Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Το ΚΚΕ για την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων στη Θεσσαλία

Μαθήτρια, βιβλία (Εσπερινού Γυμνασίου)
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ξεπερνάει κάθε λογική η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για «τηλεκπαίδευση» στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά την αναστολή έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία της Θεσσαλίας και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, τινάζοντας κυριολεκτικά στον αέρα τον οικογενειακό προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών.

Η ανακοίνωση, λίγες ώρες πριν τους προγραμματισμένους αγιασμούς, με την αιτιολογία της επικείμενης καταιγίδας, που όμως είναι γνωστή εδώ και μέρες, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως μπούσουλας της κυβέρνησης είναι η λογική «πάμε κι όπου βγει».

Η αλήθεια είναι πως κυβέρνηση, Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και οι δημοτικές αρχές, δεν έχουν πάρει σχεδόν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την κακοκαιρία που έρχεται.

Έχουν αρνηθεί να υλοποιήσουν μια σειρά άμεσα μέτρα που έχει θέσει το ΚΚΕ, εδώ και μέρες, από την πρώτη στιγμή που στις μετεωρολογικές προγνώσεις παρουσιάστηκαν οι νέες ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δεν διδάχτηκαν από τους 17 νεκρούς και τις τεράστιες καταστροφές των προηγούμενων ημερών. Συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική τους!

Ταυτόχρονα αξιοποιούν την επικείμενη κακοκαιρία για να καλύψουν ότι τρεις εβδομάδες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, ακόμα δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα τεράστια κενά και οι τραγικές ελλείψεις στα σχολεία.

Πίσω από τη μετάθεση ευθυνών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τοπική διοίκηση για το ποιος έχει την αρμοδιότητα στο να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων, γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η επιτελική ανικανότητα του αστικού κράτους, για το οποίο η μόρφωση των παιδιών του λαού θεωρείται και αυτή κόστος.

Ανασύρουν την χρεοκοπημένη μορφή της τηλεκπαίδευσης, που έχει καταδικαστεί από γονείς και εκπαιδευτικούς, για να καλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή κατάσταση των σχολείων.

Το «έξυπνο» και «ψηφιακό» σχολείο των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. «πνίγεται» καθημερινά στην υποχρηµατοδότηση, την κατηγοριοποίηση και την υποβάθμιση. Δεν χωράει στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και του λαού!

Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει οργάνωση και αγώνας!

Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων χρειάζεται να γίνει υπόθεση της πάλης των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών. Διεκδικώντας:

– Την άμεση επισκευή και τον καθαρισμό των σχολείων και των σχολών με τη διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων (κτιριακοί, υγειονομικοί, τεχνικοί).

– Την καταγραφή και άμεση αντικατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού με έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τον σκοπό αυτό.

– Την παροχή δωρεάν σχολικών ειδών, γευμάτων, εμφιαλωμένου νερού στους μαθητές και φοιτητές των πληγεισών περιοχών. Καθώς και την υλοποίηση ενός σχεδίου ψυχοκοινωνικής στήριξης και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μαθητών και γονιών με την αξιοποίηση όλου του αναγκαίου προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.)

– Την εξασφάλιση της μεταφοράς από και προς τα σχολεία των μαθητών που αδυνατούν να μετακινηθούν.

– Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με ειδική μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς των περιοχών που επλήγησαν με εξασφάλιση στέγασης και επιδότηση ενοικίου, δωρεάν μετακίνηση και σίτισης.

– Να προσληφθεί άμεσα όλο τα αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων με πλήρες ωράριο.

ΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Λάρισα 24/9/2023 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Ξεπερνάει κάθε λογική η οδηγία του ΥΠΑΙΘΑ για «τηλεκπαίδευση» στις δοκιμαζόμενες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας

Με οδηγία της τελευταίας στιγμής, που ξεπερνά κάθε φαντασία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πραγματοποιήσουν τηλεκπαίδευση τις επόμενες 3 ημέρες στη Θεσσαλία λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας!

Η επικοινωνιακή διαχείριση της κατάσταση στα σχολεία της Θεσσαλίας από την πλευρά του Υπουργείου, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Απορούμε πώς θα πραγματοποιηθεί τέτοιου είδους διαδικασία σε σχολεία που δεν έχουν ακόμα ανοίξει, σε μαθητές που δεν ξέρουν τους εκπαιδευτικούς τους, που δε γνωρίζονται καν μεταξύ τους!!

Την ίδια ώρα που η πολιτική προστασία θα καλεί με τα μηνύματα 112 για εκκένωση των περιοχών, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα είναι με το laptop στο χέρι για να κάνουν μάθημα και να παίρνουν απουσίες. Ντροπή! Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αυτό τον εξευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας που εμφανίζεται υπέρμαχος των ψηφιακών μέσων και των τεχνολογικών εφαρμογών είναι βαθιά εκτεθειμένος για την παρωδία που επιχειρεί να στήσει και ονομάζει «τηλεκπαίδευση».

Τα σχολεία στη Θεσσαλία παραμένουν κλειστά, οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, έργα αποκατάστασης των ζημιών και προετοιμασίας για τους επόμενους μήνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που εξαγγέλλει για τα σχολεία είναι η τηλεκπαίδευση προσπαθώντας να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα ενός προετοιμασμένου κρατικού μηχανισμού. Το πόσο προετοιμασμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός το έχουμε ζήσει δεκάδες φορές με τραγικά αποτελέσματα. Η ζωή, η υγεία η μόρφωση των μαθητών μας θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας.

Καλούμε το Υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απαράδεκτη οδηγία για την «τηλεκπαίδευση».

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των συναδέλφων και των μαθητών.

Υπενθυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση, και από το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, κανένας συνάδελφος δεν είναι υποχρεωμένος να υλοποιήσει «τηλεκπαίδευση». Αυτό είναι σαφές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το παραβλέψει, να απειλήσει και να τρομοκρατήσει εκπαιδευτικούς.

Καλούμε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία της Θεσσαλίας να ενημερώσουν τους συναδέλφους και την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να πάρουν θέση, να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση να υλοποιήσουν αυτές τις παράλογες οδηγίες του ΥΠΑΙΘΑ.

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία