Σάββατο

23 Νοεμβρίου 2024

dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Διατροφή στην εγκυμοσύνη | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Η ισορροπημένη διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί βασικό παράγοντα της εξέλιξης της και αφορά τόσο την μητέρα, όσο και το έμβρυο. Οι διατροφικές ανάγκες διαφοροποιούνται αισθητά κατά την διάρκεια των εννέα μηνών της κύησης και αυτό σχετίζεται με το βάρος της μητέρας, το βάρους του εμβρύου, την ανάπτυξη των πνευμόνων του, το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και άλλους παράγοντες που προκαθορίζουν μελλοντικά την υγεία του.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Γεύμα πριν τον ύπνο! Τι πρέπει να προσέξω; | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Είσαι σίγουρα και εσύ ένας/μία που περιμένεις να έρθει το βράδυ, να χαλαρώσεις στον καναπέ και να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά τρώγοντας ένα γεύμα που θα σε ευχαριστήσει! Και αυτό εννοείται μπορεί να γίνει ακόμα και σε προχωρημένη ώρα, αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι που τελικά η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Πως δρουν τα επίπεδα βιταμίνης D στον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδη διαβήτη;

Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συντίθεται στο δέρμα μετά από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D κατά 10-20% μέσω της διατροφικής πρόσληψης και κατά 80% μέσω της ενδογενούς σύνθεσης της στην επιδερμίδα.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Διατροφή στην εγκυμοσύνη | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Η ισορροπημένη διατροφή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί βασικό παράγοντα της εξέλιξης της και αφορά τόσο την μητέρα, όσο και το έμβρυο. Οι διατροφικές ανάγκες διαφοροποιούνται αισθητά κατά την διάρκεια των εννέα μηνών της κύησης και αυτό σχετίζεται με το βάρος της μητέρας, το βάρους του εμβρύου, την ανάπτυξη των πνευμόνων του, το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και άλλους παράγοντες που προκαθορίζουν μελλοντικά την υγεία του.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Γεύμα πριν τον ύπνο! Τι πρέπει να προσέξω; | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Είσαι σίγουρα και εσύ ένας/μία που περιμένεις να έρθει το βράδυ, να χαλαρώσεις στον καναπέ και να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά τρώγοντας ένα γεύμα που θα σε ευχαριστήσει! Και αυτό εννοείται μπορεί να γίνει ακόμα και σε προχωρημένη ώρα, αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι που τελικά η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Πως δρουν τα επίπεδα βιταμίνης D στον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδη διαβήτη;

Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συντίθεται στο δέρμα μετά από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D κατά 10-20% μέσω της διατροφικής πρόσληψης και κατά 80% μέσω της ενδογενούς σύνθεσης της στην επιδερμίδα.

Διαβάστε περισσότερα »
Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία