Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου: Ακόμη έναν νεκρό οικοδόμο θρηνεί σήμερα ο κλάδος – 13 οικοδόμοι έχουν χάσει φέτος την ζωή τους στους χώρους δουλειάς

Σωματείο Οικοδόμων Σκοπέλου
Βαγγέλης Κορέντης: [πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Σκοπέλου: «Η κοινωνική ασφάλιση αφορά τους πάντες. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια, συνολικά όλο τον εργαζόμενο λαό. Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων για την αναγνώριση των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων»
«Δεν βλέπουμε να "ιδρώνει το αυτί του" του υπουργού Εργασίας που μέρα παρά μέρα σκοτώνονται εργάτες στους χώρους δουλειάς»

«Την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας έχουν επιδοθεί σε ένα επικοινωνιακό σόου με ψέματα και μεγαλοστομίες, ώστε να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς παρουσιάζοντας το νόμο – τερατούργημα με την 13ωρη εργασία ως φιλεργατική πολιτική, ο κλάδος μας θρηνεί σήμερα ακόμη έναν νεκρό οικοδόμο», τονίζει το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου, σε ανακοίνωσή του για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Αγρίνιο.

«Από τις αρχές του χρόνου έχουν χάσει τη ζωή τους 13 συνάδελφοι στους χώρους δουλειάς, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας, της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και των ανύπαρκτων ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους», σημειώνει η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι, «ο υπουργός Εργασίας είναι λαλίστατος στην προπαγάνδα των αντεργατικών μέτρων που υλοποιεί, αλλά δεν βλέπουμε να “ιδρώνει το αυτί του” που μέρα παρά μέρα σκοτώνονται εργάτες στους χώρους δουλειάς.

Για τους σκοτωμένους εργάτες έχει κάτι να πει; Θα πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής τους ή θα μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε κάτεργα;

Θα μας εξηγήσει τι πιστεύει πως θα γίνει στους χώρους δουλειάς τώρα που επιβάλλεται η 13ωρη εργασία, καταργείται το 8ωρο και το 5νθήμερο, όπως ακριβώς απαιτούσαν εδώ και χρόνια οι μεγαλοεργοδότες;»

Υ.Γ.: Ο νέος σε ηλικία συνάδελφός μας, που σκοτώθηκε σήμερα, στο ρέμα Ρεμπελιά, στο Αγρίνιο, εργαζόταν σε έργα που εκτελούνταν από τη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και του Δήμου Αγρινίου. Ίσως με αυτό το στοιχείο ο υπουργός Εργασίας μπορέσει να αντιληφθεί γιατί η χθεσινή απεργία αφορούσε και το Δημόσιο τομέα».

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία