Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Μία ονειρική μουσική βραδιά στην Επισκοπή Σκοπέλου

Μία ονειρική μουσική βραδιά στη Επισκοπή Σκοπέλου
Η εκδήλωση αυτή ήταν ένα παλιό όνειρο των αδελφών Δημητριάδη και του βιολοντσελίστα Δημήτρη Μαγκριώτη, οι οποίοι εμπνεύστηκαν την ιδέα αυτή από το πρώτο ρεσιτάλ πιάνου και φωνής που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Επισκοπής το μακρινό 1977

Ονειρική μουσική βραδιά στον ιστορικό και γοητευτικό περίβολο της Επισκοπής Σκοπέλου το περασμένο Σάββατο 26 Αυγούστου με κουαρτέτο εγχόρδων.

Τα έργα που εκτελέστηκαν ήταν:
Josef Haydn κουαρτέτο εγχόρδων σε ρε μινόρε έργο 76/2,
Γιάννη Κωνσταντινίδη «Δωδεκανησιακή Σουίτα» (1948),
και Antonin Dvorak κουαρτέτο εγχόρδων Αρ 12 «Αμερικάνικο».

Μία ονειρική μουσική βραδιά στη Επισκοπή ΣκοπέλουΗ προσέλευση του κοινού, ελληνικού  και ξένου, ήταν πρωτοφανής. Έγινε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Οι μουσικοί εμπνευσμένοι από την μαγεία του χώρου αλλά και την ανταπόκριση των ακροατών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και απέδωσαν εξαιρετικά, με ζωντάνια, ενθουσιασμό αλλά και ακρίβεια τα έργα του προγράμματος. Όταν μάλιστα στο τέλος το κοινό χειροκροτώντας ενθουσιασμένο τους καλούσε να παίξουν κάτι ακόμα επανήλθαν και έπαιξαν θαυμάσια τον θρυλικό κλέφτικο χορό του Νίκου Σκαλκώτα, έναν απ’ τους περίφημους 36 ελληνικούς χορούς του, ξεσηκώνοντας τους ακροατές.

Η εκδήλωση αυτή ήταν ένα παλιό όνειρο των αδελφών Δημητριάδη και του βιολοντσελίστα Δημήτρη Μαγκριώτη, οι οποίοι εμπνεύστηκαν την ιδέα αυτή από το πρώτο ρεσιτάλ πιάνου και φωνής που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Επισκοπής το μακρινό 1977 με πρωτοβουλία του αείμνηστου πιανίστα Τώνη Γεωργίου, με τον ίδιο στο πιάνο και τον εξαιρετικό τενόρο Παύλο Ράπτη στο τραγούδι.

Μετά από την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση υπάρχει η φιλοδοξία, η μουσική αυτή βραδιά να αποτελέσει το πρώτο βήμα για την διοργάνωση ενός φεστιβάλ κλασσικής μουσικής στο νησί, κάτι που λείπει από την Σκόπελο, ιδέα που ήδη έχει υιοθετήσει ο Δήμος και πιθανότατα θα ξεκινήσει απ’ το επόμενο καλοκαίρι.

Μία ονειρική μουσική βραδιά στη Επισκοπή ΣκοπέλουΟι μουσικοί που έπαιξαν ήταν οι:
Φαίδων Μηλιάδης 1ο βιολί
Φανή Βοβώνη 2ο βιολί
Μιχαήλ Σμιρνώφ βιόλα
Δημήτρης Μαγκριώτης βιολοντσέλο

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε χάρη στην αρωγή του Δήμου Σκοπέλου, του Κέντρου Μελετών Σκοπέλου αλλά κυρίως χάρη στην ευγενική χορηγία των:
N&I Deveril, A. Σβηριαδη, Ρ. Πατσης, “Best Shop”, A.Π. Προβιας, Μ. Διαμαντη και Magic Sea Lines.

Μία ονειρική μουσική βραδιά στη Επισκοπή Σκοπέλου

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία