Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Οι Σποραδίτες έχουν δικαίωμα στην Υγεία όλο το χρόνο!

για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και Τσίπρα περί ενίσχυσης των Δομών Υγείας των Σποράδων
Τώρα πλήρη στελέχωση με μόνιμους γιατρούς, ακτινολόγους, μικροβιολόγους οδηγούς, αποκατάσταση ελικοδρομίου, για να μη θρηνήσουμε!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΒΑΣΙΛΗ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΕΥΗΣ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΠΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Με τη σημερινή επιστολή αγανάκτησης των γιατρών του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ενώ έχει αρχίσει και η τουριστική σεζόν, αποκαλύπτεται και από τους πλέον αρμόδιους αυτό που έχουν αναδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τις διαρκείς διαμαρτυρίες τους οι μαζικοί φορείς του νησιού! Ότι η ζωή των νησιωτών μπαίνει στο ζύγι του δημοσιονομικού κόστους! Αυτό ήταν και είναι το κοινό αντιλαικό πρόγραμμα των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που ξεμπροστιάσαμε ΚΑΙ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου!

Δεν είναι «παθογένεια» ούτε «λύση» οι μετακινήσεις γιατρών από όλη τη χερσαία Θεσσαλία –όταν γίνονται και αυτές- στα Κέντρα Υγείας Σκοπέλου, Σκιάθου και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου για την κάλυψη των εφημεριών, ούτε να κάνουν τον οδηγό ασθενοφόρου οι δήμαρχοι! Ούτε επίσης, τον 21ο αιώνα, στην εποχή της ρομποτικής χειρουργικής, να μην μπορούμε να βγάλουμε μια ακτινογραφία! Ούτε τα απογεύματα και το χειμώνα οι γιατροί να στερούνται των πιο απλών διαγνωστικών εργαλείων, όπως είναι μια εξέταση αίματος, για να επιτελέσουν στοιχειωδώς το λειτούργημά τους! Ούτε να μην υπάρχουν κονδύλια για την ασφαλή λειτουργία του ελικοδρομίου, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού, της «πράσινης ανάπτυξης», του ψηφιακού μετασχηματισμού μπουκώνονται με εκατοντάδες εκατομμύρια.

Ηταν και είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων των κομμάτων του κεφαλαίου, για να πιάνονται οι στόχοι των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων, να εμπορευματοποιείται ακόμη παραπέρα το δικαίωμα στην Υγεία, να γιγαντώνονται τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο.

Το γεγονός ότι η δραματική κατάσταση με την υποστελέχωση των δομών Υγείας ήταν σε γνώση όλων των αρμόδιων φορέων βγάζει στη φόρα την υποκρισία τους όταν κλίνουν τη «νησιωτικότητα» σε όλους τους τόνους…

Ενοχη και αποκαλυπτική της στάσης τους ήταν και η σιγή ιχθύος που τήρησαν τα πυκνά κλιμάκια υποψηφίων βουλευτών –και των τοπικών- όλων των κομμάτων που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων! Εχουν λερωμένη τη φωλιά τους!

Είναι ζυγισμένοι-στοιχισμένοι στις κατευθύνσεις που υλοποιούσαν όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την κυνική ομολογία Πλεύρη πως «δεν μπορούμε να κάνουμε μία δομή για όλο το χρόνο, επειδή έχει αυξημένο κόσμο την καλοκαιρινή σεζόν ένας τουριστικός προορισμός», με αφορμή το θάνατο γυναίκας σε καρότσα αγροτικού σε μια από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού την Κω.

Συμφωνούν, νομοθέτησαν και εφαρμόζουν την πολιτική «εξορθολογισμού» των δαπανών με βάση το κόστος της νόσου και τη θεραπείας της, άθλια προέκταση της οποίας ήταν και οι δηλώσεις Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς πριν λίγες ημέρες.

Στην ίδια γραμμή και η στάση των δημοτικών αρχών, που κατά τα άλλα διαφημίζουν τις επενδύσεις και τα «έργα» του Ταμείου Ανάκαμψης, αποκρύπτοντας ότι ο λαός τα πληρώνει ήδη με τη ζωή του στα καθημερινά «Τέμπη» που βιώνει!

Οι Σκοπελίτες, οι Σκιαθίτες και οι Αλοννησιώτες να μη συμβιβαστούν με τη ζοφερή πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει και επιδεινώνεται καθημερινά, για να μη θρηνήσουμε ζωές! Να ενταθεί η πάλη για πλήρη στελέχωση του ΚΥ Σκοπέλου, του ΚΥ Σκιάθου και του ΠΠΙ Αλοννήσου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει αμέσως τα κατεπείγοντα αιτήματα των γιατρών του Κ.Υ. Σκοπέλου και των μαζικών φορέων του νησιού,

– να δοθεί τώρα λύση με κάλυψη των κενών σε όλες τις δομές Υγείας των Σποράδων με μόνιμο προσωπικό στις ειδικότητες Γενικής Ιατρικής, ακτινολόγων, μικροβιολόγων και οδηγών,

-να αποκατασταθεί άμεσα η ασφαλής νυχτερινή λειτουργία του ελικοδρομίου Σκοπέλου με κρατική χρηματοδότηση.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος, με πιο ισχυρό ΚΚΕ!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΒ ΣΚΙΑΘΟΥ – ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία