Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΕΝΓΕ έξω από τη Βουλή για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη
©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ | EUROKINISSI
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει την πανελλαδική, πανυγειονομική απεργία την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και τα δίκαια αιτήματά της. H απεργία μας αφορά όλους.

Η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας ολοένα και χειροτερεύει ως αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Με την εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, τα εξαντλητικά ωράρια και εφημερίες, την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών με την είσοδο εργολάβων και τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων.

Παράλληλα, η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, τα ράντζα της ντροπής, ο εξαναγκασμός των ασθενών να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη στα απογευματινά χειρουργεία και ιατρεία, η διάλυση της Π.Φ.Υ δεν μπορεί να αποτελούν κανονικότητα. Διεκδικούμε μαζί με τους υγειονομικούς:

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, με αποκλειστική και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία-πρόνοια, με απορόφηση όλων των μονάδων και του προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας.

• Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο υγείας. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο για την υγεία του λαού.

Μαχόμενοι γιατροί στην πρώτη γραμμή για την στήριξη της Δημόσιας Υγείας στη Σκόπελο (φωτογραφία αρχείου)

• Μαζικές μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, περιφερειακά ιατρεία, ΕΚΑΒ, προνοιακά ιδρύματα. Ανοικτή προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων μέχρι την κάλυψή τους. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ικανοποίηση των αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για άγονες και προβληματικές περιοχές.

• Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία!

•Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ της Θεσσαλίας.

• Να κατασκευαστεί σύντομα η συνετήρια πτέρυγα στο Γενικό Νοσκομείο Λάρισας. Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων και τα Κ.Υ στην Θεσσαλία που υπολειτουργούν.

• Διπλασιασμό των απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών: 20% αύξηση του βασικού μισθού και διπλασιασμό του ωρομισθίου της εφημερίας άμεσα για όλες τις βαθμίδες. Επαναφορά 13ου, 14ου μισθού. Οι πρόσθετες (υπεράριθμες) εφημερίες να μη φορολογούνται. Χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας.

• Καμία υπέρβαση του 48ωρου. Καμία μετακίνηση γιατρού. Κανείς αγροτικός, κανείς ειδικευόμενος να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου γιατρού.

• Καμία περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε κανέναν εργαζόμενο, αλλά επέκτασή του σε όλους τους εργαζόμενους και κλάδους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες. Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το επίδομα.  Ένταξη στα ΒΑΕ!

• Εξασφάλιση όλων των μέσων θεραπείας και φαρμάκων, όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων – όπου κι αν παράγονται- για τον έγκαιρο εμβολιασμό του λαού, χωρίς οικονομική επιβάρυνσή του.

• Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ώστε να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας – υγιεινής. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους Μέσα Ατομικής Προστασίας που χρειάζονται.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία