Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Ανακοίνωση της Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Camphill Skopelos Island και τον διακριτικό τίτλο «Το περιβόλι της Κέρυς»

Ανακοίνωση της Αστικής Εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Camphill Skopelos Island και τον διακριτικό τίτλο «Το περιβόλι της Κέρυς»
Για την υλοποίηση του σχεδίου ζητούμε την συνδρομή σας, με οποιαδήποτε μορφή, για την επίτευξη αυτού του ευγενικού στόχου που θα δώσει το δικαίωμα σε αυτά τα άτομα να ζουν με αυτονομία και αξιοπρέπεια

Τον Ιανουάριο του 2015 συστάθηκε η αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Camphill Skopelos Island με στόχο την υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), κατοίκων των νησιών των  Β. Σποράδων. Σκοπός της εταιρείας να λειτουργήσει κέντρο αποκατάστασης κοινωνικής στήριξης, στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης, ειδικής και κοινωνικής αγωγής, δημιουργικής απασχόλησης και υποστηρικτικής παρέμβασης των ατόμων αυτών. Κύριο μέλημά της η υποστήριξη της αυτονομίας, η προαγωγή της ικανότητας αυτοφροντίδας  και η ανάπτυξη της προσωπικότητας των ατόμων αυτών με τη λειτουργία προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, όπως εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εικαστικές εκδηλώσεις, μαθησιακές λειτουργίες κουζίνας και άλλες που ως στόχο θα έχουν την αυτοεξυπηρέτηση τους.

Μετά από κοπιώδεις, χρονοβόρες αλλά άοκνες προσπάθειες βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Camphill Skopelos Island απέκτησε κτήμα 14 στρεμμάτων στη θέση Δίτροπο της Σκοπέλου για να στεγάσει τις δραστηριότητές του. Το κτήμα αυτό είναι δωρεά της οικογένειας Κων/νου Λεμονή του Παναγιώτη, την οποία ευχαριστούμε θερμά και θα της είμαστε εσαεί ευγνώμονες.

Πρώτη ενέργειά μας η κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου (busines plan). Βρισκόμαστε ήδη σε επικοινωνία με ομάδα αρχιτεκτόνων προκειμένου να εκπονηθούν τα σχέδια για να στεγάσουν σε πρώτη φάση τα εργαστήρια που θα απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για την υλοποίηση του σχεδίου ζητούμε την συνδρομή σας, με οποιαδήποτε μορφή, για την επίτευξη αυτού του ευγενικού στόχου που θα δώσει το δικαίωμα σε αυτά τα άτομα να ζουν με αυτονομία και αξιοπρέπεια. Η διαχείριση της περιουσίας από το διοικητικό συμβούλιο θα γίνεται με διαφάνεια και θα ανακοινώνονται σε τακτά διαστήματα οι δραστηριότητες και τα έξοδα που απαιτούνται. Το καταστατικό της εταιρείας και τα μέλη που το απαρτίζουν είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θα ήθελε να ενημερωθεί.

Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού: Ibank GR120 1104710000047100105106

Τα μέλη του ΔΣ

Μάχη Παπαδαυίδ: 6945929901

Χρήστος Κρίτσαλος: 6977492209

Αγγελική Μεριστούδη

Ανδρονίκη Χύμα

Μαρίνα Ιωαννίδου

Αλεξάνδρα Χαμονικολάου

Σπυριδούλα Μπετσάνη

Γιώργος Παπαδαυίδ

Κωνσταντίνος Κρίτσαλος

Αντώνης Βλάχος

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία