Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Το ψηφιακό πορτοφόλι «Δήμητρα» | της Αγάπης Καραμανλή

της Αγάπης Καραμανλή, υποψήφιας βουλεύτριας Μαγνησίας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη
Θέλουμε να απευθυνθούμε ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους που λοιδορούνται και κακοποιούνται και το μόνο που τους υπόσχονται είναι ανεργία και καταστολή την ίδια στιγμή που είναι ολοένα περισσότερο μορφωμένες και μορφωμένοι, καταρτισμένες και καταρτισμένοι. Θέλουμε να απευθυνθούμε στις μαθήτριες και τους μαθητές που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Θέλουμε περισσότερη ελπίδα και λιγότερο φόβο.

της Αγάπης Καραμανλή

υποψήφιας βουλεύτριας Μαγνησίας

του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

Ένα βασικό γεγονός της εποχής μας είναι το αδιέξοδο στο οποίο οι άνθρωποι και η κοινωνία βαδίζουμε χωρίς να βλέπουμε κανένα φως εξόδου. Αυτό που με κινεί πολιτικά είναι η ανάγκη μιας απάντησης στην γενικότερη ασφυξία και η δυνατότητα που πάντα έχουμε οι άνθρωποι να φτιάχνουμε εμείς το μονοπάτι της ζωής μας, εφόσον το θελήσουμε, γιατί αυτό δεν είναι ούτε προκαθορισμένο ούτε επιβεβλημένο.

Η πολιτική είναι θέμα επιλογής και ιδεολογίας. Όπως ακριβώς και η οικονομία. Είναι ατελής, όπως όλες οι ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες.

Αυτό σημαίνει ότι όταν απέναντι μας έχουμε μια οικονομία τόσο καταστροφική όσο αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, με μια πρωτοφανή βία απέναντι στους ανθρώπους, με μια υφαρπαγή και μια λεηλασία του ζωτικό μας χώρου και της επιβίωσης μας, με μια αποστράγγιση κάθε ίχνους ελπίδας, με την εδραίωση του φόβου που φαίνεται να κολλάει πάνω μας ως μοναδικού μας ρούχου.

Απέναντι σε αυτήν την πρωτοφανή επίθεση όλες και όλοι μας έχουμε την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας καταρχήν, απέναντι στην κοινωνία, το παρόν και το μέλλον που θέλουμε, να βάλουμε τα πράγματα κάτω, να διορθώσουμε ότι διορθώνεται και ότι δεν διορθώνεται να το αλλάξουμε. Να το σχεδιάσουμε από την αρχή.

Διαφορετικά, στην περίπτωση που συνεχίζουμε εμμονικά να ακολουθούμε καταστροφικές πολιτικές του παρελθόντος είναι σαν να οδηγούμε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας μόνο τον καθρέφτη οπισθοπορείας. Η μετωπική σύγκρουση, ο βαθύς τραυματισμός και ο πιθανός θάνατος είναι αναπόφευκτα.

Το πρόγραμμα των 100 ημερών του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη είναι μια τέτοια ακριβώς πρόταση. Στόχο έχουμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας άμεσα. Να δώσουμε προοπτική στην ελπίδα.

Στοχεύουμε στην οικονομική ανακούφιση της κοινωνίας και των ανθρώπων της.

Έχουμε την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων, την μείωση του ΦΠΑ και την κατάργηση των προπληρωμών φόρων, μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις μικρές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Προτείνουμε τον εξορθολογισμό των χρεώσεων της ΔΕΗ, την κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια με τρόπο που να μην επιβαρύνει περισσότερο τον χαμηλό και μεσαίο εισοδηματικό πληθυσμό. Την έξοδο από την ιδιωτικομανία. Την επανεθνικοποίηση των δικτύων όπως της ενέργειας και των μεταφορών. Την ουσιαστική κοινωνικοποίηση της υγείας και της παιδείας.

Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα όλων είναι η άμεση κατάργηση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και του Ηρακλή με δημόσια διαχείριση των κόκκινων δανείων με το σχέδιο Οδυσσέας. Σήμερα τα νούμερα της υπόθεσης των πλειστηριασμών και των αρπακτικών ταμείων που λυμαίνονται τον ιδιωτικό ελλαδικό χώρο αποτελούν καθεστώς φόβου από μόνα τους.  Ανεξάρτητα από το ποσοστό που έχει αποπληρώσει ο οφειλέτης ή η οφειλέτρια το αρπακτικό αγοράζει το 100% του δανείου του ακινήτου καταβάλλοντας 3% επί του συνολικού ποσού στην τράπεζα. Το ακίνητο αυτό μεταπωλείται σε πολλαπλάσια τιμή από αυτή της αγοράς. Το αρπακτικό θησαυρίζει αμύθητα ποσά με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για διαφυγόντα χρέη της τάξεως των 23δις το χρόνο.  Σήμερα 750 χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους με εκτίμηση ότι θα φτάσουν το 1,5 εκ.

Δυο κουβέντες για το πολυσυζητημένο σχέδιο Δήμητρα

Το σχέδιο «Δήμητρα» είναι ένα εργαλείο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής,  ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ, μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών αλλά και ιδιωτών μεταξύ τους. Αυτή είναι η βάση του σχεδίου. Ως Δημόσιο Δωρεάν Σύστημα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών, το ΔΗΜΗΤΡΑ δίνει ανάσα στην αγορά και τα νοικοκυριά. Το εργαλείο αυτό είναι δυνατόν να υπάρξει σε κάθε χώρα της ευρωζώνης. Δεν πρόκειται για νομισματικό εργαλείο και έτσι δεν υπάρχει καμιά απαγόρευση για αυτό από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το σχέδιο «Δήμητρα» μας ωφελεί καταρχήν επειδή μας επιτρέπει να γλυτώνουμε το χαράτσι των τραπεζών κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι με πλαστικό χρήμα και κάθε φορά που κάνουμε μια ηλεκτρονική πληρωμή, όπως για το ρεύμα, την ύδρευση, τις τηλεπικοινωνίες, πληρωμή ΕΦΚΑ κ.λπ.

Τα χρήματα που αφαιρούνται ως χαράτσι από τις τσέπες νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καταλήγουν ως πρόσοδοι στις χρεοκοπημένες τράπεζες. Οι τράπεζες, αντί να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία, όπως υποτίθεται κάνει το τραπεζικό σύστημα στον καπιταλισμό, είναι στην πραγματικότητα οι μεσάζοντες, με σταθερή και διαρκώς αυξανόμενη πηγή εσόδων τους τις ληστρικές προμήθειες των συναλλαγών, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό είναι πλέον υποχρεωτικές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι  το σύνολο των εσόδων από προμήθειες που υφάρπαξαν οι τράπεζες ληστρικά από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 2 δισ το χρόνο.

Με το «Δήμητρα» όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι δωρεάν.

Οι συναλλαγές θα γίνονται σε ευρώ. Όπως ακριβώς με τις πλατφόρμες του market pass κλπ που μεταφέρουν ένα ποσό στον δηλωμένο λογαριασμό.

Πως λειτουργεί…

Ο καθένας και η καθεμιά από εμάς, κάθε κάτοικος αυτής της χώρας με φορολογικές υποχρεώσεις, έχουμε έναν ΑΦΜ. Αυτό σημαίνει ότι όλες και όλοι έχουμε προσωπική σελίδα, έναν λογαριασμό στο taxisnet. Στη σελίδα μας λοιπόν υπάρχουν διάφορες εφαρμογές και πεδία, όπως φορολογία εισοδήματος, περιουσιακή κατάσταση, προσωποποιημένες οφειλές κ.λπ. Στην προσωπική αυτή σελίδα προστίθεται ένα ακόμα πεδίο που θα λειτουργεί ως ταμιευτήριο ή λογαριασμός ταμιευτηρίου. Θα του πιστώνονται οι συντάξεις, τα επιδόματα, οι επιστροφές φόρου.

Ο λογαριασμός είναι μοναδικός και αντιστοιχεί σε κάθε μοναδικό ΑΦΜ, προσωπικό ή εταιρικό. (ή Λογαριασμός Δημοσιονομικής Πίστωσης (ΛΔΠ)που αντιστοιχεί στον ΑΦΜ σου). Το ίδιο το σύστημα σου στέλνει το PIN, ώστε να μπορείς να συναλλάσσεσαι. Από εκεί μπορεί ο κάθε χρήστης να βγάλει μια χρεωστική κάρτα και να κάνει τις συναλλαγές του όπως με οποιαδήποτε άλλη κάρτα μιας οποιασδήποτε συστημικής τράπεζας χωρίς όμως την επιβάρυνση των συναλλαγών του, μπορεί να κάνει τις πληρωμές του στο δημόσιο ή άλλες πληρωμές διαδικτυακά με την προϋπόθεση ότι ο αποδέκτης είναι ένας λογαριασμός taxisnet ελληνικού ΑΦΜ.

Το ελληνικό δημόσιο εγγυάται για τα χρήματα μας στο σύστημα «Δήμητρα», το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει το TAXISNET και το λογισμικό στο οποίο οικοδομείται το «Δήμητρα».

Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μια συναλλαγή με ξένο ΑΦΜ φυσικού προσώπου ή εταιρικό και στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μετρητά τότε χρησιμοποιούμε τους λογαριασμούς μας στις συστημικές τράπεζες με τις ανάλογες χρεώσεις,

Η συμμετοχή όλων μας στις εκλογές είναι εξαιρετικά σημαντική. Καμιά ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Κάθε ψήφος μετράει.

Οι εκλογές δεν είναι μια στιγμή απλής ανάθεσης. Στην δημοκρατία το αποτέλεσμα της κάλπης διαμορφώνει την ζωή μας αύριο. Την φτώχεια ή την ευημερία μας. Την ανάσα ή την ασφυξία μας.

Σήμερα υπάρχει μια ανάγκη παιδείας για την δημοκρατία, κάτι που προφανώς προσφέρει στο λαό η απλή αναλογική εφόσον έχει το χρόνο να ζυμωθεί μαζί της. Υπάρχει η ανάγκη της ενδυνάμωσης της θέσης μας ως πολίτες. Αυτό είναι και το όπλο μας απέναντι σε κάθε φασιστικό, ναζιστικό ή άλλο εγκληματικό αφήγημα.

Σήμερα καλλιεργούν τον φόβο στο νου των ανθρώπων και καθόλου την ελπίδα.

Θέλουμε να απευθυνθούμε ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους που λοιδορούνται και κακοποιούνται και το μόνο που τους υπόσχονται είναι ανεργία και καταστολή την ίδια στιγμή που είναι ολοένα περισσότερο μορφωμένες και μορφωμένοι, καταρτισμένες και καταρτισμένοι. Θέλουμε να απευθυνθούμε στις μαθήτριες και τους μαθητές που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Θέλουμε περισσότερη ελπίδα και λιγότερο φόβο.

Αυτές οι εκλογές, όπως κάθε εκλογές είναι σημαντικές.

Το αποτέλεσμα τους θα καθορίσει την κάθε μέρα μας, τα δικαιώματα μας, την ευημερία μας, την υγεία μας.

Η πολιτική μας καλλιέργεια είναι αυτή που μας ισχυροποιεί ως πολίτες, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να μας χειραγωγήσει, που δεν επιτρέπει σε κανέναν να αποφασίσει χωρίς εμάς.

Για τον λόγο αυτό ενημερωθείτε!

Η απόφαση όλων μας μετράει γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

Τέλος θα ήθελα να παρουσιάσω το συνολικό ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη. Κάνουμε όλες και όλοι μια όμορφη προσπάθεια και την χαιρόμαστε πολύ. Είμαστε

0 Βαλαμουτόπουλος Γιώργος

ο Κανελλής Δημήτρης

η Καραμανλή Αγάπη

η Μπάλλα Κατερίνα

ο Μπεφάνης Μπάμπης

η Τζανετουλάκου Φαίη

και ο Ψαθάς Βασίλης

Στις 21 Μάη να είστε όλες και όλοι εκεί!

Καλή δύναμη στην ψήφο όλων μας, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία