Τρίτη

22 Οκτωβρίου 2024

Να παρθούν από τη Δημοτική Αρχή όλα τα μέτρα για την προστασία από τις βροχοπτώσεις! | Δήλωση του υποψηφίου Δημάρχου ΣκοπέλουΒασίλη Ρόδιου

Βασίλης Ρόδιος, υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου
Με ανησυχία, όμως, διαπιστώνουμε ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει εκδοθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου έστω ένα ενημερωτικό δελτίο Τύπου προειδοποιήσεων και οδηγιών  προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, Έλληνες  και ξένους. 

Με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες την πορεία των μετεωρολογικών προβλέψεων  για τις επικείμενες έντονες βροχοπτώσεις στο νησί μας και την ευρύτερη περιοχή των Σποράδων, που μας ξυπνούν τις εφιαλτικές μνήμες  των πλημμυρών του 2015. Οι δε υποδείξεις και ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι στο γνωστό τροπάριο περί ατομικής ευθύνης των πολιτών και του 112 της άμεσης εκκένωσης, όπως πολύ πικρά διαπιστώνει και φέτος ο λαός μας από την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Με ανησυχία, όμως, διαπιστώνουμε ότι μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει εκδοθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου έστω ένα ενημερωτικό δελτίο Τύπου προειδοποιήσεων και οδηγιών  προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, Έλληνες  και ξένους.

Την ανησυχία μας επιτείνει το γεγονός ότι τα ρέματα του νησιού είναι ακαθάριστα από την Περιφέρεια από το 2018, ότι ο Αγνώντας παραμένει ανοχύρωτος, ότι έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται σε πολυσύχναστες παραλίες όπου καταλήγουν ρέματα, όπως Καστάνι, Λιμνονάρι, Γλυστέρι. Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν έχει ελεγχθεί η σκεπασμένη κοίτη από Αγιο Ρηγινάκη μέχρι παραλία, εάν έχουν γίνει παρεμβάσεις στις περιοχές που υπήρχαν προβλήματα, όπως στον Κάμπο κλπ

Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή, ακόμη και την ύστατη ώρα, να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του σκοπελίτικου λαού

  • Να ελεγχθούν άμεσα όλα τα επικίνδυνα σημεία απορροής ομβρίων από φερτά υλικά, σκουπίδια κλπ.
  • Να καθαριστεί το τμήμα μπροστά στην είσοδο της κοίτης κάτω από τον  Άγιο Ρηγινάκη και να ελεγχθεί όλο το υπόλοιπο τμήμα.
  • Να τεθούν σε ετοιμότητα όλα τα ιδιωτικά μηχανήματα
  • Να ειδοποιηθούν όλοι οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων για την ενημέρωση των αλλοδαπών επισκεπτών
  • Να είναι σε άριστη κατάσταση ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα του Δήμου, να δοθούν όλα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους του.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 04/09/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία