Τετάρτη

16 Οκτωβρίου 2024

O Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για το «πρώτο κουδούνι» και την νέα σχολικη χρονιά

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στη Βουλή.
Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά χτυπάει αύριο, έχοντας στη «σάκα» τις ελπίδες και τις προσδοκίες μαθητών, μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων για ένα όμορφο και δημιουργικό σχολικό έτος

Η έναρξη των σχολείων βρίσκει για άλλη μία χρονιά τις οικογένειες  αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεξέλεγκτης ακρίβειας όχι μόνο στα σχολικά είδη, αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης. Βρίσκει τους εκπαιδευτικούς με χαμηλούς και καθηλωμένους μισθούς, το 1/3 των οποίων να εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι και κάποιους από αυτούς να υπηρετούν μακριά από τον τόπο διαμονής τους, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο κόστος στέγασης και διαβίωσης.

Λίγο πριν τον Αγιασμό, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων σε όλη τη χώρα. Στο Νομό μας καταργήθηκαν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε χωριά μικρότερων δήμων. Έτσι φέτος, μαθητές και μαθήτριες καλούνται να φοιτήσουν σε λιγότερα σχολικά κτίρια, μέσα σε πολυάριθμα τμήματα, με ελλιπές προσωπικό καθαριότητας και αμφισβητούμενη την επαρκή θέρμανση για τους χειμερινούς μήνες.

Η Κυβέρνηση, εμμένοντας στις επιλογές της, συνεχίζει την «έκπτωση» του δημόσιου σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην Πρωτοβάθμια εκπ/ση εφαρμόζει το νέο ολοήμερο σχολείο, χωρίς όμως να έχει διασφαλίσει  τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους και την αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή.  Στη Δευτεροβάθμια συνεχίζει να βάζει φραγμούς στη μαθησιακή διαδικασία με την επιβολή της τράπεζας θεμάτων στα Λύκεια και την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για το «ψηφιακό σχολείο», οι «11 τομές» (τα κινητά στην τσάντα, ο κανονισμός λειτουργίας, οι ψηφιακές πλατφόρμες, το πολλαπλό βιβλίο) δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των υποδομών των σχολείων.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η στήριξη του δημόσιου, δημοκρατικού, συμπεριληπτικού σχολείου, που δίνει ίσες ευκαιρίες για μόρφωση, εξασφαλίζει ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για όλους τους μαθητές, σέβεται και υποστηρίζει το έργο των  εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Είναι ευθύνη όλων μας τα σχολεία να λειτουργούν ομαλά, σε συνθήκες κανονικότητας, ως καταφύγια γνώσης, δημιουργικής σκέψης και παραγωγής εφοδίων για τα παιδιά.

Εύχομαι ολόψυχα στους μαθητές/τριες, τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς του Νομού μας Καλή και δημιουργική Σχολική Χρονιά με υγεία, πρόοδο και δύναμη.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Βουλευτής Μαγνησίας

Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας, αρμόδιος για τον Αθλητισμό

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία