Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

Φάρος Σκοπέλου | Σας υπενθυμίζουμε το μήνυμα του Οκτώβρη: Κάντε την πρόληψη στάση ζωής…

Φάρος Σκοπέλου | Σας υπενθυμίζουμε το μήνυμα του Οκτώβρη: Κάντε την πρόληψη στάση ζωής…
Η πρόεδρος του Συλλόγου υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» κα Αθηνά Ντάκη
Οκτώβρης σημαίνει πρόληψη, η οποία σώζει ζωές. Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, οι οποίες δίνουν αυτή τη μάχη και νικούν επειδή πρόλαβαν!

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στον «Ορφέα» η εσπερίδα με τίτλο «Όρεξη …για ζωή» που διοργάνωσε ο Σύλλογος υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» με ομιλήτριες την Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια συστηματικής προσέγγισης – Msc γνωστικής Νευροαποκατάστασης UHT Ιατρικής κα Ζαβαλίγκου Άρτεμη, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Η αυτοσυμπόνια και η αποδοχή της ευαλώτητας – Τα μονοπάτια της ψυχικής υγείας, ενώ για το «μυστικό για μια ζωή χωρίς “Α” στερητικό» και για την καλή υγεία μετά τον καρκίνο, μίλησε η διατροφολόγος κα Βοσυνιώτη Άννη, δασκάλα γιόγκα με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ πάνω στην γιόγκα και στη διατροφή,  και την Κλινική διατροφολόγος – Διατροφολόγος κα Μαριδάκη Όλγα.

Φάρος Σκοπέλου | Σας υπενθυμίζουμε το μήνυμα του Οκτώβρη: Κάντε την πρόληψη στάση ζωής…
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου υποστήριξης χρόνιων ασθενών «Φάρος Σκοπέλου» κα Μάγδα Πατσή

Στην αρχή της εκδήλωσης σύντομη αναφορά για το ιστορικό του «Φάρου» έκανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Μάγδα Πατσή, ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου κα Αθηνά Ντάκη παρουσίασε στο κοινό το νέο Δ.Σ, του Φάρου το οποίο αποτελείται από τους: Μάγδα Πατσή, Δαμιανό Μαντά, Καλλιόπη Τζανετή, Λίνα Λεμονή, Μίνα Σταμούλη και Τόνια Σκλάβου και την κα Ανδρομάχη Χήρα στη γραμματειακή υποστήριξη.

Φάρος Σκοπέλου | Σας υπενθυμίζουμε το μήνυμα του Οκτώβρη: Κάντε την πρόληψη στάση ζωής…

Συνεχίζοντας η κα Ντάκη μίλησε για τις πολύτιμες συνεργασίες του Συλλόγου με το Άλμα Ζωής, τη Φλόγα, το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας, το ΚΕΦΙ, την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου, συνεργασίες που σκοπό έχουν την πληρέστερη στήριξη των ασθενών που νοσούν από καρκίνο, ενώ αναφέρθηκε και στη συνέργια με το Κέντρο Κοινότητας Σκοπέλου με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των καρκινοπαθών για τα επιδόματα που δικαιούνται…

«Συνεχίζουμε τις επαφές με το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη και το Ίδρυμα Γαλλιλαίος με στόχο την δημιουργία ανακουφιστικής μονάδας στο νησί!»

Πρόληψη – πρόληψη – πρόληψη

Η κα Ντάκη υπενθυμίζοντας στους παρευρισκόμενους το «μήνυμα του Οκτώβρη» είπε:

«Οκτώβρης σημαίνει πρόληψη, η οποία σώζει ζωές. Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει κάθε χρόνο ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, οι οποίες δίνουν αυτή τη μάχη και νικούν επειδή πρόλαβαν!

Κάντε την πρόληψη στάση ζωής…

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ωστε να επισκέπτεται το νησί η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας, είτε της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, είτε της 5ης ΥΠΕ, η οποία είναι παροπλισμένη, χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο…»

Η διατροφολόγος κα Βοσυνιώτη Άννη, δασκάλα γιόγκα με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ πάνω στην γιόγκα και στη διατροφή και η Κλινική διατροφολόγος – Διατροφολόγος κα Μαριδάκη Όλγα.
Φάρος Σκοπέλου | Σας υπενθυμίζουμε το μήνυμα του Οκτώβρη: Κάντε την πρόληψη στάση ζωής…
Η Ψυχολόγο; – Ψυχοθεραπεύτρια συστηματικής προσέγγισης – Msc γνωστικής Νευροαποκατάστασης UHT Ιατρικής κα Ζαβαλίγκου Άρτεμις

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία