Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Σκόπελος | Σύσκεψη του ΚΚΕ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Κάλεσμα του ΚΚΕ στους κατοίκους της Γλώσσας | Γιώργος Γούλας Εύη Ταλαδιανού
Φωτογραφία αρχείου
Πιο δυνατό ΚΚΕ, για μαχητική λαïκή αντιπολίτευση! | Να εκλεγεί ξανά κομμουνιστής βουλευτής στη Μαγνησία!

Μηνύματα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης του Ιούνη έστειλε την Τετάρτη η μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου του Κόμματος, με ομιλητή τον Γιώργο Γούλα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας, ο οποίος τόνισε πως με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία δίνουμε τη νέα εκλογική μάχη για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Κι αυτή η αισιοδοξία πηγάζει χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε τον συνολικό αρνητικό συσχετισμό και από το γεγονός ότι στις εκλογές του Μάη έγινε ένα θετικό βήμα, τόσο με την σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ πανελλαδικά, με ποσοστό 7,23%, με 427.000 ψήφους, 26 βουλευτές, όσο και στη Σκόπελο με αύξηση σε ψήφους και ποσοστό 16,48%, κατακτώντας τη 2η θέση σε όλο το νησί.

Μετά από χρόνια εκλέχθηκε ξανά βουλευτής του Κόμματος στη Μαγνησία που τόσο ανάγκη έχουμε κι εδώ στις Σποράδες, για να δυναμώσουν κι άλλο οι αγώνες μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Φέραμε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα καυτά λαικά προβλήματα από την ακρίβεια, την εφοπλιστική ασυδοσία, την κατάσταση στην Υγεία, την Παιδεία, την απαξίωση της μικροιδιοκτησίας, την ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, την κατάργηση του νησιωτικού ΦΠΑ. Αναδείξαμε το κοινό αντιλαικό πρόγραμμα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε όλους τους τομείς, καθώς και τις δεσμεύσεις τους για την επόμενη μέρα.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της «επόμενης μέρας» περιλαμβάνει τα πάνω από 300 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις αξιολογήσεις της επενδυτικής βαθμίδας, τα ματωμένα πλεονάσματα και τη δημοσιονομική πειθαρχία με βάση τις δεσμεύσεις της ΕΕ και το Πρόγραμμα Σταθερότητας, την «πράσινη μετάβαση» με κέρδη για τα μονοπώλια και ενεργειακή φτώχεια για το λαό.

Αυτές τις δεσμεύσεις έρχεται να υπενθυμίσει η Εαρινή Εκθεση της Κομισιόν και να αποκαλύψει τα ψέματα που διακινεί η ΝΔ, και από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Είναι δεσμευμένοι να διασφαλίσουν μια «συνετή» δημοσιονομική πολιτική, περιορίζοντας τις πρωτογενείς δαπάνες, για παράδειγμα, στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, να υλοποιήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, να διαμορφώσουν ένα ακόμα πιο φιλικό φορολογικό σύστημα για τους επενδυτές και να εντείνουν τη φοροληστεία του εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων, να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, να μην προχωρήσουν σε καμιά αύξηση μισθού λόγω προϋπηρεσίας μέχρι το 2027. Με δυο λόγια, τριετίες τέλος!

Είναι δεσμευμένοι, επίσης, απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ με την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε άλλα επικίνδυνα σχέδια που φτάνουν μέχρι και σε διευθετήσεις στα Ελληνοτουρκικά με ΝΑΤΟική σφραγίδα και τόσα άλλα.

Αυτή είναι η «σταθερότητα» που υπόσχεται ότι θα εξασφαλίσει η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Σταθερότητα για το κεφάλαιο, που, όμως, σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον λαό.

Στον στόχο, όμως, αυτής της σταθερότητας για το κεφάλαιο, συναντιούνται και η ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα τι λένε, ή μάλλον τι δεν λένε…

Οσο ανάγκη έχει το κεφάλαιο από μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τους στόχους του, άλλο τόσο έχει ανάγκη και από μια αντιπολίτευση που θα «βάζει πλάτη» στα δύσκολα, στα σημαντικά και κρίσιμα.

Και τέτοια «αντιπολίτευση» είχε και έχει: Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα που τα 4 προηγούμενα χρόνια, ψήφισαν το 50% και το 70% των νόμων της ΝΔ αντίστοιχα, ζητούσαν υπουργούς κοινής αποδοχής με τον Μητσοτάκη!

Το απέδειξε, άλλωστε, και η κυβερνητική τους πορεία: Οταν ψήφισαν τα μνημόνια το ένα μετά το άλλο, νέα αντιλαϊκά μέτρα, όταν συγκυβέρνησαν με τη Δεξιά, το ΠΑΣΟΚ δύο φορές με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ. Οταν με ευκολία πλαισίωναν τα ψηφοδέλτιά τους γνωστοί «δεξιοί». Οταν στήριξαν όλες τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και τόσα άλλα.

Καθαρές είναι οι κουβέντες μας και για τα «κόμματα μιας χρήσης», όπως αυτά που τώρα έμειναν εκτός Βουλής. Είναι κόμματα που επιστρατεύονται για να αξιοποιηθούν σε διάφορα παιχνίδια στο πλαίσιο του συστήματος, και στη συνέχεια με την ίδια ευκολία που εμφανίστηκαν με την ίδια αποσύρονται.

Θυμηθείτε τα τελευταία 15 χρόνια είχαμε ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΜέΡΑ25, που μπήκαν στη Βουλή, εγκλώβισαν και παρέσυραν λαϊκό κόσμο και μετά είτε εξαφανίστηκαν είτε οι βουλευτές τους πήγαν στα βασικά συστημικά κόμματα. Αυτόν τον ρόλο ετοιμάζεται να παίξει και η νέα «αγαπημένη» του συστήματος Πλεύση Ελευθερίας. Μόνο που ήδη έχει δοκιμαστεί, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου ήταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τη «γέφυρα» στο 2Ο μνημόνιο, με την αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων για να πληρωθούν οι δανειστές, με το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής, ενώ κάπου στο συρτάρι της είχε «ξεχάσει» τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση των λαικών στρωμάτων.

Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον λαό, γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί καμία λαϊκή ψήφος σ’ αυτά τα κόμματα.

Το μόνο ερώτημα που υπάρχει σήμερα, είναι ποιος μπορεί να αποτελέσει μαχητική, στρατηγική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει.

Το έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια από τη δράση του στη Βουλή και κυρίως το έχει αποδείξει μαζί με τον λαό και τη νεολαία στους δρόμους του αγώνα.

Γι’ αυτό τώρα το ΚΚΕ πρέπει να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Ακόμη και από εργαζόμενους που δεν έκαναν το βήμα και μπορούν να το κάνουν τώρα.

Γιατί το ΚΚΕ:

  • Είναι το μοναδικό κόμμα που είναι συνεπής αντίπαλος αυτής της πολιτικής, γιατί στο δίλημμα «ή τα κέρδη των λίγων ή οι ζωές των πολλών» απαντάει καθαρά: Οι ζωές των πολλών κόντρα στα κέρδη των λίγων.
  • Είναι το μοναδικό κόμμα που συγκρούεται με το σύστημα, την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους που υπηρετούν τα άλλα κόμματα.
  • Είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δεσμεύσεις από το σύστημα και γι’ αυτό αποτελεί τη μόνη αντισυστημική επιλογή.
  • Είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί, που έχει Πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης, το οποίο προβλέπει να πάρει ο λαός τις τύχες του στα χέρια του, να μην εναποθέτει τις ελπίδες του σε επίδοξους «σωτήρες».

Κάναμε το βήμα, μπορούμε να κάνουμε το άλμα!

Για να είναι ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ στις 26 Ιούνη. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός.

ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ»!

Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση στην οποία εκφράστηκε αποφασιστικότητα το κάλεσμα και το ψηφοδέλτιο του Κόμματος να φτάσει σε κάθε λαικό σπίτι του νησιού!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος, 10/06/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία