Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου στον Εσπερινό και την περιφορά της Εικόνας στον Άγιο Αρτέμιο

Στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου παρευρέθηκαν στον Άγιο Αρτέμιο.
Στον Άγιο Αρτέμιο της Οικογένειας Γαλατσάνου, λόγω της εορτής του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας
Mε αφορμή την ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου παρευρέθηκαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Άγιο Αρτέμιο Σκοπέλου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, ο οποίος τελέστηκε στον Άγιο Αρτέμιο Σκοπέλου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, παρευρέθηκαν στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου, με αφορμή την ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου.

Άγιος Αρτέμιος

Αξιωματούχος του Βυζαντίου, που μαρτύρησε επί αυτοκράτορος Ιουλιανού το 363 και αγιοποιήθηκε από τη Χριστιανική Εκκλησία.

Ο αριστοκρατικής καταγωγής Αρτέμιος γεννήθηκε στην Αντιόχεια και τιμήθηκε από τον Μέγα Κωνσταντίνο με τα υψηλά αξιώματα του πατρικίου, του δούκα και του αυγουστάλιου της Αλεξανδρείας. Υπήρξε απηνής διώκτης των ειδωλολατρών της Αιγύπτου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους και την έκφραση παραπόνων προς τον ομοϊδεάτη τους αυτοκράτορα Ιουλιανό, τον επονομασθέντα Παραβάτη.

Η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου, τόσο από την Ορθόδοξη όσο και από την Καθολική Εκκλησία. Στον Άγιο αποδίδονται ιάσεις κήλης και συναφών παθήσεων, καθώς και 45 θαύματα.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία