Τετάρτη

23 Οκτωβρίου 2024

Παρουσία πολλών γυναικών η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου στο cafe bar ΝΤΟΚΟΣ

Παρουσία πολλών γυναικών η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου στο cafe bar ΝΤΟΚΟΣ
Συζήτηση για τα θέματα της Παλαιστίνης, της «παράνθετης μητέρας», των ιδιωτικών πανεπιστημίων, τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας και την ακρίβεια που γονατίζει τα νοικοκυριά
Παρουσία πολλών γυναικών, μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στο cafe bar ΝΤΟΚΟΣ η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου.

 

Παρουσία πολλών γυναικών η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου στο cafe bar ΝΤΟΚΟΣ

Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου κα Σούλα Πατσή – Κορέντη αφού ευχήθηκε «καλή, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά», αναθέρθηκε στην Γενοκτονία που διαπράττεται στην Παλαιστίνη, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Γυναικών στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, στις γυναίκες και τα παιδιά τους για να ζήσουν στη δική τους ανεξάρτητη πατρίδα στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του, λέγοντας ότι:

Δεν δεχόμαστε να συμμετέχει η χώρα μας στον πόλεμο και τη σφαγή σύμφωνα με τις στρατηγικές συμφωνίες Ελλάδας – ΗΠΑ – Ισραήλ.

Δεν συμβιβαζόμαστε μετην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που κινούνται στις ευρωατλαντικές ράγες, που εμπλέκουν τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο και γεννούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας καθιστώντας τον στόχο αντιποίνων.

Αναφορά έγινε στην καθοδηγούμενη ακρίβεια, που γονατίζει τα νοικοκυριά, στην εμπλοκή της Ελλάδας για την αγορά υπερτιμημένων νατοϊκών οπλικών συστημάτων, ενώ δηλώθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση η συμπαράσταση στους φοιτητές και μαθητές που κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία τάσσονται ενάντια στο νομοσχέδιο.

Συζήτηση έγινε και για το πρόσφατο νομοσχέδιο «για την εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητέρας» στο οποίο ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου στέκεται με κριτήριο τα συμφέροντα των παιδιών και των γυναικών του καθημερινού μόχθου και των οικογενειών τους. Με αυτό το κριτήριο εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο της ΝΔ, το οποίο καθόλου τυχαία στηρίζουν όλα τα κόμματα που κινούνται στις ράγες της ΕΕ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για την ολόπλευρη στήριξη των παιδιών και της μητρότητας, για την κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

Σε τοπικό επίπεδο αναφορά έγινε στην χρόνια υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, στις ελλειπείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αλλά και για το ελικοδρόμιο Σκοπέλου, που περιμένει μήνες την χρηματοδότηση για την επισκευή και λειτουργία του αυτόματου φωτισμού.

Παρουσία πολλών γυναικών η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου στο cafe bar ΝΤΟΚΟΣ

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου ευχαριστεί θερμά την εταιρία BestShops για την προσφορά του δώρου, που δόθηκε στην τυχερή, η οποία βρήκε το φλουρί.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία