Πέμπτη

17 Οκτωβρίου 2024

Βόλεϊ Γυναικών Α.Ο. Σκοπέλου | Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική, με στόχους και φιλοδοξίες!

Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Σκοπέλου για την άνοδο στη Β’ Εθνική
Tουρνουά θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο 29 και 30 Σεπτεμβρίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Σκοπέλου και φυσικά τον Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου, στο οποίο θα λάβουν μέρος 4 ομάδες από την Α2 κατηγορία (Νέα Γενεά, ΕΑΛ, ΑΡΓΩ, ΣΠΑΚ) και ο Α.Ο. Σκοπέλου από την Β’ Εθνική.

Στο τέλος της τουριστικής σεζόν και στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, κανείς δεν σκέφτεται την περυσινή πρωταθλήτρια στο τοπικό και αήττητη μέχρι και τα μπαράζ ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Α.Ο. Σκοπέλου, η οποία άρχισε προετοιμασία για το παρθενικό της ταξίδι στη Β’ Εθνική και τους 18 αγώνες που καλείται να δώσει για την εδραίωση της στην κατηγορία.

Κανείς; Μάλλον όχι! Ο Γιάννης Τσακάλης 24 ώρες την ημέρα σχεδιάζει το «χτίσιμο» της νέας ομάδας, μια 14αδα εμπερίας και νιότης, η οποία υπόσχεται να παίξει ωραίο βόλεϊ, ώστε να το χαρούν οι φίλοι του αθλήματος και «να ρίξει άγκυρα» στη Β’ Εθνική.

Στη συνάντησή μας με τον έμπειρο προπονητή, τον ρωτήσαμε για την προετοιμασία και τα τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.

Γιάννης Τσακάλης: Ξεκινήσαμε 21 Αυγούστου την προετοιμασία, με απουσίες καθώς πολλά παιδιά εργάζονται για σεζόν, αλλά σταδιακά θα ενσωματωθούν, ώστε να είμαστε έτοιμοι και για το τουρνουά προετοιμασίας, που θα φιλοξενήσουμε στη Σκόπελο 29 και 30 Σεπτεμβρίου, αλλά κυρίως για το νέο πρωτάθλημα που ξεκινά λογικά στα μέσα Οκτωβρίου.

Sporadesnews: Κόουτς ενημέρωσε εμάς και τους φίλους του βόλεϊ για το τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στη Σκόπελο.

Γιάννης Τσακάλης: Το εν λόγω τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Δήμο Σκοπέλου και φυσικά τον Αθλητικό Όμιλο Σκοπέλου και θα λάβουν μέρος 4 ομάδες από την Α2 κατηγορία (Νέα Γενεά, ΕΑΛ, ΑΡΓΩ, ΣΠΑΚ) και ο Α.Ο. Σκοπέλου από την Β’ Εθνική. Είναι μια ευκαιρία για τις αθλήτριες μας να πάρουν εμπειρίες και να ετοιμαστούν ενόψει των υποχρεώσεων στο φετινο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, αλλά και για το νησί μας να καλωσορίσει αθλήτριες και φίλους του βόλεϊ από όλη την Ελλάδα και να επιβεβαιώσει για μία ακόμα φορά την περίφημη σκοπελιτικη φιλοξενία.

Sporadesnews: Νέα κατηγορία, μεγαλύτερες υποχρεώσεις, υψηλότεροι στόχοι;

Final4 | Unstoppable! Ολοταχώς για τη Β' Εθνική η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Α.Ο. ΣκοπέλουΓιάννης Τσακάλης: Το ρόστερ μας διατηρείται ίδιο με πέρυσι, με τη προσθήκη μια αθλήτριας στη θέση της ακραίας. Στόχος μας είναι πάντα στην 14αδα της ομάδας να υπάρχουν τουλάχιστον 9 – 10 παιδιά που θα προέρχονται από τις Ακαδημίες του συλλόγου μας. Έχουμε λοιπόν ένα πάντρεμα κάποιων έμπειρων παικτριών με τα δικά μας νέα παιδιά, που όπως διαπιστώσαμε και πέρυσι αυτό το πάντρεμα μας έδωσε σπουδαία αποτελέσματα και καλύτερο θέαμα.

Στόχους τώρα… Σίγουρα όπως κάθε ομάδα που ανεβαίνει κατηγορία έτσι και εμείς θέλουμε σε αυτή τη πρώτη μας συμμετοχή να έχουμε εύκολη παραμονή και κυρίως να παίξουμε όμορφο βόλεϊ να χαρεί ο κόσμος μας που γεμίζει το γήπεδο!

Sporadesnews: Νέα κατηγορία, περισσότεροι αγώνες, αυξημένα έξοδα. Πώς θα αντιμετωπιστεί το μόνιμα πρόβλημα των ερασιτεχνικών σωματείων σε νησιά όπως το δικό μας;

Final4 | Unstoppable! Ολοταχώς για τη Β' Εθνική η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Α.Ο. ΣκοπέλουΓιάννης Τσακάλης: Σαφώς η παραπάνω κατηγορία και σε συνδυασμό με τις πάντα κοστοβόρες μετακινήσεις όλων των νησιωτικών ομάδων δημιουργεί αυξημένα έξοδα και υποχρεώσεις. Σε αυτό κόμματι ζητάμε από τις επιχειρήσεις του νησιού μας, αλλά και από τον φίλαθλο κόσμο της Σκοπέλου να μας στηρίξει, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, μέσω συνδρομών, αγοράς λαχνών λαχειοφόρων, συμμετοχή σε χορούς και συνεστιάσεις… Ακόμα θέλω να πω ότι μετά την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου, δίνεται η ευκαιρία σε όλες τις επιχειρήσεις να διαφημιστούν με μπάνερ στο γήπεδο και να βοηθήσουν την όλη μας προσπάθεια.

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ιδιαίτερα και να ευχαριστήσω την διεύθυνση του Ionia hotel, η οποία είναι ο μέγας χορηγός μας και είναι έμπρακτα δίπλα στην προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια!

Sporadesnews: Οι ακαδημίες βόλεϊ τα τελευταία δώδεκα χρόνια αποτελούν το φυτώριο της αγωνιστικής ομάδας. Φέτος, καθώς άρχισαν οι εγγραφές σε ποιο επίπεδο είμαστε;

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θέλουμε τα παιδιά στο γήπεδο και στον αθλητισμό. Αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία… Όταν μέσα από αυτή τη δουλειά αναδεικνύονται κα αθλήτριες που στελεχώνουν και την αγωνιστική ομάδα η χαρά μας ακόμη μεγαλύτερη. Όμως η ουσία για ένα μικρό νησί είναι να έχουμε τα παιδιά στον αθλητισμό πρώτα και στον πρωταθλήτισμο έπειτα…

Κοινοποίηση:

Διαβάστε ακόμα:

Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία