Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου διοργανώνει εκδρομή στην Κοζάνη, Παναγία Σουμελά, Καστοριά, Φλώρινα

ΟΠολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου διοργανώνει εκδρομή στην Κοζάνη, Παναγία Σουμελά, Καστοριά, Φλώρινα
5 ΗΜΕΡΕΣ - 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ | 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024 | Πρόγραμμα εκδρομής:

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου διοργανώνει εκδρομή

1η ημέρα (31 Οκτωβρίου 2024): Αναχώρηση με το λεωφορείο, το απόγευμα, από το λιμάνι του Βόλου, αμέσως μετά την άφιξη του πλοίου από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Άφιξη στην πόλη της Κοζάνης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Hotel Aliakmon (3*) όπου θα πραγματοποιηθεί η διανυκτέρευση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, για γεύμα ή για ποτό (εξ ιδίων).

2η ημέρα (01 Νοεμβρίου 2024): Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας. Μετά την επίσκεψη μας στο Ιερό Προσκύνημα συνεχίζουμε για την πόλη της Καστοριάς. Πριν την άφιξή μας στην πόλη θα επισκεφθούμε το Νεολιθικό Λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού (Ανοιχτό Μουσείο Δισπηλιού Καστοριάς). Συνεχίζουμε για την υπέροχη Καστοριά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa (5*). Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, για γεύμα ή για ποτό (εξ ιδίων).

3η ημέρα (02 Νοεμβρίου 2024): Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να επισκεφθούμε το Ενυδρείο της Καστοριάς, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το «Σπήλαιο του Δράκου», ένα πραγματικό έργο τέχνης με δημιουργό την ίδια τη φύση. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, έναν βυζαντινό θησαυρό με φόντο την υδάτινη αγκαλιά της λίμνης Ορεστιάδας της Καστοριάς. Επόμενος σταθμός το Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς και επίσκεψη στην παλιά πόλη της Καστοριάς, τη περίφημη Ντολτσό. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, για γεύμα ή για ποτό (εξ ιδίων).

4η ημέρα (03 Νοεμβρίου 2024): Πρωινό και αναχωρούμε για τα βόρεια υδάτινα φυσικά σύνορα της χώρας, τον Εθνικό Δρυμό των Πρεσπών, με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Επίσκεψη στη Μικρή και τη Μεγάλη Πρέσπα και το κεφαλοχώρι της περιοχής Αγ. Γερμανό. Στην συνέχεια θα βρεθούμε στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά που υπάρχουν σε λίμνες της Ελλάδας. Μέσω της πλωτής πεζογέφυρας που ενώνει το νησί με την στεριά, θα βρεθούμε στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου (10ος αιώνας), το σπουδαιότερο από τα βυζαντινά μνημεία των Πρεσπών. Αργότερα κατευθυνόμαστε στον οικισμό Ψαράδες, το ακροτελεύτιο χωριό της χώρας μας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Σας προτείνουμε μια βαρκάδα στα υδάτινα  σύνορα των τριών κρατών της Μεγάλης Πρέσπας θαυμάζοντας τα φημισμένα ασκηταριά στα βράχια της λίμνης. Θα σας μείνει αξέχαστη! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

5η ημέρα (04 Νοεμβρίου 2024): Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον οικισμό Νυμφαίο και επίσκεψη στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Καφέ Αρκούδα «Αρκτούρος». Προαιρετική είσοδος για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της Καφέ Αρκούδας και ελεύθερος χρόνος στο γραφικό χωριό. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τη γραφική πόλη της Φλώρινας όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνο για φαγητό – καφέ. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από την πόλη της Φλώρινας με προορισμό το Βόλο όπου θα φτάσουμε το βράδυ.

ΟΠολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου διοργανώνει εκδρομή στην Κοζάνη, Παναγία Σουμελά, Καστοριά, Φλώρινα
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη εκδρομή του Συλλόγου

Τιμή συμμετοχής: 250 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονόκλινου: + 120 €

Τιμή ατόμου σε 3κλινο: 220 €

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορέςμε πολυτελές πούλμαν 57 θέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 1 διανυκτέρευση στην ΚΟΖΑΝΗ στο Hotel Aliakmon (3*)
  • 3 διανυκτερεύσεις στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ στο ξενοδοχείο Limneon Resort & Spa (5*)
  • Πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία
  • Φόρος διαμονής (ανθεκτικότητας) ξενοδοχείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδος σε μουσεία και επισκέψιμους χώρους με εισιτήριο
  • Εισιτήριο πλοίων (Σκόπελος – Βόλος – Σκόπελος)
  • Διανυκτέρευση στις 4/11/2024 στο Βόλο
  • Φαγητό και διασκέδαση

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Παντελή Χ. Χρυσοφό (6976573849) και Ηλία Παχή (6946161435).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15/10/2024. Με τη δήλωση συμμετοχής απαιτείται προκαταβολή 100€ το άτομο.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία