Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

«Πάγωμα» στις διαδικασίες έκδοσης νέων αδειών για κτίσματα σε αγροτεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων σε νησιά και χωριά

Αθανάσιος Φαδάκης
Η  κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και το αρμόδιο Υπουργείο, έχουν τεράστια ευθύνη, διότι γνώριζαν από το Φεβρουάριο του 2023, με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν να εκδοθούν νέες άδειες δόμησης στις εκτός ορίων περιοχές.

Το Ανώτατο Δικαστήριο  με απόφασή του τον περασμένο Φεβρουάριο «έβαλε πάγο» στις διαδικασίες έκδοσης νέων αδειών για κτίσματα σε αγροτεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων, θεωρώντας ότι για να είναι οικοδομήσιμο το οικόπεδο, πρέπει όχι μόνον το εμβαδόν του να είναι άνω των 4 στρεμμάτων, αλλά και να έχει πρόσωπο σε «αναγνωρισμένη» οδό, σε δρόμο, δηλαδή, ο οποίος θα είναι αποτέλεσμα πολεοδομικής μελέτης. Στην Ελλάδα υπάρχουν χιλιάδες τέτοιοι δρόμοι μη αναγνωρισμένοι.

  • Βάσει αυτής της απόφασης οι Υπηρεσίες Δόμησης αποφεύγουν πλέον να εκδίδουν οικοδομικές άδειες αν δεν υπάρχει πρόσοψη σε κοινόχρηστο δημοτικό δρόμο, αναγνωρισμένο με διοικητική πράξη αρμόδιου οργάνου.

Όσοι έχουν αγροτεμάχια άνω των 4 στρεμμάτων σε χωριό η Νησί θα διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να κατασκευάσουν το σπίτι τους!
Η αβλεψία της κυβέρνησης ΝΔ σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην κατά παρέκκλιση εκτός ορίων δόμηση, θα οδηγήσει σε μία πολύχρονη με απεριόριστες συνέπειες διακοπή συνολικά της δόμησης στις εκτός ορίων περιοχές.

Αθανάσιος Δ. Φαδάκης

Υπ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία