Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου: Να ελεγχθούν τώρα τα σχολεία για αντισεισμική θωράκιση

Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
Να μην περιμένουμε να γίνει το κακό ! Είναι απαράδεκτο να ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και η στατική επάρκεια των δημοσίων κτηρίων να λογίζεται ως κόστος!

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019, η παράταξή μας είχε καταθέσει ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα στα σχολεία, καθώς και αν έχει γίνει πρόβλεψη από την -τότε- νέα δημοτική αρχή Τζούμα  για αυτοψία από μηχανικούς για αντισεισμική μελέτη. Μας είχαν απαντήσει ότι σα νέα δημοτική αρχή τα έχουν υπόψιν και ότι “όλα θα γίνου”

Επανειλημμένα είχαμε επαναφέρει το θέμα χωρίς να παίρνουμε απαντήσεις.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, λάβαμε την απάντηση ότι ουδέποτε έχουν ελεγχθεί τα σχολεία, ειδικά τα πιο παλιά που έχουν χτιστεί πριν το 1985 και ότι δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου!

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται στους συλλόγους των εκπαιδευτικών, στους συλλόγους γονέων, να απαιτήσουν άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα για να ελεγχθούν τα σχολέια σε όλες τις βαθμίδες!

Να μην περιμένουμε να γίνει το κακό ! Είναι απαράδεκτο να ζούμε σε μία σεισμογενή χώρα και η στατική επάρκεια των δημοσίων κτηρίων να λογίζεται ως κόστος!

Να απαιτήσουμε το απόλυτο στην προστασία της ζωής και ασφάλειας των παιδιών μας. Χωρίς καμιά έκπτωση κανένα συμβιβασμό.

– Με αποκλειστική ευθύνη του κράτους να διατεθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια και να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος αριθμός μηχανικών με απόλυτη προτεραιότητα.

– Να ελεγχθούν όλα τα σχολεία (και τα κτήρια με μεγάλη επισκεψιμότητα) από ειδικευμένους μηχανικούς και με όλες τις σύγχρονες τεχνικές.

– Να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις ώστε κάθε σχολείο κάθε δημόσιο κτήριο να έχει στατική επάρκεια βεβαιωμένη από ειδικευμένο μηχανικό.

Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου

26/06/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία