Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

Οι Συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι! Απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας! | Στηρίζουμε τον αγώνα των οικοδόμων για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα

Παράρτημα συνταξιούχων Σκοπέλου
Φωτογραφία αρχείου
…δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων «αυξήσεων», των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία δεκατρία χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΥΠΕΡ ΑΓΝΩΣΤΩΝ» ΕΝΣΗΜΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Οι Συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι! Απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

η δυνατότητα και η ελπίδα για να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν τη ζωή μας βρίσκεται στους αγώνες και στη μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Ιδιαίτερα σήμερα επιβάλλεται να αγωνιστούμε, όταν βλέπουμε ότι οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται και νέα προβλήματα προκύπτουν για την εργατική – λαϊκή οικογένεια, όταν τα πάντα παραδίδονται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Συνταξιούχοι σε διαδήλωση
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Αποτέλεσμα τους είναι η φοβερή ακρίβεια στα προϊόντα και στην ενέργεια, που εξαφάνισε τις συντάξεις μας, οι φοβερές ελλείψεις σε προσωπικό στη Δημόσια Υγεία, στον ΕΦΚΑ και σε νευραλγικούς τομείς για την ασφάλεια της ζωής μας.

Συνεχίζουμε γιατί δεν μπορούμε να ανεχθούμε την κοροϊδία των λεγόμενων «αυξήσεων», των επιδομάτων, τα διάφορα τρύπια καλάθια μετά τις καθημερινές αυξήσεις και τον σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, που δεχόμαστε τα τελευταία δεκατρία χρόνια, κατά τα οποία κατάντησαν τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα. Γιατί απαιτούμε όλα όσα έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας και δεν είναι χάρισμα κανενός!

Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση των Οικοδόμων για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, αίτημα δίκαιο για να δοθεί η δυνατότητα να πάρουν σύνταξη με αξιοπρέπεια χιλιάδες εργαζόμενοι στις κατασκευές

Συνεχίζουμε τον αγώνα  και διεκδικούμε:

Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού. Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.

Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

•Στη σύνταξη χηρείας να αποδίδεται το 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.

Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, ακτινολόγου, νοσηλευτών, οδηγού στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, αντίστοιχες μαζικές προσλήψεις  στο Νοσοκομείο Βόλου.

Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

Αποζημίωση 100% στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες). Να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις των δικαιούχων από τη Θεσσαλία.

Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών, κανένας συνταξιούχος χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Επαναφορά νησιωτικού ΦΠΑ, μειωμένου στο 50%.

Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία.

Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ να εξοπλιστεί με όλα τα μέσα για την άμεση έκδοση των συντάξεων.

•Να σταματήσει ΤΩΡΑ το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού, καμία  ανάμιξη της χώρας μας στη σφαγή του!

Στηρίζουμε τον αγώνα των οικοδόμων για τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ,

ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Σκόπελος, 06/11/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία