Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

«Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το πόσιμο νερό της Σκοπέλου σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις». Σύμφωνα όμως με τις προηγούμενες;

Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το πόσιμο νερό της Σκοπέλου
Ευλόγως ωστόσο αναρωτήθηκα πώς ξαφνικά, χωρίς κανένα προηγούμενο, αποφάσισαν να μας ενημερώσουν για την καταλληλότητα του νερού!

Αξιότιμε κ. Διευθυντά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ικανοποίηση είδα την από 26 Ιουλίου 2023 ανάρτησή σας με τον καθησυχαστικό τίτλο «Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το πόσιμο νερό της Σκοπέλου σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις».

Ευλόγως ωστόσο αναρωτήθηκα πώς ξαφνικά, χωρίς κανένα προηγούμενο, αποφάσισαν να μας ενημερώσουν για την καταλληλότητα του νερού!

Διαβάζοντας στη συνέχεια ότι «πληροφορηθήκατε» περί της  «πρόθεσης» της Επιχείρησης  «να δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού κάθε μήνα» «στο πλαίσιο δημιουργίας εμπιστοσύνης και καλών σχέσεων μεταξύ της εταιρίας και του καταναλωτικού κοινού» άρχισα να γίνομαι καχύποπτος.

Μια πρόχειρη διερεύνηση του θέματος μετέτρεψε την καχυποψία μου σε ανησυχία. Διαπίστωσα ότι αγνοήθηκε από τους υπεύθυνους της διαχείρισης των υδατικών πόρων του νησιού, έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων με ημερομηνία 13 Ιουνίου 2023, με το οποίο ανακοινώνεται η «μικροβιολογική επιβάρυνση» του νερού του δικτύου, γεγονός που συνιστά «δυνητικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία» και ως εκ τούτου «απαγορεύεται» η χρήση του για «ανθρώπινη κατανάλωση».

Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το πόσιμο νερό της ΣκοπέλουΜε το ίδιο έγγραφο καλείται η ΔΕΥΑ Σκοπέλου να προβεί «άμεσα» σε ενέργειες μεταξύ των οποίων ήταν και η «εκτενής και αναλυτική ενημέρωση» των «πολιτών-καταναλωτών», «του συλλόγου καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος», των διευθυντών των σχολείων και των υπευθύνων των Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων και των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ.λπ.

Περί αυτών δεν μάθαμε τίποτε. Κάποιοι, αψηφώντας τις εντολές των υγειονομικών αρχών και τις εκ του νόμου υποχρεώσεις τους, αποφάσισαν να αποκρύψουν ένα σοβαρότατο πρόβλημα που αφορά την υγεία μας και να μην μας ενημερώσουν.

Κι εμείς αμέριμνοι συνεχίζουμε να καταναλώνουμε το νερό, να το δίνουμε στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στους πελάτες μας.

Ταύτα και μένω

Αν. Ήσυχος

ο Παλουκίου, Πρασσορέματος και πάσης Γυφτόλακκας

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία