Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα τροφοδοτηθούν οι Βόρειες Σποράδες σταδιακά από το 2025

Με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα τροφοδοτηθούν οι Βόρειες Σποράδες σταδιακά από το 2025
Με τη σύνδεση των Δήμων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς - Μουρεσίου και Λίμνης Πλαστήρα το 2026 και των Δήμων Σκιάθου (2025), Σκοπέλου (2026), Αλοννήσου και Αργιθέας το 2027 αντίστοιχα, θα έχουν τροφοδοτηθεί και οι 25 καλλικρατικού Δήμοι της περιφέρειας Θεσσαλίας από το Δίκτυο Διανομής ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

– Το έτος 2024, προβλέπεται η σύνδεση του Πλατυκάμπου και της Γαλήνης του Δήμου Κιλελέρ, της Όσσης και του Πουρναρίου του Δήμου Τεμπών, του Βρυότοπου του Δήμου Τυρνάβου, του Αρτεσιανού του Δήμου Καρδίτσας, των Κάτω Λεχωνίων του Δήμου Βόλου, του Αγίου Γεωργίου Φερών του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Παλαιομονάστηρου του Δήμου Πύλης (δίκτυο διανομής)

– Το έτος 2025, προβλέπεται η σύνδεση της Τσαριτσάνης του Δήμου Ελασσόνας, του Μαυροματίου του Δήμου Μουζακίου, των Άνω Λεχωνίων και της Άλλης Μεριάς του Δήμου Βόλου και της Χλόης του Δήμου Ρήγα Φεραίου (δίκτυο διανομής), καθώς και του Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών, της Οιχαλίας του Δήμου Φαρκαδόνας και της Σκιάθου του Δήμου Σκιάθου μέσω νέου Σταθμών Αεριοποίησης LNG.

Με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) θα τροφοδοτηθούν οι Βόρειες Σποράδες σταδιακά από το 2025– Το έτος 2026, προβλέπεται η σύνδεση των Καλυβίων-Πεζούλας του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, της Ζαγοράς του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, της Αργαλαστής του Δήμου Νότιου Πηλίου, της Ελάτης του Δήμου Πύλης, καθώς και της Σκοπέλου του Δήμου Σκοπέλου, μέσω νέων Σταθμών Αεριοποίησης LNG.

Να θυμίσουμε ότι με την διάταξη του «κλιματικού νόμου» προβλέπεται ότι από την 1 Ιανουαρίου 2025 απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης, Πέντε χρόνια αργότερα, δηλαδή από το 2030, γίνεται υποχρεωτική η χρήση πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο θα είναι αναμεμειγμένο με βιοκαύσιμα σε ποσοστό 30%.

Επιπλέον, το έτος 2026 θα συνδεθούν και οι περιοχές του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου του Δήμου Τρικκαίων και της Βασιλικής του Δήμου Μετεώρων (δίκτυο διανομής)

–  Το έτος 2027, το Πατητήρι του Δήμου Αλοννήσου και το Ανθηρό του Δήμου Αργιθέας προβλέπεται να συνδεθούν μέσω νέων Σταθμών Αεριοποίησης LNG.
Επιπλέον, το Κεφαλόβρυσο του Δήμου Τρικκαίων και το Κρόκιο του Δήμου Αλμυρού προβλέπεται να συνδεθούν (δίκτυο διανομής).

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές, για την τροφοδοσία των δικτύων διανομής θα χρησιμοποιηθεί η λύση του «εικονικού» αγωγού, με τον ανεφοδιασμό με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Τα νέα δίκτυα μέσης και χαμηλής πίεσης, που θα αναπτυχθούν, θα αγγίξουν τα 400 χιλιόμετρα.

Με τη σύνδεση των Δήμων Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Λίμνης Πλαστήρα το 2026 και των Δήμων Σκιάθου (2025), Σκοπέλου (2026), Αλοννήσου και Αργιθέας το 2027 αντίστοιχα, θα έχουν τροφοδοτηθεί και οι 25 καλλικρατικού Δήμοι της περιφέρειας Θεσσαλίας από το Δίκτυο Διανομής ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία