Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά σκοπελίτικης Τυρόπιτας | Την Κυριακή 20 Αυγούστου η βραδιά σκοπελίτικου τραχανά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βραδιά σκοπελίτικης Τυρόπιτας
Εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν την διαδικασία παρασκευής της περίφημης σκοπελίτικης Τυρόπιτας και την δοκίμασαν δωρεάν, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη έναρξη της Σκοπελίτικης Εβδομάδας 2023, από την χθεσινή επιτυχημένη «Βραδιά της Σκοπελίτικης Τυρόπιτας», με εμπνευστή και διοργανωτή τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου.

Βραδιά Σκοπελίτικης Τυρόπιτας
Η κα Πόπη, 90 χρονών σήμερα, συμμετέχει κάθε χρόνο στη «βραδιά σκοπελίτικης τυρόπιτας» και αποσπά το χειροκρότημα και τον θαυμασμό των παρευρισκοπένων για δεξιότητά της στο άνοιγμα του φύλλου και την παρασκευή της στριφτής τυρόπιτας… κα Πόπη και του χρόνου πάλι να ανταμώσουμε εδώ!

Η επιτυχημένη δράση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας», για άλλη μια χρονιά στην παραλία Σκοπέλου, μπροστά από το Δημοτικό Καφενείο, όπου το βράδυ της Παρασκευής 18-8-2023, εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού παρακολούθησαν την διαδικασία παρασκευής της περίφημης σκοπελίτικης Τυρόπιτας και την δοκίμασαν δωρεάν.

βραδιά Σκοπελίτικης Τυροπιτας
Σπυριδούλα και Μαρία· τηγάνισαν σκοπελίτικες τυρόπιτες για εκατοντάδες επισκέπτες και ντόπιους…

Σκοπελίτισσες κυρίες έδειξαν πως γίνεται η ζύμη, πώς ανοίγεται το φύλλο και πως παρασκευάζεται η σκοπελίτικη τυρόπιτα, η οποία τηγανίστηκε σε καυτό λάδι και μοιράστηκε δωρεάν σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπέλου.

Σκοπελίτη τυρόπιτα
Άνοιξαν φύλλο και παρασκεύασαν σκοπελίτικες τυροπιτες οι κυρίες Ματίνα Πατσή, Ελένη Χρυσοφού, Μάχη Λιθαδιώτη και κυρία Πηνελόπη! Στα τηγάνια η Σπυριδούλα και Μαρία

Δεν παρέλειψαν όμως να πουν και το «μυστικό» που την κάνει μοναδική και δεν είναι άλλο από το υπέροχο σκοπελίτικο τυρί, που γίνεται με γάλα από την αίγα φυλής Σκοπέλου και παρασκευάζουν οι Σκοπελίτες κτηνοτρόφοι εδώ και πολλά χρόνια.

Δείτε φωτογραφίες στο facebook album με κλικ εδώ

 

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΚΛΙΚ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

«Σκοπελίτικη Εβδομάδα» στις 18, 20 και 22 Αυγούστου | Σκοπελίτικη τυρόπιτα, σκοπελίτικος τραχανάς και ντύσιμο της σκοπελίτισσας νύφης

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία