Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

«Παραμύθια της Σκοπέλου» | Παρουσιάστηκε στο κοινό το πόνημα της Κατερίνας Προβιά – Λεμονή με παραμύθια που ακούσαμε όλοι όταν είμαστε παιδιά

«Παραμύθια της Σκοπέλου» Κατερίνα Προβιά
Παραμύθια που ακούσαμε όλοι όταν είμαστε παιδιά, με ξωτικά, ήρωες, απλούς ανθρώπους της υπαίθρου, αλαφροΐσκιωτους και βασιλοπούλες…

Στον αίθριο χώρο του κινηματογράφου «Ορφέας» παρουσιάστηκε στο κοινό το βιβλίο της Κατερίνας Προβιά «Παραμύθια της Σκοπέλου», μία έκδοση του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου. Για το ενδιαφέρον βιβλίο, το οποίο κυκλοφορεί σε β’ έκδοση μίλησαν οι φιλόλογοι και ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου κα Ελένη Σπηλιώτη και Κατερίνα Τζαβελοπούλου, ενώ διαβάστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου από την κα Νικολέτα Σύρου, καθηγήτρια χημείας.

«Παραμύθια της Σκοπέλου» Κατερίνα Προβιά«Παραμύθια της Σκοπέλου», ένα μακροχόνιο πόνημα της Κατερίνας Προβιά-Λεμονή, το οποίο αποτελεί καρπό της άμετρης αγάπης της για την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σκόπελο!

Παραμύθια που ακούσαμε όλοι όταν είμαστε παιδιά, με ξωτικά, ήρωες, απλούς ανθρώπους της υπαίθρου, αλαφροΐσκιωτους και βασιλοπούλες…

Μια πρώτη καταγραφή ενός πολύτιμου λαογραφικού υλικού το οποίο παρουσιάζει με γλαφυρότητα τις διηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας!

Για την πολύτιμη έκδοση η συγγραφέας είπε στην εφημερίδα sporadesnews.gr:

«Παραμύθια της Σκοπέλου» Κατερίνα Προβιά
Η κα Κατερίνα Προβιά με την φιλόλογο – συγγραφέα κα Μαρίκα Δελήτσικου – Παπαχρίστου

«Για μένα ήταν ένα όνειρο ζωής να καταφέρω να συλλέξω παραμύθια που είχα ακούσει από τη γιαγιά μου, τη μαμά μου, τη θεία μου και δεν ήθελα να τα σκεπάσει η λήθη του χρόνου. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που τα κατάφερα με την βοήθεια όλων και που μπορούμε οι μεγαλύτεροι να ταξιδέψουμε στον χρόνο και οι μικρότεροι να γνωρίσουν τον τρόπο που διασκεδάζαμε εμείς μακριά από το διαδίκτυο..

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με ενθάρρυναν, παρότρυναν αλλά και με βοήθησαν να πραγματοποιηθεί το όνειρό μου.»

Παραμύθια της Σκοπέλου Κατερίνα ΠροβιάΜετά την παρουσίαση η συγγραφέας συζήτησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της.

Το βιβλίο διατίθεται στη φιλόξενη στέγη όλων των ντόπιων συγγραφέων, στο βιβλιοπωλείο «Χωχαρούπα» στη Σκόπελο ή διαδικτυακά με μήνυμα στο [email protected].

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία