Σκόπελος | Οι κόκκινες, οι κίτρινες κολοκύθες και τα “καυτερά” από τον κήπο της Αγορίτσας
Μια κολοκυθόσουπα από τις “κίτρινες” και μια κολοκυθόπιτα από τις «κόκκινες» της Αγορίτσας πλούσια σε βιταμίνες επιβάλλεται να την φτιάξουμε..!
Μια κολοκυθόσουπα από τις “κίτρινες” και μια κολοκυθόπιτα από τις «κόκκινες» της Αγορίτσας πλούσια σε βιταμίνες επιβάλλεται να την φτιάξουμε..!
Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συντίθεται στο δέρμα μετά από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D κατά 10-20% μέσω της διατροφικής πρόσληψης και κατά 80% μέσω της ενδογενούς σύνθεσης της στην επιδερμίδα.
Η Κρανιά ή και κρανειά ή μαυροβεργιά (#cornus) είναι φυλλοβόλο δέντρο (και θάμνος). Ανήκει στα αγγειόσπερμα, στην οικογένειας των Κρανειοειδών.
Η υψηλή θρεπτική αξία του σουσαμιού οφείλεται και στα λιπαρά οξέα που περιέχει. Το σουσάμι αποτελεί τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες κρίνεται απαραίτητη η κατανάλωση τόσο του σουσαμιού όσο και των προϊόντων του (ταχίνι, χαλβάς), στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Ένας οργανισμός για να είναι υγιής και να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο πρέπει να λαμβάνει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες (Α, E, C), καθώς και τις πρωτεΐνες.
Μια κολοκυθόσουπα από τις “κίτρινες” και μια κολοκυθόπιτα από τις «κόκκινες» της Αγορίτσας πλούσια σε βιταμίνες επιβάλλεται να την φτιάξουμε..!
Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συντίθεται στο δέρμα μετά από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D κατά 10-20% μέσω της διατροφικής πρόσληψης και κατά 80% μέσω της ενδογενούς σύνθεσης της στην επιδερμίδα.
Η Κρανιά ή και κρανειά ή μαυροβεργιά (#cornus) είναι φυλλοβόλο δέντρο (και θάμνος). Ανήκει στα αγγειόσπερμα, στην οικογένειας των Κρανειοειδών.
Η υψηλή θρεπτική αξία του σουσαμιού οφείλεται και στα λιπαρά οξέα που περιέχει. Το σουσάμι αποτελεί τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες κρίνεται απαραίτητη η κατανάλωση τόσο του σουσαμιού όσο και των προϊόντων του (ταχίνι, χαλβάς), στα πλαίσια μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Ένας οργανισμός για να είναι υγιής και να μπορεί να αντιμετωπίσει το κρύο πρέπει να λαμβάνει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως τις βιταμίνες (Α, E, C), καθώς και τις πρωτεΐνες.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.