Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Προβολή της ταινίας «Το Κυνήγι» στον Ορφέα από την «ΕΘΟΣ Τάκης Μόσχος»

Προβολή της ταινίας «Το Κυνήγι» στον Ορφέα από την «ΕΘΟΣ Τάκης Μόσχος»
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στον Ορφέα!
Αυτή την Παρασκευή μεταφερόμαστε στη Δανία και προβάλλουμε ένα φιλμ που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μας αφήσει αδιάφορους!

Πρόκειται για την ταινία «Το Κυνήγι» (2012), που συνδυάζει στοιχεία κοινωνικού δράματος και ψυχολογικού θρίλερ, θυμίζοντας κατά πολύ αρχαία ελληνική τραγωδία. Μέσα από την πλοκή, αναδύονται με φυσικότητα ηθικοί προβληματισμοί και προκύπτουν εσωτερικές συγκρούσεις που καθηλώνουν τον θεατή, καθώς θίγονται ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχολογία του όχλου, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχισμού.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του Τόμας Βίντερμπεργκ και ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα και Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ ο πρωταγωνιστής Μαντς Μίκελσεν δίνει ίσως μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του κερδίζοντας το αντίστοιχο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Λίγα λόγια για την ταινία…

Η υπόθεση αφορά τον Λούκας, έναν μεσήλικα εκπαιδευτικό που εργάζεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο της δανέζικης επαρχίας και επιχειρεί ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή του, μετά τον οδυνηρό χωρισμό του με την πρώην γυναίκα του. Ο Λούκας αποφασίζει να ζήσει σε ένα χωριό, μαζί με την καινούργια του σύντροφο και τον αγαπημένο του γιο. Τα πάντα βαίνουν ήρεμα στη νέα του απόφαση, μέχρι τη στιγμή που ο ισχυρισμός ενός μικρού κοριτσιού εναντίον του, θα επεκταθεί σαν ιός στην μικρή τοπική κοινωνία, προκαλώντας μαζική υστερία και φοβικότητα στους συντοπίτες του. Τίποτα πια δεν θα είναι όπως πριν στη ζωή του Λούκας και στην μικρή επαρχιακή κοινωνία.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, ο θεατής προσπαθεί να «αποκρυπτογραφήσει» τα δεδομένα και να «ψυχολογήσει» τους ήρωες. Συγχρόνως, καλείται να αναμετρηθεί με τα ακόλουθα διλήμματα: Η παιδική αθωότητα αποτελεί ιερό τοτέμ; Πόσο γρήγορα ένας θύτης μπορεί να μετατραπεί σε θύμα και τανάπαλιν; Το τεκμήριο της αθωότητας στις μέρες μας υφίσταται ή τείνει να γίνει είδος προς εξαφάνιση; Τελικά οι άνθρωποι αναζητούν την αλήθεια ή υποσυνείδητα αρέσκονται στο κυνήγι μαγισσών;

Οριακά ερωτήματα στα οποία η ταινία αρνείται πεισματικά να δώσει εύκολες λύσεις, αφήνοντας τους ίδιους τους θεατές να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν.

Κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 16 ετών.

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στον Ορφέα!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία