Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Κάλεσμα συμπόρευσης του Βασίλη Μεταξά από τη Σκόπελο: Πιο δυνατό ΚΚΕ! Πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Κάλεσμα συμπόρευσης του Βασίλη Μεταξά από τη Σκόπελο: Πιο δυνατό ΚΚΕ! Πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!
Κάλεσμα συμπόρευσης και αντεπίθεσης με πιο δυνατό το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές, απηύθυνε χτες το βράδυ από τη Σκόπελο ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση που οργάνωσε η τοπική κομματική οργάνωση.

Βασίλης Ρόδιος: Εξι μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές, χειρότερη η κατάσταση για τους Σκοπελίτες

Κάλεσμα συμπόρευσης του Βασίλη Μεταξά από τη Σκόπελο: Πιο δυνατό ΚΚΕ! Πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Την εκδήλωση άνοιξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βασίλης Ρόδιος, ο οποίος σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι έξι μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται ότι το δίλημμα που είχαμε θέσει προεκλογικά στο λαό Σκοπέλου, δηλαδή αν θα δυναμώσουν οι αγωνιστικές φωνές στο δημοτικό συμβούλιο ή θα συνεχιστεί η υποτακτική στάση απέναντι στην κυβερνητική αντιλαική πολιτική, αποκτά ιδιαίτερη αξία. Επιβεβαιώθηκε ότι εάν δεν υπάρχει δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση παντού, οι βασικοί όροι της ζωής των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της νεολαίας θα επιδεινώνονται και στο νησί, με παραδείγματα από την κατάσταση στην ακτοπλοική συγκοινωνία, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, την ακρίβεια και την αύξηση των δημοτικών τελών, την αντιπυρική προστασία.

Τέλος, ο Βασίλης Ρόδιος κάλεσε σε δυναμική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης.

Στη συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα ο Βασίλης Μεταξάς, ο οποίος κάλεσε σε συμπόρευση και κοινή δράση με το ΚΚΕ τις λαϊκές οικογένειες των νησιών, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους του τουρισμού, τους αλιείς και αγρότες, τους συνταξιούχους και τους νέους ανθρώπους – μαθητές και φοιτητές, ανεξάρτητα με το ποια πολιτική επιλογή είχαν στις εκλογικές αναμετρήσεις το 2023,

Να σταλεί στις ευρωεκλογές ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή της πολιτική, ένα δυνατό και ανόθευτο μήνυμα στην Ε.Ε. και τα κόμματά της. Να κοκκινίσει η Σκόπελος!

Γιατί το ΚΚΕ ήταν ο μοναδικός πραγματικός και συνεπής αντίπαλος στην κυβέρνηση που υλοποιεί τις βάρβαρες οδηγίες της Ευρωπαικής Ενωσης, την αποκάλυπτε όλα αυτά τα χρόνια, βγήκε μπροστά σε κάθε πρόβλημα του λαού, ήταν εκεί, δίπλα στους πλημμυρισμένους όταν εγκαταλείφθηκαν απο το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος να πνιγούν στα απόνερα της πολιτικής του κόστους – οφέλους, της στρατηγικής των μη επιλέξιμων έργων, που υπηρέτησαν πιστά όλα τα άλλα κόμματα είτε απο κυβερνητικές θέσεις, είτε απο την αντιπολίτευση.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών, για τις αποκαταστάσεις και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στην Περιοχή μας, τα μεγαλειώδη μπλόκα των αγροτών, τα τεράστια συλλαλητήρια των φοιτητών, οι αγώνες σε χώρους δουλειάς, ανέδειξαν ότι ο λαός με την πάλη του μπορεί να καθορίσει την πορεία των πραγμάτων! Και όλοι αυτοί οι αγώνες είχαν την αποφασιστική συμβολή του ΚΚΕ!

Αποδείχτηκε στην πράξη ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα πανίσχυρο αντίπαλο δέος απέναντι στην κυβέρνηση και την αντιλαϊκή της πολιτική: Η συμμαχία και κοινή δράση εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, νεολαίας. Αυτή είναι η μόνη και πραγματική αντιπολίτευση, με το ΚΚΕ μπροστά!

Μόνο ένα πιο ενισχυμένο ΚΚΕ μπορεί να εξασφαλίσει τη συνέχιση και το θέριεμα αυτού του κύματος των αγώνων. Και είναι ο μόνος τρόπος για να στριμωχτεί η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα χειρότερα που έρχονται!

Γιατί τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν – η ελληνική κυβέρνηση και η Ε.Ε. χώνονται πιο βαθιά στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα που το στρατηγείο της επιχείρησης “Ασπίδες” είναι εδώ δίπλα στη Λάρισα, ενώ οι αμερικανονατοϊκές βάσεις σε Μαγνησία και Λάρισα ως αποτέλεσμα των συμφωνιών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει τι γειτονιές μας σε στόχο

Γιατί οξύνονται οι δυσκολίες στην ευρωπαϊκή οικονομία και όλοι μιλούν για νέα κρίση, μέσα σε ένα ήδη διαμορφωμένο ασφυκτικό πλαίσιο προαπαιτούμενων και δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ!

Το ΚΚΕ απευθύνεται θαρρετά σε εργατικές – λαϊκές δυνάμεις που στο παρελθόν εντάχθηκαν ή ψήφισαν τα κόμματα της λεγόμενης «κεντροαριστεράς».

Μπροστά στη μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να δυναμώσει παραπέρα αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης, απέναντι τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ, που ζητά επιβράβευση της πολιτικής της, όσο όμως και σε εκείνες τις δυνάμεις που διεκδικούν την “αναπαλαίωση” της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας, για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.

Η λαμπερή «βιτρίνα» της ΕΕ που προσπάθησαν να χτίσουν θρυμματίστηκε ακόμα περισσότερο την προηγούμενη δεκαετία. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η ΕΕ αποτελεί μια ασφυκτική φυλακή για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τα όνειρα, τις προσδοκίες των λαών.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, βάσανο που να αντιμετωπίζει η κάθε λαϊκή οικογένεια, που να μην έχει πίσω του, την Ε.Ε. αλλά και τα κόμματα που τη στηρίζουν.

Πίσω από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών που συγκλόνισε όλη τη χώρα, βρίσκεται η πολιτική της «απελευθέρωσης» των Μεταφορών και του κόστους – οφέλους της ΕΕ.

Πίσω από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, τον νόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, βρίσκεται η ΕΕ με τα λεγόμενα «ευρωπαϊκά πρότυπα» της ενιαίας αγοράς πτυχίων, που οδηγούν σε πτυχία με τιμοκατάλογο, χωρίς αξία.

Πίσω από την παντελή έλλειψη μέτρων και σχεδιασμού προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, όπως τα αντιπλημμυρικά, τα αντιπυρικά και μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, βρίσκεται μαζί με άλλους παράγοντες και η ΕΕ που υπολογίζει ως κόστος αυτά τα μέτρα, ακριβώς γιατί υπολογίζει ως όφελος τα άπληστα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής ζήσατε με τις καταστροφικές πλημμύρες του 2015 και την καθυστέρηση, που βιώνετε, η Σκόπελος εννιά χρόνια μετά να παραμένει ανοχύρωτη, όπως και ο γραφικός οικισμός του Αγνώντα γιατί όλα αυτά τα έργα μπαίνουν στο ζύγι κόστους –οφέλους, όπως και οι ελάχιστες αποζημιώσεις που δόθηκαν.

Μήπως δεν είναι υποκρισία να ανακαλύπτουν οι κυβερνητικοί βουλευτές με καθυστέρηση 15 χρόνων ότι έχετε ένα δασαρχείο –φάντασμα; Και ότι τόσα χρόνια καμιά ολοκληρωμένη πολιτική δεν υπάρχει για την προστασία ενός από τα ωραιότερα αλλά και πιο γερασμένα δάση της Μεσογείου και την αντιπυρική θωράκιση του νησιού; Να είναι εγκαταλειμμένη η Π.Υ. στο νησί;

Κάλεσμα συμπόρευσης του Βασίλη Μεταξά από τη Σκόπελο: Πιο δυνατό ΚΚΕ! Πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Πίσω από το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών βρίσκεται η εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που εντείνει την καταλήστευσή τους. Η «πράσινη» ΚΑΠ, που θα έφερνε δήθεν προσιτά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και εισόδημα στους αγρότες, τελικά επιβάλλει δυσβάσταχτες «πράσινες» υποχρεώσεις στις αγροτικές οικογένειες και περαιτέρω διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους για τιμές κάτω του κόστους στο χωράφι και πολλαπλασιασμό τους στο ράφι.

Έχουν να πουν άραγε κάτι, οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, για την πλήρη απαξίωση του πρωτογενούς τομέα σ΄ αυτόν τον ευλογημένο τόπο που μπορεί να παράγει εξαιρετικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προιόντα;

Από το 2001 μέχρι το 2021 η απασχόληση των ντόπιων μειώθηκε κατά 40%. Δε συζητάμε βέβαια για την ανυπαρξία οποιασδήποτε κρατικής επιστημονικής στήριξης αφού και αυτή η υπηρεσία αγροτικής ανάπτυξης και το κτηνιατρείο καταργήθηκαν.

Πίσω από την απογείωση της φορολογίας στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες και επιστήμονες, που τους οδηγεί ουσιαστικά στο «λουκέτο», βρίσκονται τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσεων του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ.

Τι να σας πουν, λοιπόν, εδώ στο νησί, εσάς τους επαγγελματίες, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα της Ε.Ε.;

Το ΚΚΕ μόλις πριν λίγες εβδομάδες κατέθεσε ξανά πρόταση νόμου με τίτλο «Φορολογία μη μισθωτών και μέτρα για την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και της υπαίθρου» και εισάγει διατάξεις που στοχεύουν αφενός στην πραγματικά δίκαιη φορολόγηση των μη μισθωτών αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αφετέρου στην ανακούφισή τους!

Για αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Ο φόρος εισοδήματος των μη μισθωτών να υπολογίζεται με βάση τα δηλωθέντα στοιχεία του βιβλίου εσόδων – εξόδων.

Για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους, αγροτοκτηνοτρόφους και ψαράδες.

Για τη διαγραφή των κάθε μορφής τόκων που έχουν γεννηθεί προς τα πιστωτικά ιδρύματα και το δημόσιο, όπως και κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκων.

Για τη μείωση των οφειλών σε πιστωτικά ιδρύματα και το δημόσιο κατά ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

Για την τη απαλλαγή από δημοτικά τέλη (τέλος κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Ποιο άλλο κόμμα στήριξε αυτή την πρόταση Νόμου; ΚΑΝΕΝΑ! Και αυτό γιατί έχουν στρατηγικά διαφωνία με αυτά τα μέτρα. Γιατί υπηρετούν και υλοποιούν όλοι τους, ο καθένας απο το μετερίζι του, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κομμουνιστής βουλευτής και στο ζήτημα της ακτοπλοικής σύνδεσης των και τη δραματική υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας λέγοντας

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι ισχυρότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες ανήκουν στους ίδιους επιχειρηματίες που ελέγχουν τα πάντα στην ελληνική οικονομία. Από τράπεζες και ναυτιλιακές εταιρείες μέχρι ξενοδοχειακές και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις, μεταφορικές και κατασκευαστικές εταιρείες καθώς και τους κυριότερους ομίλους στο χώρο των τροφίμων-ποτών και τη μαζική εστίαση.

Έτσι, νησιώτες, αγρότες και κάτοικοι των πόλεων, σχεδόν με ό,τι κι αν ασχοληθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ καθημερινά, αποδεικνύεται πως γεμίζουν τα ταμεία μερικών πολύ συγκεκριμένων επιχειρηματιών, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από τις πολλές διαφορετικές εταιρείες που ελέγχουν σε διαφορετικούς κλάδους.

Αυτά τα στοιχεία χρειάζεται να τα έχουμε υπόψη για να μπορούμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις, για παράδειγμα με τη σύνδεση με το Μαντούδι!

Αλλά και για να αποκαλύπτονται όσοι τάζουν λαγούς με πετραχήλια υπερασπίζοντας την κερδοφορία των εφοπλιστών, την πολιτική που την υπηρετεί!

Είκοσι πέντε χρόνια περίπου μετράμε από την άρση του καμποτάζ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, τότε που μας υπόσχονταν ότι θα γεμίζαμε καράβια!

Η ελληνική ακτοπλοΐα αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα – απόδειξη για το γεγονός ότι η στρατηγική της ΕΕ, για τη λεγόμενη «απελευθέρωση» των επιμέρους αγορών, αποτελεί ουσιαστικά το εργαλείο που δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον ασυδοσίας προκειμένου να επικρατήσουν ελάχιστοι όμιλοι.

Και είναι εκείνοι που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι! Τα κέρδη τους καθορίζουν το αν θα συνδεθεί η Σκόπελος με τον υπόλοιπο κόσμο!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην πρόσφατη συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τη σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός είπε στους εκπροσώπους των Δήμων: Βρείτε τα χρήματα να επιδοτήσετε τον εφοπλιστή ώστε να βάλει καράβι!

Για να βαφτίσουν άγονη γραμμή τη σύνδεση, ώστε πέρα από τα τεράστια κέρδη από τα πανάκριβα εισιτήρια, να πάρει και επιπλέον ζεστό χρήμα! Σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ ήταν αυτά που τσέπωσε πέρσι απο την αντίστοιχη επιδότηση! Ο εφοπλιστής, που όπως όλο το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει εθελοντικό φόρο (!), αφορολόγητο πετρέλαιο και μια σειρά απο δεκάδες φοροαπαλλαγές και ευνοϊκές ρυθμίσεις, απο νόμους που έχουν ψηφίσει και έχουν στηρίξει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλφαδιασμένοι στο να προωθούν τα συμφέροντά τους!

Η αγωνία τους είναι να παραμείνουν αλώβητα τα κέρδη των ναυτιλιακών εταιρειών, δικαιολογώντας τις αυξήσεις που επιβάλλουν στις μεταφορές, αλλά το κόστος πρέπει να το πληρώσουν οι νησιώτες και όλος ο λαός από τη φοροληστεία του.

Πέρα από τις πρόσφατες αυξήσεις, που από το Σεπτέμβρη του 2021 αγγίζουν το 30%, και αυτές που θα έρθουν με διάφορα προσχήματα, ήδη έχουν δρομολογήσει αυξήσεις 10 με 15% από το 2029, ώστε να αλλάξουν τις μηχανές στα πλοία χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε σεντ.

Έχει χαθεί πια το μέτρημα των επιδοτήσεων και των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν οι ακτοπλόοι με όλες τις κυβερνήσεις, αλλά παρ’ όλα αυτά ανεβάζουν τις τιμές των εισιτηρίων όσο και όποτε θέλουν, εκτελούν ή όχι δρομολόγια όπως τους συμφέρει, ξεζουμίζουν τους ναυτεργάτες.

Ισχυρό ΚΚΕ, λοιπόν, και ενίσχυση των αγώνων ώστε και οι κάτοικοι της Σκοπέλου να μην αποδεχτούν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις και τις κακές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

• Μειώσεις όλων των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 50%.

• Εξασφάλιση συχνών και ασφαλών συγκοινωνιών των νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους.

• Δωρεάν μετακινήσεις για φοιτητές, εκπαιδευτικούς, πυρροσβέστες και όσους υπηρετούν στα νησιά, για τους φαντάρους, τα ΑΜΕΑ, τους χρονίως πάσχοντες.

• Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, πολύτεκνους, τρίτεκνους, όχι ως ¨προσφορές” στον πόλεμο του ανταγωνισμού ανάμεσα στις εταιρίες, που η κάνουλα ανοίγει και κλείνει κατά το δοκούν.

• Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς των ναυτεργατών.

Οι “αντοχές της οικονομίας” υπάρχουν για να δίνονται προνόμια και “ζεστό” χρήμα σε εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά δεν υπάρχουν δεν υπάρχουν για τη στήριξη των ανέργων, των αγροτών και των μικροεπιχειρηματιών, δεν υπάρχουν για γιατρούς και νοσηλευτές στα νησιά!

Για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου

Επιβεβαιώνεται αυτό που οι ίδιοι λέτε και πολύ σωστά!

Ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχτούμε τον 21ο αιώνα οι υγειονομικοί μας να καλούνται να αντιμετωπίζουν σοβαρά περιστατικά, όπως εμφράγματα, τροχαία, εγκεφαλικά, λοιμώξεις, μέχρι και γέννες, έχοντας στη διάθεσή τους μόνο τα …ακουστικά. Και από πάνω να μας εμπαίζουν στέλνοντας μηνύματα να δηλώσουμε προσωπικό γιατρό!

Την ίδια ώρα να βάζουν τιμοκατάλογο στις ζωές μας με το νόμιμο φακελάκι των απογευματινών χειρουργείων, να γιγαντώνονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, μας φορτώνουν νέα χαράτσια στις εξετάσεις και στα φάρμακα!

Πόσες και πόσες υποσχέσεις έχετε ακούσει από τους κυβερνητικούς βουλευτές, απο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ πριν να βγουν κυβέρνηση και που όταν έβγαιναν συνέχιζαν στην ίδια εγκληματική πολιτική. Από τους εκπροσώπους των κομμάτων αυτών στην Περιφέρεια, στους Δήμους;

Και η η ουσία της κοινής πολιτικής τους τοποθέτησης γράφει “Ευρωπαϊκή Ένωση”. Αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα που βρίσκεται πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση στην υγεία.

Παρέα όλοι μαζί ψηφίσανε τις κατευθύνσεις και οδηγίες της ΕΕ που στη συνέχεια τις υλοποίησαν σε βάρος του λαού.

Και απέναντί τους, το ΚΚΕ! Μέσα στη Βουλή, με 627 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που κάναμε για την υγεία την τετραετία που πέρασε και στο ευρωκοινοβούλιο και κυρίως μέσα στον αγώνα, μέσα στα νοσοκομεία, μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς.

Ισχυρό ΚΚΕ και ενίσχυση των αγώνων, λοιπόν, για να διεκδικήσουμε:

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Προσλήψεις μόνιμων γιατρών, ακτινολόγου, παρασκευαστή, οδηγού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας και στο νοσοκομείο Βόλου, τώρα, με προκήρυξη όλων των θέσεων.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στελέχωση Αγροτικών ιατρείων Γλώσσας και Ελιους με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Απολύτως δωρεάν περίθαλψη, με 100% κάλυψη μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό, φάρμακα, θεραπείες, σύγχρονα θεραπευτικά μέσα, τεχνολογικά βοηθήματα για όλους με κανένα όριο, πλαφόν ή αποκλεισμό σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους.

Να επισπευσθούν με ευθύνη της κυβέρνησης οι διαδικασίες αποκατάστασης του ΚΥ, που έχουν εμπλακεί στις συμπληγάδες πέτρες των επιχειρηματικών ανταγωνισμών.

Για όλα αυτά τα ζητήματα, σας καλούμε, να μετατρέψετε την απεργία της 17ης Απρίλη, την ερχόμενη Τετάρτη, σε μια μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση των κατοίκων του νησιού!

Να απαιτήσετε μαζικά και δυναμικά: Τα άμεσα μέτρα για το Κέντρο Υγείας, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, για την αντιπυρική προστασία του νησιού! Σε μια μεγάλη διαδήλωση για τα ζητήματα αυτά που καίνε κάθε οικογένεια του νησιού!

Δεσμευόμαστε ότι παράλληλα, θα πάρουμε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και μέσα στο βουλή ώστε συντονισμένα να ασκήσουμε όσο δυνατόν μεγαλύτερη πίεση απαιτώντας άμεσες λύσεις!

[…]

Κλείνοντας, ο Βασίλης Μεταξάς κάλεσε τους συγκεντρωμένους να αναρωτηθούν

Ποιο είναι το θαύμα του Τουρισμού; Που διαφημίζει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα μιλάνε για τη βαριά βιομηχανία της χώρας;

Το βιώνετε εσείς εδώ στο νησί! Τεράστια κέρδη για τους μεγάλους ομίλους και ψίχουλα έως και εγκατάλειψη για τους κατοίκους!

Συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στον κλάδο! Διακοπές – άπιαστο όνειρο – για τους εργαζόμενους! Να μην μπορούμε να χαρούμε τα νησιά μας, ούτε καν οι Βολιώτες και οι κάτοικοι της ηπειρωτικής Μαγνησίας! Να αγωνιάτε τον χειμώνα για το αν θα χρειαστεί να κάνετε κάποια δουλειά στο Βόλο, αν θα αρρωστήσει κάποιος απο την οικογένεια και θα πρέπει να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Όπως το θαύμα και οι επιτυχίες της επενδυτικής βαθμίδας που την πληρώνουμε με την ακρίβεια, τη φοροληστεία!

Όπως το θαύμα της πράσινης ανάπτυξης που την πληρώνουμε με την ενεργειακή φτώχεια!

Και πίσω απο όλα αυτά κρύβεται η μήτρα όλων των δεινών για τον λαό: Η Ευρωπαική Ενωση!

Το ΚΚΕ είναι περήφανο γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που, για δεκαετίες και ειδικά τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτει το αποκρουστικό και επικίνδυνο πρόσωπο της ΕΕ.

Που εκφράζεται σε όλες τις πτυχές της ζωής του λαού!

Εκφράζεται και πιο δραματικά στο μέτωπο του πολέμου και της εμπλοκής της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Για αυτό λοιπόν, πιο δυνατό ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος.

Γιατί στον 21ο αιώνα, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των άλλων μεγάλων επιστημονικών επιτευγμάτων, αντί ο άνθρωπος να απαλλάσσεται από μονότονες και κουραστικές δουλειές και να αυξάνεται ο ελεύθερος χρόνος, αντί να μειώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αντί να αξιοποιούνται για την ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας και για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών, συμβαίνουν ακριβώς τα αντίθετα.

Γιατί ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι και όλα αυτά τα επιτεύγματα βρίσκονται σήμερα στα χέρια των καπιταλιστών, που τα αξιοποιούν με αποκλειστικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας τους. Αυτό συμβαίνει και εκεί που υπάρχουν «νεοφιλελεύθερες» κυβερνήσεις και εκεί που υπάρχουν οι δήθεν «προοδευτικές κυβερνήσεις» της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας που διαφημίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό η πάλη, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να κατευθύνεται στη συνολική ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, στην κατάκτηση μιας γνήσιας εργατικής, λαϊκής διακυβέρνησης και εξουσίας.

Γιατί μόνο στην πορεία αυτού του αγώνα μπορούν ο λαός, οι εργαζόμενοι να υπολογίζουν και στην απόσπαση νέων κατακτήσεων, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες. Μόνο αν συνδεθεί με αυτή την ξεκάθαρη προοπτική, θα μπορέσει να μετατραπεί το σημερινό ρεύμα γενικής αμφισβήτησης σε ριζοσπαστικό πραγματικά ρεύμα ολομέτωπης αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο και τη στρατηγική του.

Το ΚΚΕ, με το σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο Πρόγραμμά του, τεκμηριώνει ότι δεν είναι μονόδρομος η Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου, της εκμετάλλευσης, της ακρίβειας, της φτώχειας, των πολέμων.

Έχετε, λοιπόν, την ευκαιρία να στηρίξετε το μοναδικό ψηφοδέλτιο που δηλώνει ότι υπάρχει διέξοδος από τον ευρωμονόδρομο, των μνημονίων διαρκείας και των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων.

Εχουμε την ευκαιρία να βροντοφωνάξουμε σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι υπάρχει άλλος δρόμος: Οι καταπιεσμένοι, αυτοί που παράγουν τον πλούτο, οι εκατομμύρια «αθέατοι», για τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους, Ευρωπαίοι, μπορούν να δώσουν διέξοδο στα προβλήματά τους, σπάζοντας τα δεσμά από την ΕΕ, τις ενώσεις του κεφαλαίου.

Εμείς καταθέτουμε μια ριζικά διαφορετική πρόταση για την οικοδόμηση της Ευρώπης της αλληλεγγύης, της φιλίας, της ειρηνικής διαβίωσης των λαών, της ευημερίας και του σοσιαλισμού. Με την παραγωγή και την εξουσία στα χέρια του λαού και της εργατικής τάξης.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!
Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!
Στην ΕΕ της σημερινής βαρβαρότητας, στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα:
Πιο δυνατό ΚΚΕ – πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία