Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Σκόπελος, όλοι μαζί! Δημήτρης Ευσταθίου [υποψήφιος Δήμαρχος] ¦ Το Πρόγραμμα Δράσης του συνδυασμού

Σκόπελος, όλοι μαζί! Δημήτρης Ευσταθίου [υποψήφιος Δήμαρχος] ¦ Το Πρόγραμμα Δράσης του συνδυασμού
Στο κέντρο της δράσης μας ο πολίτης και η καθημερινότητά του. Θα είμαστε σταθερά δίπλα σ’ όλους τους συμπολίτες και στον κάθε ένα ξεχωριστά.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Ο συνδυασμός μας, «ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Ευσταθίου, ζητεί την ψήφο σας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Είμαστε μια ομάδα νέων κυρίως ανθρώπων με αγάπη και όνειρα για τον τόπο μας, όρεξη για δουλειά, πίστη στις δυνάμεις μας και θέληση να πετύχουμε.

Έχουμε πλήρη συνείδηση της ανεκτίμητης αξίας του πανέμορφου νησιού στο οποίο έχουμε την τύχη να ζούμε. Το κεφάλαιο αυτό το διατηρούμε και το επαυξάνουμε. Δεν το σπαταλάμε και δεν το απαξιώνουμε στο όνομα πρόσκαιρων συμφερόντων

Στο κέντρο της δράσης μας ο πολίτης και η καθημερινότητά του. Θα είμαστε σταθερά δίπλα σ’ όλους τους συμπολίτες και στον κάθε ένα ξεχωριστά.

Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή μας πιο ανθρώπινη, πιο ευχάριστη, πιο απλή. Θέλουμε το χαμόγελο να επιστρέψει στα πρόσωπα όλων μας.

Θέλουμε την προκοπή και την ευημερία του νησιού για μας και τα παιδιά μας.

Θέλουμε τον Δήμο ανοικτό σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, μακριά από ατομικές συναλλαγές και πελατειακές σχέσεις.

Θέλουμε ένα Δήμο διάφανο, που λειτουργεί στο φως κι όχι πίσω από σκοτεινά γραφεία. Ένα Δήμο που διαβουλεύεται, ακούει τους πολίτες, αποφασίζει με τους πολίτες. Ένα Δήμο που λογοδοτεί στον λαό και δεν κρύβεται από αυτόν

Θέλουμε να φέρουμε φρέσκο αέρα δημοκρατίας, διαφάνειας, λογοδοσίας, να διώξουμε την μούχλα των κλειστών γραφείων που θέλουν να αποφασίζουν χωρίς εμάς για εμάς.

Σχεδιάζουμε υποδομές διαβουλευόμενοι με όλη την κοινωνία, με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της ωφέλειας για την κοινωνία κι όχι για την εξυπηρέτηση των «δικών» μας.

Αναθέτουμε τα έργα με διάφανες διαδικασίες. Όχι στους κουμπάρους ή τους κολλητούς μας.

Εκτελούμε τα έργα με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και δίνουμε λογαριασμό ακόμη και για την τελευταία δεκάρα που ξοδεύουμε.

Υπερηφανευόμαστε όταν ολοκληρώνεται ένα έργο, δηλ. όταν αποπληρώνεται.

Αναγνωρίζουμε την συμβολή των άλλων στα έργα και δεν την οικειοποιούμαστε· έχουμε πλήρη συνείδηση ότι τελικά όλα γίνονται με δαπάνες των φορολογουμένων. Γι’ αυτό δεν κάνουμε μνημόσυνα με «ξένα κόλλυβα», αναρτώντας ταμπέλλες που ευλογούν τα γένια μας.

Αναγνωρίζουμε ότι ο Δήμος έχει συνέχεια. Δεν ακυρώνουμε αδιακρίτως κάθε δράση των προηγουμένων· αντιθέτως φροντίζουμε για την αποπεράτωση των έργων που κληρονομούμε.

Διεκδικούμε περισσότερους πόρους και μεγαλύτερη αυτονομία από την κεντρική διοίκηση για να μπορέσει η Αυτοδιοίκηση να παίξει τον ρόλο της και να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Είμαστε εξωστρεφείς· συμμετέχουμε ενεργά στο γίγνεσθαι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας.

Δεν διχάζουμε την κοινωνία, δεν κάνουμε καμμιά διάκριση μεταξύ των συμπολιτών μας. Υπάρχει θέση για όλους γι’ αυτό και το όνομα του συνδυασμού μας: ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Παραθέτουμε στη συνέχεια επιγραμματικά το πρόγραμμά μας· να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σας αιφνιδιάσουμε ή να σας αγνοήσουμε. Κεντρική επιδίωξη η διαμόρφωση της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης για το παραμικρό του τμήμα, με την ευρεία ενημέρωσή σας και την διατύπωση των απόψεών σας.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Ανάθεση της τουριστικής προβολής σε εξειδικευμένους και με εμπειρία συμβούλους, οι οποίοι παράλληλα με την Τουριστική Επιτροπή θα προωθήσουν και θα εξελίξουν την τουριστική βιομηχανία του νησιού μας.

Συνέχιση, υποστήριξη κι εμπλουτισμός όλων των ιστοσελίδων του Δήμου και των εφαρμογών.

Προβολή και διαφήμιση του νησιού μας με όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής και δικτύωσης

Συνεχής παρουσία του νησιού σε τουριστικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς επαγγελματικούς φορείς του τουρισμού με στόχο την προβολή όλων των χωριών ώστε το νησί να καταστεί παγκόσμιος πόλος έλξης.

Ανάπτυξη όλων των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσω προγραμμάτων, όπως συνεδριακός, θρησκευτικός, αθλητικός, περιπατητικός, θαλάσσιος, γαστρονομικός κ.α. με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Δημιουργία γραφείων υποδοχής του Δήμου και στα δύο λιμάνια του νησιού Σκοπέλου και Γλώσσας για πληροφόρηση των επισκεπτών.

ΥΓΕΙΑ

Μετά τη δωρεά της μελέτης του Ιδρύματος «Μαρτίνου» για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της υλοποίησή της.

Συνεχής διεκδίκηση και πίεση στους αρμόδιους φορείς για την στελέχωση του Κ.Υ. με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και λοιπών ειδικοτήτων προσωπικό.

Εκσυγχρονισμός, στελέχωση και καθημερινή λειτουργία των αγροτικών ιατρείων Γλώσσας, Νέου Κλήματος και μία φορά την εβδομάδα τουλάχιστον του ιατρείου στο Λουτράκι.

Ολοκληρωμένο ιατροκοινωνικό δίκτυο με α/θμια φροντίδα ψυχοκοινωνικής υγείας για όλους τους συμπολίτες μας και ειδικά για τις ασθενέστερες κι ευάλωτες ομάδες των συμπατριωτών μας.

Επιδίωξη της θεσμοθέτησης τακτικών επισκέψεων των ειδικευμένων γιατρών και στα αγροτικά ιατρεία Γλώσσας και Ν. Κλήματος

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας και Ιατρείου Άνοιας στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΑΠΗ Σκοπέλου και άμεση λειτουργία του ΚΑΠΗ Γλώσσας – Ν.Κλήματος.

Ίδρυση λειτουργίας Δημοτικής Τράπεζας αίματος στην διάθεση των δημοτών μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ:

Έλεγχος στατικότητας, προσεισμικότητας και προσβασιμότητας όλων των κτηρίων των σχολικών μονάδων του νησιού και υλοποίηση της μελέτης για την πυρασφάλεια τους.

Απαραίτητες ενέργειες – Επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου Σκοπέλου και του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας.

Ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των σχολικών μονάδων του νησιού και ενεργειακή αυτονομία με τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για λειτουργική αυτονομία στη θέρμανση.

Εκπόνηση μελετών για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ.

Προσπάθεια για την ολοκλήρωση  του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νησί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης των βασικών σπουδών σε όσους το επιθυμούν.

Κατασκευή τάπητα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ Σκοπέλου και δημιουργία γηπέδων.

Αναβάθμιση των αύλειων χώρων του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας

Αξιοποίηση των χώρων του Ιδρύματος Βακράτσα, με σεβασμό στο καταστατικό λειτουργίας του, προς όφελος της μαθητικής μας νεολαίας με δράσεις ευαισθητοποίησης που θα την αφορούν.

Νηπιαγωγείο Γλώσσας.

Διαρκής συνεργασία με όλους του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τα μαθητικά συμβούλια προκείμενου να συν-διαμορφώνουμε την συνθήκες της καθημερινότητας της εκπαιδευτικής κοινότητας.   

Ασφαλής πρόσβαση με διαβάσεις πεζών στα σχολεία όπου χρειάζεται.

“Σχολεία ανοιχτά” – Πρόσβαση των δημοτών στις παροχές του σχολείου για εκπαιδευτικούς λόγους (προαύλιοι χώροι, βιβλιοθήκη, αίθουσες τελετών).

Τη δημιουργία σχολής γονέων,για την στήριξη και την συμβουλευτική γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Την αξιοποίηση του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ στα σχολεία, σε συνεργασία με το ινστιτούτο Prolepsis.

Την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων για την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών μας, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνεχής συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού και κατασκευή ανεμοφρακτών όπου χρειάζεται. Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων στο Νέο Κλήμα με την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεις υπουργείου υγείας και πρόνοιας.

Κατασκευή αποδυτηρίων στο 5Χ5 Γλώσσας, τουαλέτες, ολοκλήρωση φωτισμού.

Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ-τένις στην Γλώσσα στο υφιστάμενο οικόπεδο 5Χ5.

Άμεση αλλαγή ταρτάν στο Στάδιο Σκοπέλου.

Δημιουργία προγράμματος μαζικού αθλητισμού.

Δημιουργία αθλητικού πολυχώρου με περιμετρικές διαδρομές (για ασφαλή ποδηλασία, τρέξιμο, περπάτημα όλων των ηλικιών).

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά μας, πράγμα που θα συμβάλει τόσο στην αθλητική όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Συνεργασία και ενίσχυση των αθλητικών σωματείων–συλλόγων όλου του νησιού, των ναυταθλητικών σωματείων και του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων. Προσπάθεια εξεύρεσης χώρων στέγασής τους.

Αδειοδότηση όλων των παιδικών χαρών του Νησιού (συντήρηση τους, συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία) και δημιουργία νέων παιδικών χαρών στους οικισμούς Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου Κλήματος.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική αναγέννηση του Δήμου μας με συνεργασία όλων των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού.

Αναβίωση όλων των πανηγυριών του νησιού σε συνεργασία με όλους τους φορείς ( Δεκαπεντάυγουστου στη Γλώσσα, Αγ. Παρασκευής Ν.Κλήματος, Σωτήρος κλπ).

Μέριμνα για στέγαση σε ιδιόκτητο χώρο των πολιτιστικών συλλόγων Σκοπέλου, Γλώσσας.

Εμπλουτισμός κι ενίσχυση όλων των πολιτιστικών δρώμενων του νησιού.

Αξιοποίηση του Κινηματοθεάτρου “ΟΡΦΕΑΣ” με την ένταξη πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, εναλλακτικών και καινοτόμων δράσεων. Ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό εργαλείο για κατασκευή σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου στον “ΟΡΦΕΑ” σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του, από το Υπουργείο Πολιτισμού, με την αναβίωση του θερινού κινηματογράφου να αποτελεί μια από τις πολλές εκφάνσεις του και γι’ αυτό οπωσδήποτε την αγορά  παρακείμενου ακινήτου .

Επισκευή όλων των μουσείων του νησιού και επαναλειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Σκοπέλου.

Συντήρηση και λειτουργία όλων των πολιτιστικών κτηρίων του νησιού. Στήριξη του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου  Κλήματος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» στην ολοκλήρωση του κτηρίου του Συλλόγου.

Κατασκευή ανοικτού θεάτρου στο Νέο Κλήμα

Συστηματοποίηση της εκδοτικής δραστηριότητας του Δήμου με βιβλία και έντυπες εκδόσεις για το νησί.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Μέριμνα για τα αδέσποτα και συνεργασία με τους φορείς που δραστηριοποιούνται για τον σκοπό αυτό.

Ενίσχυση των υφιστάμενων προγραμμάτων σχετιζομένων με ενέργειες για τον πληθυσμιακό έλεγχο των αδέσποτων, περίθαλψη κι εμβολιασμούς αλλά και δημιουργία χώρων φιλοξενίας.

Διαμόρφωση κατάλληλων σημείων για την σίτισή τους

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Ασφαλτόστρωση όπου χρειάζεται, ώστε να είναι ευχερής η πρόσβαση στα Μοναστήρια του νησιού.

Συντήρηση των Μοναστηριών.

Έργα βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των αρχαιολογικών χώρων με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς τους (τάφος Σταφύλου, Ασκληπιείο, Σεντούκια, Λουτράκι κ.λπ.), πάντοτε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχαιολογικές υπηρεσίες.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Υψίστης προτεραιότητας και σημασίας η προσπάθεια, σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς, περιφερειακούς, κεντρικούς παράγοντες και φορείς, για την πύκνωση των δρομολογίων από και προς Βόλο, Μαντούδι, Θεσσαλονίκη, Άγιο Κωνσταντίνο. Ομοίως και για τον συγχρονισμό άφίξεων των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με δρομολόγια σκαφών προς τα λιμάνια Λουτρακίου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Παρέμβαση-προτάσεις προς τις ακτοπλοϊκές εταιρίες για έγκαιρη ανακοίνωση των προγραμματισμένων δρομολογίων για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Παρέμβαση για διεύρυνση μέσων προσέγγισης στο νησί μας, όπως υδροπλάνα κλπ.

Παρέμβαση για τακτική συγκοινωνία μέσω Μαντουδίου τους χειμερινούς μήνες για σύνδεση με την Αθήνα και νέοι προορισμοί από την Βόρεια Εύβοια.

ΛΙΜΑΝΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ευπρεπισμός κι εκσυγχρονισμός όλων των λιμανιών μας καθώς αποτελούν τις πύλες εισόδου στο νησί και την πρώτη εικόνα που καταγράφεται στη μνήμη του επισκέπτη.

Ολοκλήρωση των μελετών του Master Plan  για το λιμάνι της Σκοπέλου.

Ολοκλήρωση των μελετών του Master Plan για το λιμάνι της Γλώσσας.

Άμεση εξασφάλιση χρηματοδότησης για τα έργα που προβλέπονται στα Master Plan των λιμανιών Γλώσσας και Σκοπέλου.

Ολοκλήρωση του λιμανιού του Αγνώντα.

Ολοκλήρωση των έργων του Τουριστικού Καταφυγίου Ν. Κλήματος (Β΄ Φάση) για την προστασία και ασφάλεια των σκαφών και οργάνωση στα πρότυπα μαρίνας για την παροχή υπηρεσιών με τοποθέτηση επιπλέον pillars, παρουσία προσωπικού, ηλεκτροφωτισμό, υδροδότηση, πυρασφάλεια, ρεμέτζα κ.α. Ακόμη διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης και δημιουργίας αλιευτικού καταφυγίου.

Μέριμνα για την προσβασιμότητα στις παραλίες του νησιού μας απ’ όλους και ειδικότερα για την πρόσβαση στις παραλίες από άτομα ΑΜΕΑ μέσω της εγκατάστασης συστήματος SEATRAC.

Μέριμνα για οργανωμένες παραλίες, εξοπλισμένες με ντουζιέρες, καμπίνες και χημικές τουαλέτες με στόχο την Γαλάζια Σημαία.

Διερεύνηση της δυνατότητας βελτίωσης της πρόσβασης στις παραλίες Χόβολο, Βελανιό, Περιβολιού, Πεθαμένης, Αγ. Ιωάννης κ.α.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Στόχος μας η ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων του νησιού στη βάση των πλέον σύγχρονων αντιλήψεων και σύμφωνη με τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες. Θέλουμε την Σκόπελο πρωταθλήτρια στον αγώνα της προστασίας του περιβάλλοντος, στο πρώτο σκαλοπάτι της κλίμακας των πιο καθαρών νησιών της χώρας μας. Γι’ αυτό αξιοποιούμε την όποια προεργασία έχει γίνει και εργαζόμαστε στοχευμένα και συστηματικά, πάντοτε μαζί με τους πολίτες. Κινούμαστε σταθερά στον άξονα: μείωση -επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση αποβλήτων.

Επέκταση του ΧΥΤΑ ο οποίος με τα υπόλοιπα έργα μετατρέπεται σε ΧΥΤΥ.

Δημιουργία Πράσινου Σημείου στη Σκόπελο και Χώρου Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών. Αντίστοιχες υποδομές προβλέπονται για τη Γλώσσα και το Ν. Κλήμα.

Εγκατάσταση μονάδος συλλογής βιοαποβλήτων και ανάπτυξη αντίστοιχου συστήματος συλλογής τους.

Επιδιώκουμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη «διαλογή στην πηγή» και στην κομποστοποίηση.

Ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών και τη συνεργασία μαζί τους.

Αναβάθμιση υπηρεσιών καθαριότητας με πρόσληψη μονίμου προσωπικού και ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού τους.

Πλύσιμο – απολύμανση κάδων και άμεση αντικατάσταση παλαιών κάδων.

Σταθερό πρόγραμμα αποκομιδής και ενημέρωση των πολιτών

Συνεχής επιτήρηση όλων των οικισμών Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου Κλήματος με απαραίτητες και γρήγορες παρεμβάσεις προκειμένου να διατηρούνται καθαροί ειδικά κατά την θερινή περίοδο που το έχουν τόσο ανάγκη.

Υπόγειοι κάδοι σε όλο το νησί

ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Παρέμβαση για βελτίωση του επαρχιακού δικτύου και αντιπλημμυρικά έργα όπου είναι αναγκαίο.

Άμεση βελτίωση του δρόμου Γλώσσας – Αγ. Ιωάννη Καστρί και Λιμνονάρι.

Κατασκευή πεζοδρομίων – ποδηλατοδρόμων όπου αυτό είναι εφικτό, σε όλους τους οικισμούς.

Άμεσες ενέργειες για χαρακτηρισμό όλων των δρόμων του νησιού μας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εκδόσεις οικοδομικών αδειών που είναι στάσιμες εδώ και δύο χρόνια.

Βελτίωση αγροτικών δρόμων και ασφαλτοστρώσεις όπου είναι δυνατόν με προτεραιότητα στις τοποθεσίες που υπάρχουν κατοικίες. (Αγ. Μαρίνα, Μορτερό, Ράχες, Καλόγερος, Παράλληλη οδός Σταφύλου,Τζουβελέκη – Ποδαρά, Ποδαρά – Πούντα – Ελληνικό, Ιωάννου – Τριπίλα-Επαρχειακό Π. Κλίμα, Μαρούδας – Αγ. Δημήτριος, Στενάδια – Βόθανα, από Ν. Αγγελή περιοχή Μύλος – Δ. Λεμονή περιοχή Τζανετή).

Άμεση βελτίωση περιφερειακού δρόμου Γιαλί- Στενάδια.

Συντηρήσεις-πλακοστρώσεις εσωτερικής οδοποιίας (καλντεριμιών) με σεβασμό στον παραδοσιακό χαρακτήρα των οικισμών στη Σκόπελο, τη Γλώσσα και το Π. Κλήμα.

Επισκευή, συντήρηση του εσωτερικού οδικού δικτύου με τσιμεντοστρώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε όλους τους οικισμούς.

Συνεχής συντήρηση αγροτοδασικού δικτύου και διαπλάτυνσή του.

Διαμόρφωση χώρων στάθμευσης εντός όλων των οικισμών.

Εκπόνηση και εφαρμογή Κυκλοφοριακών μελετών και σήμανση σε όλους τους οικισμούς.

Δημιουργία κόμβων και διαβάσεων σε όλο το νησί.

Βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο νεκροταφείο της Γλώσσας.

ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ανάπτυξη συστήματος καταγραφής φθορών, βλαβών και ελλείψεων του δημοτικού φωτισμού και αποκατάσταση αυτών

Τακτική επίβλεψη, συντήρηση και μέριμνα για την καλή λειτουργία του δικτύου

Επαρκής φωτισμός κοινοχρήστων χώρων, πλατειών, χώρων στάθμευσης, αθλητικών υποδομών και δημοτικών κτιρίων

Αντικατάσταση λαμπτήρων με λάμπες οικονομίας και φωτιστικών σωμάτων με νέα,  σύγχρονης τεχνολογίας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνέχιση της λειτουργίας των εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στο Νέο Κλήμα και Γλώσσα και εξασφάλιση στέγασης.

Επιπλέον τοποθέτηση συστημάτων και καμερών πυρανίχνευσης

Αποκατάσταση των πάρκων αναψυχής στην «Μπαρμπερού και Νέο Κλήμα» και ανάδειξή τους

Δίκτυο σημείων υδροληψίας–δεξαμενών

Δίκτυο με επιπλέον υδροστόμια περιμετρικά των οικισμών που συνορεύουν με δάσος (Ν. Κλήμα κτλ)και δημιουργία ζώνης πυροπροστασίας. 

Περαιτέρω μηχανολογικός εξοπλισμός για πυροπροστασία και αντιμετώπισης συνεπειών από καιρικά φαινόμενα

Αντιμετώπιση της ξήρανσης των πεύκων

Εκπόνηση αρχιτεκτονικών – γεωπονικών μελετών πρασίνου

Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών

Διαρκή αποψίλωση της άγριας βλάστησης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρτογράφηση αναγκών για την αποτελεσματικότερη ενίσχυση των συνανθρώπων μας – συμπολιτών μας, με οικονομική δυσχέρεια και άμεση ενεργοποίηση της παροχής οικονομικής  ενίσχυσης απόρων δημοτών.

Ενίσχυση και ορθολογική ανάπτυξη κοινωνικών δομών του Δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ, Παιδικός Σταθμός).

Εκσυγχρονισμός και ουσιαστική αξιοποίηση του Δημοτικού Καφενείου (ΚΑΠΗ) με ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση του παραδοσιακού του χαρακτήρα.

Δημιουργία ολοκληρωμένων υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας, με ένα δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και Φροντίδας.

Ίδρυση και λειτουργία δημοτικού γηροκομείου, με χώρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων με κατάλληλο προσωπικό γνωστό ως Κ.Η.Φ.Η.

Δημιουργία Στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης(Σ.Υ.Δ.)ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία.

Τη μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Ανάπτυξη Προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας με κατάλληλες ενέργειες μέσα από μελέτες για την ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας του νησιού με τα ντόπια προϊόντα, όπως ελιά, δαμάσκηνο, αμπέλια κ.α. Στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου με ειδικευμένο, για τον σκοπό αυτό, προσωπικό.

Σκοπός της Βιολογικής Γεωργίας είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων. Το Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας,αναμένεται να βοηθήσει ουσιαστικά την τοπική κοινωνία.

ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ-ΟΜΒΡΙΑ. ΔΕΥΑΣ

Εκπόνηση μελετών ύδρευσης-αποχέτευσης για όσους οικισμούς δεν υπάρχουν. Με βάση αυτές αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης όλων των οικισμών.

Αντικατάσταση των παλιών τμημάτων του εξωτερικού υδραγωγείου για τη διασφάλιση της τροφοδοσίας των οικισμών. Κατασκευή νέων όπου απαιτείται.

Αξιοποίηση όλων των πηγών υδροληψίας (υδρογεωτρήσεις, πηγές κλπ.). Ανάδειξη των πηγών σε όλο το νησί με υδρογεωτρήσεις, πηγές (πλατανάκια,συκιάς κλπ),υδρομαστεύσεις (Κατακαλού κλπ) και δημιουργία δικτύου .

Ενίσχυση της προσφοράς νερού με ανόρυξη νέων γεωτρήσεων.

Αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας του δικτύου με κατασκευή νέων υδρευτικών δεξαμενών για την αδιάλλειπτη υδροδότηση στις περιόδους αιχμής αλλά και στην περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος. Εγκατάσταση Η/Ζ όπου είναι εφικτό.

Καταβολή κάθε προσπάθειας προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να καταστεί επιτέλους η Λιμνοδεξαμενή του Πανόρμου λειτουργική και να ενταχθεί στο υδροδοτικό συστημα του νησιού.

Επιτάχυνση της εκτέλεσης του έργου αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στο Νέο Κλήμα.

Επέκταση των δικτύων ύδρευσης για την εξυπηρέτηση του μεγαλύτερου δυνατού πλήθους συμπολιτών μας, προγραμματισμένα, συντεταγμένα, με διαφάνεια, με σεβασμό στο περιβάλλον και βέβαια χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υδροδότηση των οικισμών.

Ένταξη στο υδροδοτικό σύστημα των δικτύων που κατασκευάστηκαν από το πρόγραμμα ΟΣΑΝ στη Γλώσσα και το Ν. Κλήμα.

Ολοκλήρωση των έργων βιολογικού καθαρισμού Γλώσσας και διασφάλιση της καλής λειτουργίας τους μετά την παραλαβή τους.

Άμεση λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου του Πανόρμου.

Κατασκευή νέας δεξαμενής επαρκούς χωρητικότητας στη Γλώσσα.

Κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης του Σταφύλου

Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Γλώσσας και Ν. Κλήματος.

Επισκευή ή αντικατάσταση του βιολογικού καθαρισμού του Αγνώντα.

Συντήρηση και αναβάθμιση των βιολογικών Σκοπέλου και Ν. Κλήματος

Επανεξέταση του τρόπου διάθεσης των επεξεργασμένων αποβλήτων του βιολογικού Ν. Κλήματος.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος δυσοσμίας των αντλιοστασίων αποχέτευσης, κυρίως στον Άγιο Ρηγινάκη, αλλά και Κοτανίδη, Χόβολο κ.λπ.)

Εκπόνηση ή επικαιροποίηση μελετών διαχείρισης ομβρίων υδάτων για όλους τους οικισμούς του νησιού. Άμεσες μικρής κλίμακας παρεμβάσεις σε όσες περιπτώσεις υπάρχουν έντονα προβλήματα, όπως στον οικισμό της Γλώσσας.

Φροντίδα συστηματικού καθαρισμού των υδατορρευμάτων

Αναβάθμιση και συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού  για την λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΣ

Σύνταξη και εφαρμογή νέων σύγχρονων Κανονισμών Λειτουργίας των Δικτύων Ύδρευσης και Αποχέτευσης και υποχρεώσεων προς τους υδρολήπτες.

Εγκατάσταση συστήματος τηλε-επισκόπησης/τηλε-ελέγχου αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης της νήσου Σκοπέλου.

Εγκατάσταση συστήματος γεωγραφικών πληροφοριών – αποτύπωση δικτύων ύδρευσης/αποχέτευσης.

Ύψιστης προτεραιότητας η προσπάθεια διασφάλισης της ποιότητας του νερού του δικτύου.

Επαναξιολόγηση των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης της επιχείρησης.

Στελέχωση και αναδιοργάνωση της ΔΕΥΑΣ.

Επιτάχυνση των διαδικασιών μελέτης και κατασκευής της αντιπλημμυρικής θωράκισης οικισμών Σκοπέλου Νέου Κλήματος, Πανόρμου, Αγνώντα, Λουτρακίου και χρηματοδότηση των έργων που θα προκύψουν από την μελέτη.

Χρηματοδότηση της κατασκευής των αντιπλημμυρικών έργων στον  Αγνώντα και το Λιμνονάρι.

Κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων εντός των οικισμών.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ο διοικητικός μηχανισμός του Δήμου Σκοπέλου, θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα υλοποίησης του προγράμματός μας. Εμπιστευόμαστε όλο το έμψυχο υλικό του ευρύτερου Δήμου. Το αξιοποιούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για το καλό του νησιού μας, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα και την προσωπικότητά τους.

Ενισχύουμε την εκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση των εργαζομένων μας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Εισάγουμε την γραμμή του Δημότη (Άμεσα τα αιτήματα θα καταγράφονται σε 4/ψηφιο αριθμό συνδυαστικά με την διαδικτυακή πύλη πρόσβασης στον Δήμο).

Ενεργοποιούμε τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.

Αναβαθμίζουμε άμεσα την πύλη ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη, ώστε να αξιοποιηθεί και να κάνουμε πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Συμμετοχή στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, ΚΕΔΕ) και στα διοικητικά συμβούλια των αναπτυξιακών εταιριών της όπως “ΑΕ Πηλίου”, “ΔΕΠΑΝ”, “Αμφικτυονίες” και στο δίκτυο μικρών νήσων “ΔΑΦΝΗ”.

Ανοιχτές συνελεύσεις, αλλά και ανοιχτές ανακοινώσεις, για την ενημέρωση των πολιτών και ιδιαιτέρως για τα οικονομικά του Δήμου, μέχρι το τελευταίο ευρώ (σήμερα οι πόρτες είναι κλειστές).

Αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω Δημόσια ΥΠηρεσία Απασχόλησης.

Στελέχωση των Δημοτικών καταστημάτων όλου του νησιού.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ και ΒΙΩΣΙΜΗ ανθρώπινη Σκόπελος

Συντήρηση, καθαριότητα κι εκμετάλλευση όλων των δημοτικών κτηρίων, με  τοποθέτηση φωτοβολταϊκών για εξοικονόμηση ενέργειας.

Εκσυγχρονισμός, ασφάλεια και καθαριότητα όλων των παιδικών χαρών του νησιού.

Μέριμνα για την επέκταση του σχεδίου πόλεως.

Αξιοποίηση και απορρόφηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) που αφορούν την Τ.Α.

Επαναλειτουργία του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και συνεργασία της με άλλους φορείς.

Μελέτη για την προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Εκπόνηση σχεδίου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκπόνηση σχεδίου για βιοκλιματικές αναπλάσεις.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΛΗΜΑ

Σύνταξη Γεωλογικής μελέτης ή επικαιροποίηση υπάρχουσας εάν υπάρχει και παρέμβαση με διάφορα έργα που θα αναφέρει η γεωλογική μελέτη για προστασία του οικισμού από φαινόμενα κατολισθήσεων και καθιζήσεων.

Κατάλληλες ενέργειες για την ένταξη του οικισμού του Παλαιού Κλήματος και χαρακτηρισμός ως «Παραδοσιακός».

Αντικατάσταση του δικτύου διανομής νερού.

Αναζήτηση και δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης οχημάτων.

Βελτίωση – τσιμεντόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο νεκροταφείο του Παλιού Κλήματος.

Βελτίωση  λιθόστρωτων με αποκαταστάσεις, επισκευές όπως και του καλντεριμιού – μονοπατιού που συνέδεε τον οικισμό με το Λουτράκι. Και άμεσος χαρακτηρισμός τους ως παραδοσιακά μνημεία που θα περιέλθουν σε καθεστώς προστασίας.

Ανάδειξη και διαμόρφωση της βρύσης του υπάρχει στον οικισμό.

Ανεύρεση ειδικού χώρου φύλαξης των λειψάνων των προγόνων μας.    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σωστή οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου  της Πολιτικής Προστασίας.

Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και εξοπλισμός με τα κατάλληλα μέσα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Ενίσχυση της δράσης των εθελοντών. 

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Με τη στήριξή σας θα μας δώσετε τη δύναμη να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, για να κάνουμε το νησί μας πρωτοπόρο υπόδειγμα εκσυγχρονισμού και βιώσιμης ανάπτυξης προς όφελος των πολλών· να κάνουμε το νησί μας ένα τόπο όπου αξίζει και χαίρεσαι να ζεις.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Μαζί Τολμάμε ΑλλαΖουμε

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία