Παρασκευή

18 Οκτωβρίου 2024

Περιοδεία στελεχών της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ στη Γλώσσα και το Λουτράκι

οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
Στο δίλημμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε και στην κάλπη «οι ζωές μας», με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!
Περιοδεία στη Γλώσσα και το Λουτράκι πραγματοποίησε τη Δευτέρα το απόγευμα κλιμάκιο στελεχών της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Γιώργο Γούλα, Βασίλη Ρόδιο και Γιάννη Πατσή

Στις συναντήσεις  με κατοίκους, εργαζομένους και επαγγελματίες, ήταν έκδηλη η  αγωνία τους για την πορεία της τουριστικής περιόδου εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και  της έξαρσης της ακρίβειας, αλλά και της εμπλοκής της χώρας μας σε δύο πολέμους, υλοποιώντας τα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Εστιάζοντας στην  κατάσταση με τα καράβια και τις συνδέσεις από Μαντούδι και Θεσσαλονίκη, αλλά και το χειμώνα,  εξήγησαν ότι είναι αποτέλεσμα της «ελεύθερης αγοράς», της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις. Είναι αποτέλεσμα της προκλητικής ενίσχυσης των εφοπλιστών, οι οποίοι, πέρα από τα κέρδη των πανάκριβων εισιτηρίων, μόνο πέρυσι πήραν δεκάδες εκατομμύρια  ευρώ ζεστό χρήμα από την κυβέρνηση της ΝΔ με τις «άγονες γραμμές», συν τις φοροαπαλλαγές που έχουν λάβει από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις!

Σημείωσαν ότι η ενασχόληση των εφοπλιστών και με άλλους κλάδους της οικονομίας, όπως ο Τουρισμός, τοποθετεί στα χέρια τους και το μαχαίρι και το πεπόνι, με αποτέλεσμα να αποφασίζουν αν ένα νησί θα συνδέεται ή όχι, να κατευθύνουν τον Τουρισμό, όπου τους συμφέρει, να καθορίζουν τις ζωές των νησιωτών, να ανεβάζουν τιμές όσο και όποτε θέλουν, να εκτελούν όποτε θέλουν ή δεν θέλουν δρομολόγια και να ξεζουμίζουν τους ναυτεργάτες.

Τόνισαν πως όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές για να συνεχιστούν οι αγώνες, να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής.

Για να μην πάει στράφι η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. Να μη σκορπίσει ούτε σε νέες αυταπάτες, δίνοντας συγχωροχάρτι σε παλιές αμαρτίες κομμάτων, όπως το ΠΑΣΟΚ των τριών μνημονίων ή η Νέα Αριστερά, δηλαδή οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και σε κόμματα, όπως του Βελόπουλου και της Κωνσταντοπούλου, που το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν τη συμφωνία τους στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η διαμαρτυρία μπορεί να γίνει διεκδίκηση και να εκφραστεί, ρίχνοντας στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η αποχή είναι τελικά «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την πολιτική. Γι’ αυτό ποτέ δεν ίδρωσε το αυτί καμίας κυβέρνησης πουθενά στον κόσμο από το υψηλό ποσοστό της αποχής. Η επόμενη μέρα των εκλογών, αυτά με τα οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι, δεν επιτρέπουν «χαλαρή στάση». Γιατί την επόμενη μέρα κρίνονται πολλά…

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για πιο επιθετικούς αγώνες για κάθε ανάγκη των εργαζομένων, για να δυναμώσει η προοπτική για να ζήσουμε καλύτερα.

Το ΚΚΕ έχει πολιτική σύγκρουσης με την ΕΕ και το σύστημα, πρόταση διεξόδου που συμφέρει τη λαϊκή πλειοψηφία. Τα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων και της νεολαίας είναι ασυμβίβαστα με τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, τους οποίους υπηρετούν η ΕΕ και η κυβέρνηση. Στο δίλημμα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» απαντάμε και στην κάλπη «οι ζωές μας», με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Σκόπελος,  05/06/2024

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία