Καθοριστικής σημασίας ήταν για την Λάρισα, τα έργα που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 80′ προκειμένου σήμερα να μην έχει την ίδια εικόνα με τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας. Επί δημαρχίας Αριστείδη Λαμπρούλη υλοποιήθηκαν οι σχεδιασμοί προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των πλημμυρών που έως τότε ταλαιπωρούσε την πόλη, λόγω της μορφολογίας της.
Ο χρήστης του Facebook Kostas Voults, ανάρτησε ένα επεξηγηματικό κείμενο με το οποίο ανέλυε το πόσο σωτήρια αποδείχθηκαν τα έργα που έγιναν εκείνη τη δεκαετία για την Λάρισα του σήμερα, την οποία χτύπησε η κακοκαιρία «Daniel» χωρίς όμως να καταφέρει σοβαρά πλήγματα.
Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Η πόλη μου η Λάρισα, για όσους δεν ξέρουν, ζει κι αναπνέει μέσα σε μια “γούβα” καταμεσής του κάμπου.
Η γειτονιά που γεννήθηκα, κοντά στον ΟΣΕ το χειμώνα ήταν ένας λασπότοπος.
Ενας άνθρωπος λοιπόν, σκέφτηκε πριν από 45 χρόνια, ότι αυτή η πόλη, οι άνθρωποί της και το μέλλον της ήταν στοιχεία άμεσα εξαρτώμενα απο τα τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.
Πιθανόν δεν ήταν στο μυαλό του η κλιματική αλλαγή, αλλά ήταν σίγουρα στο μυαλό του η ηθική υποχρέωση να λύσει με τον καλύτερο τρόπο ένα σοβαρό πρόβλημα των πολιτών του “τότε”, του “σήμερα”, αλλά και του “αύριο”.
Αυτός ήταν ο κομμουνιστής δήμαρχος Λαρισαίων Αριστείδης Λαμπρούλης.
Η πιο τρανή απόδειξη, ότι για ένα σημαντικό εύρος φυσικών φαινομένων – καταστροφών, με σωστή πρόληψη μπορούμε να μετριάσουμε τις ζημιές στην ζωή των ανθρώπων έρχεται απο την πόλη μου …45 χρόνια πριν.
Αρκεί η πρόθεση να μην αφορά το εφήμερο και ψηφοθηρικό “φαίνεσθαι” αλλά να υπηρετεί (ίσως και με κόστος) το αναγκαίο προς το παρόν αλλά κυρίως ως προς στο μέλλον.
Μια φωτογραφία απο τα έργα στην Λάρισα του 1980, δείχνει ένα μικρό μέρος από τους αγωγούς που διαπερνούν υπόγεια την πόλη που δεν πλημμυρίζει ποτέ πια!
Την πόλη μου. Την Λάρισα.
Σε ευχαριστούμε Αριστείδη Λαμπρούλη»