Το πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα από τις 10-16 Μαΐου 2024 στην Αλόννησο, αφορά στην συμβολή της τέχνης, της δημιουργικότητας και των θαλάσσιων επιστημών για την ενίσχυση της γνώσης για τη Μεσόγειο θάλασσα και υλοποιείται σε τρία μικρά νησιά: (Ουστίκα στην Ιταλία, Γκότζο στη Μάλτα και Αλόννησος στην Ελλάδα).
Την διοργάνωση ανέλαβε η εταιρεία Atlantis Consulting, η οποία εξειδικεύεται στην προβολή και ανάδειξη του υποβρύχιου πολιτιστικού και φυσικού πλούτου με την υποστήριξη του Δήμου Αλοννήσου. Στις δραστηριότητες του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται επισκέψεις σε τοπικά μουσεία και κέντρα ενημέρωσης, εκδρομή στη θαλάσσια περιοχή του Πάρκου με σκάφος, εξερεύνηση του φυσικού τοπίου της Αλοννήσου, αυτόνομη και ελεύθερη κατάδυση, εικονική κατάδυση στο Κέντρο του υποβρύχιου μουσείου, συλλογή στοιχείων σχετικά με την τοπική παραδοσιακή τέχνη, συνεντεύξεις από τοπικούς παράγοντες, δημόσιο εργαστήριο και μουσικό γεγονός «Meet the Artists».
Την επιστημονική υποστήριξη έχει αναλάβει το ινστιτούτο επιστημών της θάλασσας (ICM), τμήμα του Ισπανικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας (CSIC), την τεχνική υποστήριξη έχει η εταιρεία 3D Research, αυτόνομη εταιρεία του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας (3DR) και την καλλιτεχνική υποστήριξη, η Διεθνής Ένωση για τη διαφύλαξη και αξιοποίηση των ταυτοτήτων της ανθρωπότητας (iWorld).
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.