Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου καταψήφισε τον ισολογισμό του Δήμου

Βασίλης Ρόδιος, υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψηφίζει τον ισολογισμό του Δήμου τοποθετούμενη πολιτικά, στην ουσία και όχι επί των αριθμών και των κωδικών, που παρατίθενται εδώ από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου.

Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου για τον Ισολογισμό του Δήμου, η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον Ισολογισμό του Δήμου. Ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Ρόδιος, είπε σχετικά:

Διαβάζοντας την περσινή μας τοποθέτηση για τον ισολογισμό του Δήμου, πραγματικά λίγα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε. Κι αυτό γιατί ο πυρήνας της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των προηγούμενων,  και τις δημοτικές αρχές που συντάσσονται στις κατευθύνσεις της παραμένει βαθιά αντιλαικός, με αρνητικά  αποτελέσματα για τη ζωή μας παρά τα πλεονάσματα.

Κατά διαβολική σύμπτωση σήμερα, που κλείνει ένας χρόνος από τις τελευταίες εκλογές, κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του κρατικού προυπολογισμού μαζί με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο 2025-2028. Υλοποιούν στο ακέραιο τις ευρωενωσιακές οδηγίες για την ενίσχυση των ευρωπαικών μονοπωλίων, την πολεμική οικονομία στο πλαίσιο της ακόμη μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας και της Ευρωπαικής Ενωσης συνολικά στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο πλευρό του ΝΑΤΟ, την επιτάχυνση της πρασινόμαυρης ανάπτυξης…

Είναι  το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί ο Υποτομέας των ΟΤΑ, για τον οποίο προβλέπεται μείωση του ελλείμματός του.

Στηρίζεται και αυτός ο προυπολογισμός στα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και τους δυσβάσταχτους φόρους που εξαϋλώνουν τα λαϊκά εισοδήματα, και σε συνδυασμό με τους καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, είναι τα εχέγγυα του προϋπολογισμού για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να βαθαίνει η φτώχεια για τον λαό και τα επόμενα χρόνια.

Διατηρείται η πολιτική της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τον δραστικό περιορισμό της χρηματοδότησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την υποστελέχωσή τους, την ένταση της φοροεπιδρομής και την επιβάρυνση του λαϊκού εισοδήματος, τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών – υπηρεσιών, την ανταπόδοση και τις ιδιωτικοποιήσεις σε Πρόνοια, Υγεία, Παιδεία, τις ΣΔΙΤ για έργα και υποδομές, την ανατροπή εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, την αποδυνάμωση των υπηρεσιών δήμων και Περιφερειών από μόνιμο προσωπικό.

Και μπορεί να πληροφορούμαστε στην έκθεση της Δημοτικής Επιτροπής ότι είχαμε πλεόνασμα πάνω από 250.000 ευρώ, αλλά τα ελλείμματα στις κοινωνικές υπηρεσίες, τις υποδομές και στη στελέχωση όλο και βαθαίνουν.

Γιατί βλέπουμε αυτήν τη στιγμή:

-Τον Παιδικό Σταθμό να υπολειτουργεί με 10 παιδιά

-Τον Δήμο να μην μπορεί να σερβίρει έναν καφέ στους ηλικιωμένους,

-Την Υπηρεσία Δόμησης να έχει τραβήξει χειρόφρενο

-Αποσπασματικά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντιπυρικής θωράκισης

-Κανέναν προσεισμικό έλεγχο στα δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, μεγάλα ιδιωτικά κτίρια

-Λειψυδρία, ατελείωτες διακοπές νερού και χαλασμένα δίκτυα, λύματα στο λιμάνι

-Το Λαογραφικό Μουσείο κλειστό και τα άλλα λειτουργία 2 μηνών με το ζόρι

-Αθλητικές εγκαταστάσεις ανασφαλείς, έργα που διακόπτονται

-Υγεία στο μη χειρότερα

-Τις ακτοπλοικές συγκοινωνίες ακριβότερες και τα δρομολόγια κομμένα και ραμμένα στην κερδοφορία των εφοπλιστικών εταιρειών

-Τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση και οι διευθυντές να ψάχνουν να βρουν χορηγούς…

Και βασικά ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΕΣ

Αυτή είναι η κατάσταση που διαμορφώνουν οι προυπολογισμοί τους, αυτή αντικατοπτρίζεται και στους ισολογισμούς.

Με αυτήν την πολιτική συγκρούεται η Λαϊκή Συσπείρωση και μέσα στα συμβούλια, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ενημερώνοντας, καταγγέλλοντας, αφυπνίζοντας, συμβάλλοντας στην πάλη του σκοπελίτικου λαού να μην ξαναπληρώσει αυτός τα σπασμένα και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του!

Κι αυτή θα γίνεται ακόμη χειρότερη γιατί οι βασικοί όροι ζωής μας χειροτερεύουν, γιατί ενώ έχουμε τη δυνατότητα να ζήσουμε καλύτερα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του απίστευτου πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, υπάρχει ένα αόρατο φρένο. Που βάζει κόφτες στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Και από την άλλη ένα γκάζι που επιταχύνει τα κέρδη των λίγων!

Για να αυγατίσουν αυτά έχουν παρακρατηθεί 6 δις περίπου από τους ΚΑΠ με τη συναίνεση των γαλαζοπράσινων διοικήσεων της ΚΕΔΕ.

Για αυτά τα κέρδη,  οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων μετατρέπονται σε ανάλγητο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όπως αναφέρει το  άρθρο 32 του νομοσχεδίου με διατάξεις για τους ΟΤΑ που άρχισε να συζητείται στη Βουλή, καθώς  προβλέπεται η ηλεκτρονική κατάσχεση λογαριασμών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους.

Για αυτό θεσπίζουν κι άλλους δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης των ΟΤΑ με το άρθρο 41, για να είναι ο έλεγχος των Δήμων από την κεντρική εξουσία για την άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων από μονοπωλιακούς ομίλους, τη διαχείριση και παράδοση ακτών και δασών για επιχειρηματικές δράσεις κλπ.

Με αυτήν την πολιτική συγκρούεται η Λαϊκή Συσπείρωση και μέσα στα συμβούλια, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ενημερώνοντας, καταγγέλλοντας, αφυπνίζοντας, συμβάλλοντας στην πάλη του σκοπελίτικου λαού να μην ξαναπληρώσει αυτός τα σπασμένα και στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία