Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Σοβαρότατο «εργατικό ατύχημα» στη ΔΕΥΑ Σκοπέλου με βαρύ τραυματισμό εργαζόμενου στο μάτι

Δημοτικές εκλογές 2023 | Δήμος Σκοπέλου | Α' Γύρος | Αποτελέσματα
Ο Σκοπελίτικος λαός πληρώνει τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ για να έχουν οι εργαζόμενοι όλες τις απαραίτητες και αξιοπρεπείς συνθήκες για τη δουλειά τους. Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το απαράδεκτο «ατύχημα».

Να ληφθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων!

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ

Σοβαρότατο «εργατικό ατύχημα» είχε πριν λίγες ημέρες  συμβασιούχος εργαζόμενος της ΔΕΥΑ Σκοπέλου, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, όταν στειλιάρι εργαλείου τον χτύπησε στο αριστερό μάτι, με συνέπεια να υπάρχει ενδεχόμενο ολικής απώλειας της όρασής του από τον τραυματισμένο οφθαλμό.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ δεν έχει προβεί έως τώρα σε καμιά επίσημη ανακοίνωση για το θλιβερό γεγονός, όμως δε θα αποφύγει να τοποθετηθεί άμεσα για τις ευθύνες και τις ενέργειές της καθώς και για το αν στην επιχείρηση έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, που μάλιστα είναι εκτεθειμένοι σε ποικίλους παράγοντες κινδύνων, όπως βιολογικούς, χημικούς, ηλεκτρολογικές και οικοδομικές εργασίες κλπ.

Συγκεκριμένα:

-Υπάρχει τεχνικός ασφαλείας και γιατρός εργασίας;

-Υπάρχει Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου για τις εκτελούμενες εργασίες;

-Εχουν χορηγηθεί τα κατάλληλα για κάθε εργασία Μέσα Ατομικής Προστασίας και, εάν όχι, από πότε έχουν να χορηγηθούν;

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες καθημερινά «Τέμπη» στους χώρους δουλειάς, όπου η υγιεινή και η ασφάλεια των εργαζομένων μπαίνουν στο ζύγι κόστους-οφέλους. Ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, ανυπαρξία Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και εκπαίδευσης, εντατικοποίηση της εργασίας εξαιτίας της υποστελέχωσης των υπηρεσιών αποτελούν παράγοντες κινδύνων για τη ζωή των εργαζομένων, που φεύγουν το πρωί για τη δουλειά χωρίς να γνωρίζουν εάν θα επιστρέψουν στο σπίτι σώοι και αβλαβείς.

Ο Σκοπελίτικος λαός πληρώνει τα φουσκωμένα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ για να έχουν οι εργαζόμενοι όλες τις απαραίτητες και αξιοπρεπείς συνθήκες για τη δουλειά τους. Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το απαράδεκτο «ατύχημα».

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τις θερμότερες ευχές μας στον εργαζόμενο, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου και αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση, και απαιτούμε από την ηγεσία της ΔΕΥΑΣ την άμεση λήψη όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, με τη χορήγηση όλων των κατάλληλων ΜΑΠ, την εκπαίδευση των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση της Υπηρεσίας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κρατική χρηματοδότηση.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος,  19/08/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία