Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Σκόπελο και Αλόννησο με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο | 11 - 15 Ιουλίου 2023
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες.
Από τις 7 έως τις 9 Ιουλίου και για 8η χρονιά και με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από κάθε γωνιά της χώρας μας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Σκοπέλου «Διαμαντής Παλαιολόγος».

8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» | 7-8-9 Ιουλίου 2023Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» καιέχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπ. Παιδείας, του Δήμου Σκοπέλου ενώ διαχρονικά συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» αποτελεί μια υπερτοπική εκδήλωση ευρωπαϊκής αξίας και αναγνωρισιμότητας. Στοχεύει δε να καταστήσει τη Σκόπελο κέντρο πολιτισμού κατά τις ημέρες διεξαγωγής του και να αναδείξει τον πλούσιο πολιτιστικό προϊόν της σε χορευτές- συμμετέχοντες και θερινούς επισκέπτες του νησιού.

Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλοννήσου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου.

alonnisos dance festival φωτογραφία αρχείουΣτο Φεστιβάλ έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού, η διατήρηση της παράδοσης και η προβολή των ηθών, των εθίμων, των παραδόσεων, της μουσικής και των τοπικών ενδυμασιών των χορευτικών συγκροτημάτων παράλληλα με την ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών του νησιού.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλοννήσου.

Από τις 11 έως τις 15 Ιουλίου με στόχο την προβολή, διατήρηση και διάδοση του ρεμπέτικου τραγουδιού και με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο, Φεστιβάλ αφιερωμένο στο ρεμπέτικο τραγούδι, με τίτλο «Μέρες Ρεμπέτικου στη Σκόπελο».

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, σεμινάρια, εκθέσεις, συνέδριο και φυσικά συναυλίες όπου με τη σύμπραξη αξιόλογων καλλιτεχνικών δυνάμεων του νησιού θα προβληθεί η μουσική παράδοση του τόπου στο ρεμπέτικο τραγούδι. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και διάδοση της ρεμπέτικης μουσικής ιστορίας, άρρηκτα συνδεδεμένης με την ιστορία του νησιού, η ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών καθώς και η προσέλκυση επισκεπτών στο νησί ενώ θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία