Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Έξωση της ΕΘΟΣ Τάκης Μόσχος από κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκοπέλου

ΕΘΟΣ ΤΑΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΕΙΟΝ
Στην τελευταία επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού με θέμα «εκκένωση χώρου» έως τα τέλη Μαΐου με το επιχείρημα ότι βρέθηκε άλλος επιχειρηματίας για να μισθώσει το κομμάτι του κτηρίου, θεωρούμε το συγκεκριμένο επιχείρημα αβάσιμο και ανήθικο διότι ο εν δυνάμει ενοικιαστής είχε ήδη λάβει προ μηνών υπόσχεση για την εγκατάσταση του στο χώρο, φυσικά εν άγνοια μας. Η διαπλοκή στο μεγαλείο της.
Με κυρίαρχο ένα αίσθημα απογοήτευσης και με πρωταγωνιστή αυτού του έργου την απόρριψη, ένα ταξίδι αφύπνισης του πολιτισμού τελειώνει εδώ, με τη διαπίστωση ότι για άλλη μια φορά η δουλεία στο χρήμα δεν έχει σωτηρία.

Η Ε.Θ.Ο.Σ Τάκης Μόσχος ευχαριστεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σκοπέλου για την μονοετή παραχώρηση του Θεατρείου (μέρος του παλαιού ελαιοτριβείου) προκειμένου να στεγάσει τις εκδηλώσεις της.
Ευχαριστούμε θερμά και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του και πίστεψαν σε αυτό το στέκι τέχνης και πολιτισμού, εκφράζοντας την αποδοχή τους με την καθολική παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας.

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες μίσθωσης του χώρου, δεν επήλθε συμφωνία λόγω οικονομικών διαφόρων με αποτέλεσμα να μας κοινοποιηθεί επιστολής έξωσης ως τα τέλη Μαΐου.

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΕΙΟΝ | ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ!

1. Το κόστος καθαρισμού, επισκευής και ανακαίνισης του συγκεκριμένου χώρου ανήλθε στο πόσο των 2500 ευρώ περίπου,χρήματα προερχόμενα από τις συνδρομές των μελών μας,έσοδα παραστάσεων κτλ. Το συγκεκριμένο ποσό ουδέποτε ελήφθη υπόψιν εκ μέρους του Συνεταιρισμού στις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη μίσθωση του Θεατρείου.

2. Η Ε.Θ.Ο.Σ Τάκης Μόσχος, ένας σύλλογος πολιτισμού και αξιών, ουδέποτε εξαπάτησε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό προκειμένου να επωφεληθεί την οικειοποίηση του χώρου παρανόμως.

3. Σε αντιπρόταση του συλλόγου μας για μίσθωση ενός άλλου εγκαταλελειμμένου μέρους του ελαιοτριβείου με συμψηφισμό των εξόδων επισκευής και ανακαίνισης του εκ μέρους μας, η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική!

4. Δεν έχει ξανασυμβεί ιδιοκτήτης ακινήτου προς ενοικίαση ,να ζητά από τον μελλοντικό ενοικιαστή εγγράφως το μηνιαίο ποσό μίσθωσης που μπορεί να διαθέσει και κατόπιν λήψης της επιστολής με το προτεινόμενο πόσο να το τριπλασιάζει! Αδιανόητο.

5. Στην τελευταία επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού με θέμα «εκκένωση χώρου» έως τα τέλη Μαΐου με το επιχείρημα ότι βρέθηκε άλλος επιχειρηματίας για να μισθώσει το κομμάτι του κτηρίου, θεωρούμε το συγκεκριμένο επιχείρημα αβάσιμο και ανήθικο διότι ο εν δυνάμει ενοικιαστής είχε ήδη λάβει προ μηνών υπόσχεση για την εγκατάσταση του στο χώρο, φυσικά εν άγνοια μας. Η διαπλοκή στο μεγαλείο της.

Με κυρίαρχο ένα αίσθημα απογοήτευσης και με πρωταγωνιστή αυτού του έργου την απόρριψη, ένα ταξίδι αφύπνισης του πολιτισμού τελειώνει εδώ, με τη διαπίστωση ότι για άλλη μια φορά η δουλεία στο χρήμα δεν έχει σωτηρία.

Ο Πρόεδρος
Αντώνης Μπαλαμπάνης
Η Γραμματέας
Ολυμπία Πέγιου

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία