Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Σκόπελος | Δυσαρέσκεια για δημοσίευμα που ακυρώνει το έργο της Εκκλησιαστικής Επιτροπής ως σύνολο και το παρουσιάζει ως «ατομική πρωτοβουλία»

Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου
Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου: «Ποτέ κανένας κύριος Καστάνης δεν είχε καμιά πρωτοβουλία. Οι αποφάσεις μας είναι συλλογικές, έχουν την έγκριση του Δημάρχου Σκοπέλου και φυσικά την Ευλογία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομου...»

Φανερά απογοητευμένος και δυσαρεστημένος είναι ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου, έπειτα από δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα, στο οποίο, μία και μόνη παράγραφος ακυρώνει το έργο όλων των μελών της Επιτροπής και «μεταφέρει» την πρωτοβουλία για την αγιογράφηση της Ιεράς Μονής, αλλά και την συγκέντρωση του χρηματικού ποσού για τα μέχρι τώρα 5 στάδια της αγιογράφησης σε ένα(!) και μόνο άτομο, σαν να μην πρόκειται η Εκκλησιαστική Επιτροπή να αποτελείται από πολλά μέλη, τα οποία έχουν έναν κοινό σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την εύρυθμη λειτουργία και την συντήρηση των ναών ιδιοκτησίας του Δήμου Σκοπέλου, με νοικοκυροσύνη, σύνεση και το κυριότερο με χρηστή διαχείριση των χρημάτων, τα οποία είναι από το υστέρημα των πιστών και τα συγκεντρώνονται με κοινή προσπάθεια.

Η παράγραφος, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες και στην οποία διαβάζουμε ότι: « […] Το 2020 ξεκίνησε η εντυπωσιακή αγιογράφηση της μονής του Αγίου Ρηγίνου, με αγιογράφο τον κ. Ηλία Πάντζιο, μετά από πρωτοβουλία του μέλους της εκκλησιαστικής επιτροπής της μονής κ. Νικόλαου Π. Καστάνη, ο οποίος πήρε την έγκριση του Δημάρχου Σταμάτη Περίσση, καθώς το μοναστήρι ανήκει στο Δήμο Σκοπέλου. Ο κ. Καστάνης συγκέντρωσε τις απαραίτητες δωρεές για την αποπεράτωσή του έργου αυτού.» δεν έμεινε αναπάντητη από τον πρόεδρο της επιτροπής, ο οποίος σημειώνει:

«Με έκπληξη και δυσαρέσκεια διαβάσαμε όλα τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής τα “περί πρωτοβουλίας” του κ. Καστάνη. Η Επιτροπή δρα ενιαία, ως σύνολο και ποτέ κανένα μέλος της δεν κινείται ατομικά και για δική του προβολή. Η απόφαση για την αγιογράφηση της Ιεράς Μονής του Αγίου Ρηγίνου ελήφθη ομαδικά και ομόφωνα, όλα τα μέλη της έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και διέθεσαν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για να συγκεντρωθούν χρήματα “υπέρ της Αγογραφήσεως” της Μονής, για τη συντήρηση του Ιερού Τέμπλου, για τις απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις του κτιρίου, αλλά και για την επισκευή της στέγης της Μονής, η οποία είναι στα άμεσα φιλόδοξα σχέδια, αφού πρόκειται για ένα έργο με σημαντικό χρηματικό κόστος.»

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Δήμου Σκοπέλου τονίζει: «Ποτέ κανένας κύριος Καστάνης δεν είχε καμιά πρωτοβουλία. Οι αποφάσεις μας είναι συλλογικές, έχουν την έγκριση του Δημάρχου Σκοπέλου και φυσικά την Ευλογία του Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομου…»

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία