Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Με τη «Γιορτή του Ψαρά» γιορτάζουν στην Αμοργό την αγάπη τους για τη θάλασσα μέσα από τη γαστρονομία και την παράδοση!

Με τη «Γιορτή του Ψαρά» γιορτάζουν στην Αμοργό την αγάπη τους για τη θάλασσα μέσα από τη γαστρονομία και την παράδοση!
Το έναυσμα δόθηκε από τον σεφ Jonathan The Cook με σκοπό την ανάδειξη της γευστικής του αξίας και τα πρώτα βαζάκια με παστό γερμανό δημιουργήθηκαν από το Amorgos Gastronomy με τη βοήθεια του Χρήστου Σουγκλή και της Ελένης Κουντουρούπη.

Αγάπη για τον ψαρά και τη θάλασσα μέσα από τη γαστρονομία και την παράδοση. Aυτά τα συστατικά αποτέλεσαν την έμπνευση για το πάστωμα του Γερμανού, (Siganus sp.), ξενικό είδος που βρίσκεται σε αφθονία στις Κυκλάδες υποβαθμίζοντας το τοπικό οικοσύστημα.


Με τη «Γιορτή του Ψαρά» γιορτάζουν στην Αμοργό την αγάπη τους για τη θάλασσα μέσα από τη γαστρονομία και την παράδοση!Το έναυσμα δόθηκε από τον σεφ Jonathan The Cook με σκοπό την ανάδειξη της γευστικής του αξίας και τα πρώτα βαζάκια με παστό γερμανό δημιουργήθηκαν από το Amorgos Gastronomy με τη βοήθεια του Χρήστου Σουγκλή και της Ελένης Κουντουρούπη.

Όσοι δοκίμασαν, ενθουσιάστηκαν και οι εστιάτορες ανυπομονούν να το συμπεριλάβουν στο μενού τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την iSea, με τη συνεργασία του Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras και του University of Plymouth και την υποστήριξη και συνεργασία του Blue Marine Foundation, του Argolic Environment Foundation, του Ionian Environment Foundation και του Cyclades Preservation Fund.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία