Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Εύη Ταλαδιανού: Μόνοι τους και όλοι μας! Να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια με πανίσχυρο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη!

Εύη Ταλαδιανού: Μόνοι τους και όλοι μας! Να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια με πανίσχυρο ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη!
Η υποψήφια βουλευτής Εύη Ταλαδιανού με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και τον πρώην βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος Κώστα Στεργίου.
Δήλωση της Εύης Ταλαδιανού για τη σύμπλευση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στην αγωνιστική δημοτική αρχή της Πάτρας

Το γεγονός ότι είναι πολλά περισσότερα όσα ενώνουν τα κόμματά τους, παρά όσα τα χωρίζουν, επιβεβαίωσαν οι επικεφαλής των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, με το επίσημο «τραπέζωμα» που πραγματοποίησαν αντιπροσωπείες τους το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα.

Επιβεβαιώνοντας αυτό που το ΚΚΕ λέει από την πρώτη στιγμή, ότι είναι όλοι τους μαζί, παρέα και αντάμα στην εφαρμογή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής, των στρατηγικών κατευθύνσεων και επιλογών της αστικής τάξης, των ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις τους (μονοκομματικές, συνεργασίας κ.λπ.), και αφού συνέφαγαν και συζήτησαν δήθεν για μια «πολιτισμένη προεκλογική περίοδο», έφτασαν στο πραγματικό τους ζητούμενο.

Αυτό δεν ήταν άλλο από το πώς όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και δορυφόροι τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνεργαστούν για να αλλάξει η σημερινή αγωνιστική, φιλολαϊκή δημοτική αρχή της Πάτρας, με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη.

Αυτό ομολόγησαν δημόσια διά στόματος του προέδρου της ΔΕΕΠ της ΝΔ, ο οποίος σε σχετικό βίντεο εμφανίζεται να λέει: «Οποιος υποψήφιος δήμαρχος πάει στον 2ο γύρο με τον Πελετίδη, να στηριχθεί από όλους προκειμένου η Πάτρα να ανασάνει. Είναι του ΚΙΝΑΛ; Είναι του ΣΥΡΙΖΑ; Να στηριχθεί από όλους».

Ολα αυτά λίγες μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, επιβεβαιώνουν ουσιαστικά ότι κάθε άλλο παρά τους χωρίζει «άβυσσος», αντίθετα τους ενώνουν πάρα πολλά:

– Γι’ αυτό και κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνουν πρώην κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ όπως ο Ευ. Αντώναρος, ή η ΝΔ υπουργοποιεί πρώην στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και προτείνει υπουργούς προερχόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε γίνει με τον Ευ. Αποστολάκη.

-Η ίδια ευκολία εκφραζόταν όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε στη ΝΔ «υπουργούς κοινής αποδοχής» κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κηρύσσοντας το γνωστό «μορατόριουμ».

-Παρόμοια στάση είχαν και στη Βουλή. Από τους 423 νόμους της ΝΔ την τελευταία 4ετία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει πάνω από τους 200, ενώ πάνω από 300 έχει στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

-Και την ίδια στιγμή, και τα τρία κόμματα του κεφαλαίου απορρίπτουν «ασυζητητί» εδώ και 4 χρόνια κάθε πρόταση νόμου, κάθε τροπολογία που έφερνε το ΚΚΕ, η οποία προέβλεπε στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, είτε από την ακρίβεια, είτε από τους πλειστηριασμούς, είτε για αυξήσεις στις συντάξεις, για επαναφορά των Δώρων για όλους κ.λπ.

Τους ενώνει λοιπόν το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα της «επόμενης μέρας»: Το «υπερμνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης, η θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, της εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια με τα δισεκατομμύρια των χρηματοδοτήσεων για τις ΝΑΤΟικές αποστολές.

Ολα εκείνα που μαυρίζουν τη ζωή του λαού, που βάζουν απέναντι στις ανάγκες του τα κέρδη των ομίλων, που γεννούν εγκλήματα όπως στα Τέμπη, από ένα κράτος σάπιο και εχθρικό για τα λαϊκά συμφέροντα.

Αυτοί που καμώνονται ότι …κονταροχτυπιούνται για το ποια τάχα θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης και ότι θα ‘χουν δυσκολίες να τη σχηματίσουν, «φοβερίζοντας» τον λαό, δείχνουν και με πράξεις τη σύμπλευσή τους στο τι πραγματικά τους πονάει, που δεν είναι άλλο από τους κομμουνιστές και όσους συμπορεύονται μαζί τους, το μόνο αντίπαλο δέος στα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Στις 21 του Μάη καίμε τα αντιλαϊκά σενάρια με πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη και στο κίνημα!

Σκόπελος, 25/04/2023

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία