Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Η Μαρία Γαβαλά από τη συγκέντρωση στη Σκόπελο: Με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, της απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ!

Η Μαρία Γαβαλά από τη συγκέντρωση στη Σκόπελο: Με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, της απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ!
Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και συμπόρευσης στους αγώνες μετέφερε η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟΒ Σκοπέλου στις 17 Μαΐου

Πιο αναλυτικά η Μαρία Γαβαλά τόνισες τα εξής: «Δίνουμε αυτή τη μάχη με όλους εσάς καθώς κι εκείνες κι εκείνους που σήμερα, προβληματίζονται, θυμώνουν, αγανακτούν κι αναρωτιούνται: πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Κι όμως, υπάρχει απάντηση. Υπάρχει λύση. Περνά και από το δικό σας χέρι. Της καθεμιάς και καθενός που έχει πάρει απόφαση να ψηφίζει όπως σκέφτεται, να ισχυροποιήσει το Κόμμα εκείνο που ποτέ δεν του είπε ψέματα, που μελετά σωστά επιστημονικά και για αυτό πέφτει μέσα στις προβλέψεις του. Που καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στο κίνημα, στον αγώνα. Μπαίνει μπροστά σε κάθε εργατικό – λαϊκό πρόβλημα, συμβάλλει να δημιουργούνται εστίες αντίστασης, που είναι το μεγάλο μας όπλο, παλεύει για τη μαζικοποίηση, την ανασύνταξη του κινήματος. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η προσπάθεια των αντιπάλων μας, θα είναι η λαϊκή αγανάκτηση να χωνευτεί, να προσανατολιστεί σε άλλη κατεύθυνση. Σε ανώδυνα μονοπάτια, σε κόμματα που παριστάνουν την αντιπολίτευση, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που στα μεγάλα, στα κρίσιμα  ζητήματα είναι μαζί με τη ΝΔ. Παντού. Στην ΕΕ, στα διάφορα φόρα. Γιατί είναι μαζί στην στήριξη των μονοπωλίων. Όπως καθόλου δεν ενοχλεί το σκόρπισμα της ψήφου σε διάφορους “διάττοντες” νεόκοπα αντισυστημικούς “αστέρες”. Είναι βολικός αντίπαλος ο Βελόπουλος, η Πλεύση. Δεν κοστίζει τίποτα να “σκίζεις τα ιμάτια σου” προεκλογικά. Οι ψηφοφορίες στο Ευρωκοινοβούλιο την τελευταία 5ετία  τούς αποκαλύπτουν:

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών!
  • Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 93% των ψηφοφοριών!
  • Η Ελ. Λύση έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 54,3% των ψηφοφοριών!
  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών!»

Την “επόμενη μέρα” ο λαός  χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ

Η Μαρία Γαβαλά από τη συγκέντρωση στη Σκόπελο: Με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, της απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ!
Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά και το μέλος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Πατσής

Συνεχίζοντας την ομιλία της τόνισε ότι, «την “επόμενη μέρα” ο λαός χρειάζεται πιο ισχυρό ΚΚΕ, γιατί: Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ απέναντι σε αυτή την ΕΕ, θα ακτινοβολήσει σε όλη την Ευρώπη. Είναι  η πολιτική αυτής της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έρχεται και γίνεται νόμος του κάθε κράτους μέλους της, δεκαετίες τώρα και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Το ΚΚΕ  αποτελεί το μόνο πραγματικό αντίπαλο δέος, τη μόνη αντιπολίτευση απέναντι σε ένα από τα πιο σκληρά και επικίνδυνα “εργαλεία” αυτού του συστήματος. Την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι Ένωση κεφαλαίων, ομίλων και μεγάλων επιχειρήσεων, για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους απέναντι στους ανταγωνιστές τους, Αμερικάνους, Ρώσους, Κινέζους, Ινδικούς ομίλους. Είναι ανταγωνιστές κι είναι κι όλοι μαζί, ενάντια στο  βασικό και μοναδικό κοινό εχθρό τους, τον  εχθρό λαό ελληνικό, ιταλικό, γερμανικό και δεν συμμαζεύεται.

Το ΚΚΕ επιδρά στις διεθνείς εξελίξεις, σφραγίζει με την επαναστατική του πολιτική την πολιτική διεργασία που είναι σε εξέλιξη σε Ευρώπη, Ελλάδα και κάθε χώρα.

Τέτοιο γέννημα είναι, η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία, που αποτελείται από Κόμματα 12 χωρών, στην οποία όχι μόνο ΕΠΙΔΡΑΜΕ, αλλά πρωτοστατήσαμε να συγκροτηθεί.

Κόμματα, που ανεξάρτητα από την εκλογική αποτύπωση σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου, έχουν καθαρό ότι αυτή η Ένωση, είναι ένωση λύκων, μεγαλοκαρχαριών, απέναντι στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα της κάθε χώρας.

Η ισχυροποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας επέδρασε και θα επιδράσει ακόμη πιο αποφασιστικά στην ανάπτυξη εστιών αντίστασης, στην μαζικοποίηση αγώνων, στον προσανατολισμό τους.

Αλήθεια. Τι έχουν να μας πούνε σήμερα όλοι εκείνοι, που πριν λίγα χρόνια μας κουνάγανε το δάχτυλο και μας λέγανε, “μα, έχουν ξεπεραστεί οι απεργίες, μα γίνεται ακόμη στην Ελλάδα να κάνουν μπλόκα οι αγρότες”.  Τι έχουν να μας πούνε σήμερα, όλοι αυτοί, αστοί πολιτικοί, δημοσιολόγοι και παπαγάλοι, αριστερούληδες γυρολόγοι και διάφορες βδέλλες του συστήματος, όταν: Οι αγρότες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες ατμομηχανές της δικής τους Ένωσης, έφτασαν έξω από την πύλη του Βραδεμβούργου, απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, απαιτώντας μείωση του κόστους παραγωγής, βάζοντας απέναντί τους μεσάζοντες, βιομηχανικά μονοπώλια και εμπορικές αλυσίδες.  Όταν στην Ελλάδα ενώνανε τη φωνή τους σε ένα συλλαλητήριο σταθμό με τα αδέρφια τους εργάτες, φεύγοντας νικητές ύστερα από 35 μέρες στα μπλόκα του δίκιο. Τι έχουν να πούνε σήμερα όλοι αυτοί για τις μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις που έγιναν σε Γαλλία, σε Γερμανία, ακόμη και στις ΗΠΑ, σε σύγκρουση με την βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και των κάθε είδους κυβερνήσεων, φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών, πάντως αστικών. Τι έχουν να πουν όλοι αυτοί σήμερα όταν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου διαδηλώνουν και καταλαμβάνουν συμβολικά τις σχολές οι φοιτητές, που από κοινού καταστέλλουν παντού. Όταν στην Ελλάδα το φοιτητικό κίνημα με την πρωτοπόρα δράση της ΚΝΕ έδειξε τα δόντια του συμβάλλοντας να μη νομιμοποιηθεί το νέο έκτρωμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, να μην περάσει η λογική του “όποιος τα ‘χει, όποιος πληρώνει, σπουδάζει”. ΝΑΙ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Στον τόπο δουλειάς και στη γειτονιά. Στο σχολείο και στη σχολή. Στο χωράφι. Στο μικρομάγαζο κάθε είδους υπηρεσίας. Η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δικαιώνει αυτό τον αγώνα. Κι όχι μόνο, γίνεται συμβολή στο δρόμο της πάλης με τον αληθινό μας αντίπαλο.  Γιατί ο αγώνας έχει στόχο. Πράγμα που όλο και πιο πολύ στις μέρες μας κατανοείται από περισσότερους, όσες και όσους ρωτάνε με αγωνία “που θα πάει αυτή η κατάσταση”.

Μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη μας, να σταθούμε στα πόδια μας, συλλογικά πιο δυνατοί, γιατί την επόμενη μέρα, θα είναι εδώ:

  •  η αβάσταχτη φορολογία με τεκμαρτό εισόδημα που θα φτωχοποιήσει ακόμη περισσότερους αυτοαπασχολούμενους, σαν εσάς εδώ, είτε στην εστίαση, είτε στον τουρισμό, που ζείτε από τη δουλειά 6 μηνών, ενώ οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες απολαμβάνουν τα καλύτερα, προνόμια, ελαφρύνσεις και βέβαια μείωση εργοδοτικών εισφορών.
  • Όπως θα είναι εδώ η επικίνδυνη και όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα δυο πολέμους, γιατί θα είναι εδώ η πολεμική οικονομία- προτεραιτότητα της ΕΕ
  • Όπως θα είναι εδώ οι “βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές” που σε όσους απασχολείστε στον κλάδο του τουρισμού και σε μεγάλες μονάδες, σημαίνει 16 ειδών εργασιακές σχέσεις.
  •  Όπως θα είναι εδώ τα πανάκριβα εφοπλιστικά εισιτήρια, και τα ελάχιστα δρομολόγια τους, όπως στο νησί σας πράγμα που είναι η εύλογη συνέπεια του “τουριστικού θαύματος” των ομίλων, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός δε μπορεί να πάει ούτε μια βδομάδα διακοπές.

Κι ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει. Γιατί την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η ΕΕ που υπηρετεί τα κέρδη των δικών της ομίλων στον ανταγωνισμό τους με τα αμερικανικά, τα ινδικά, τα κινέζικα.  Όπως ανταγωνισμό έχουν και μεταξύ τους τα κράτη των κρατών της ΕΕ. Είναι όμως όλοι οι παραπάνω μαζί απέναντι στον εχθρό λαό κάθε χώρας. Ο δικός μας λαός πώς θα απαντήσει απέναντι σ’ αυτή την συμμαχία των λύκων; Μπορεί να απαντήσουν εκείνα τα κόμματα που λένε ότι…. θα τη διορθώσουν; δεν είναι οι πρώτοι που το λένε ούτε οι τελευταίοι. Δεν διορθώνεται η ΕΕ. γιατί τα υλικά της, η φτιαξιά της είναι αυτή. Για να υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα.

Μπορούμε όμως να κάνουμε βήμα. Να σπάσουμε τα δεσμά. Μόνον έτσι θα δυναμώνει η πραγματική αντιπολίτευση και απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, που η πολιτική της μοιάζει σα δυο σταγόνες νερό με την πολιτική των προπατόρων της ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και δε συμμαζεύεται.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία