Σάββατο

23 Νοεμβρίου 2024

dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Γεύμα πριν τον ύπνο! Τι πρέπει να προσέξω; | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Είσαι σίγουρα και εσύ ένας/μία που περιμένεις να έρθει το βράδυ, να χαλαρώσεις στον καναπέ και να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά τρώγοντας ένα γεύμα που θα σε ευχαριστήσει! Και αυτό εννοείται μπορεί να γίνει ακόμα και σε προχωρημένη ώρα, αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι που τελικά η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις.

Διαβάστε περισσότερα »
Τα όρια στην παιδική ηλικία

Τα όρια στην παιδική ηλικία

Το βρέφος  έρχεται στον κόσμο «χωρίς όρια». Οι σχέσεις των γονέων μαζί του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ανορίωτες» κι αυτό γιατί σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, τα άτομα φροντίδας του παιδιού καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες του βρέφους, όποιες κι αν είναι, όποτε κι αν παρουσιαστούν.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Πως δρουν τα επίπεδα βιταμίνης D στον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδη διαβήτη;

Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συντίθεται στο δέρμα μετά από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D κατά 10-20% μέσω της διατροφικής πρόσληψης και κατά 80% μέσω της ενδογενούς σύνθεσης της στην επιδερμίδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Η γιορτή του Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο και η άγνωστη ζωή ενός Δημάρχου: Μια ιστορική κατάθεση του Γιάννη Σίσκου

Το άρθρο εξιστορεί την άγνωστη ζωή ενός καραβοκύρη Δημάρχου Σκοπέλου, ο οποίος οραματίστηκε και καθιέρωσε τον εορτασμό του Αγίου Ρηγίνου, εν έτει 1901.

Διαβάστε περισσότερα »
Θέα: Η Αλόννησος από τη Σκόπελο. Βόρειες Σποράδες

Βιώσιμος Τουρισμός και Κοινωνική Ευημερία: Ο ρόλος των Ενεργειακών Κοινοτήτων στις Βόρειες Σποράδες | του Δημήτρη Συμεωνίδη

Μακριά από τις σειρήνες του μαζικού τουρισμού, οι Βόρειες Σποράδες χαράζουν το δικό τους δρόμο στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές στο χώρο με μια πιο «πράσινη» προσέγγιση.

Διαβάστε περισσότερα »
Κοινητοποίηση αγροτών

Οι αγρότες θα θυσιαστούν στον βωμό του Δία;

Η πράσινη μετάβαση και τα μέτρα προστασίας από την κλιματική αλλαγή είναι ένα προσχηματικό εργαλείο με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός κυματοθραύστη των δικαίων αιτημάτων και της αγωνίας των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής ολόκληρου του πλανήτη, για την πατροπαράδοτη ελεύθερη δραστηριότητα και δημιουργία προς όφελος όλων.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Γιατί δεν πρέπει να χάνουμε γεύματα; | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Παραδέξου το! Πόσες φορές είπες ότι θα ξεκινήσεις διατροφή για να χάσεις κάποια περιττά κιλά και αντ’ αυτού αντικατέστησες όλα σου τα γεύματα με 1 ή 2 νομίζοντας ότι έτσι θα ξεμπερδέψεις γρήγορα;

Διαβάστε περισσότερα »
Πλημμύρα Πληγέντες

Πρόταση 5 φορέων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Η αποτελεσματική πρόβλεψη και διαχείριση του συνόλου των προκλήσεων επιβάλλει την εκπόνηση ενός πολυ-επίπεδου Μακροχρόνιου Σχεδίου Οικονομικής, Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας (Master Plan), με πέντε (5) βασικούς άξονες

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Λευκή ζάχαρη vs καστανή ζάχαρη | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Η ζάχαρη είναι ένα συστατικό το οποίο το συναντάμε σε πολλά έτοιμα, τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς επίσης και στην καθημερινή μας χρήση (προσθήκη στον καφέ/τσάι, κέικ, σπιτικές μπάρες, κ.λπ.). Στο εμπόριο μπορούμε να την βρούμε σε δύο μορφές: την λευκή και την καστανή ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Γεύμα πριν τον ύπνο! Τι πρέπει να προσέξω; | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Είσαι σίγουρα και εσύ ένας/μία που περιμένεις να έρθει το βράδυ, να χαλαρώσεις στον καναπέ και να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου σειρά τρώγοντας ένα γεύμα που θα σε ευχαριστήσει! Και αυτό εννοείται μπορεί να γίνει ακόμα και σε προχωρημένη ώρα, αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι που τελικά η μέρα περνάει χωρίς να το καταλάβεις.

Διαβάστε περισσότερα »
Τα όρια στην παιδική ηλικία

Τα όρια στην παιδική ηλικία

Το βρέφος  έρχεται στον κόσμο «χωρίς όρια». Οι σχέσεις των γονέων μαζί του θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «ανορίωτες» κι αυτό γιατί σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο του παιδιού, τα άτομα φροντίδας του παιδιού καλούνται να ανταποκριθούν άμεσα στις ανάγκες του βρέφους, όποιες κι αν είναι, όποτε κι αν παρουσιαστούν.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Πως δρουν τα επίπεδα βιταμίνης D στον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδη διαβήτη;

Η βιταμίνη D είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συντίθεται στο δέρμα μετά από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο ανθρώπινος οργανισμός καλύπτει τις ανάγκες του σε βιταμίνη D κατά 10-20% μέσω της διατροφικής πρόσληψης και κατά 80% μέσω της ενδογενούς σύνθεσης της στην επιδερμίδα.

Διαβάστε περισσότερα »

Η γιορτή του Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο και η άγνωστη ζωή ενός Δημάρχου: Μια ιστορική κατάθεση του Γιάννη Σίσκου

Το άρθρο εξιστορεί την άγνωστη ζωή ενός καραβοκύρη Δημάρχου Σκοπέλου, ο οποίος οραματίστηκε και καθιέρωσε τον εορτασμό του Αγίου Ρηγίνου, εν έτει 1901.

Διαβάστε περισσότερα »
Θέα: Η Αλόννησος από τη Σκόπελο. Βόρειες Σποράδες

Βιώσιμος Τουρισμός και Κοινωνική Ευημερία: Ο ρόλος των Ενεργειακών Κοινοτήτων στις Βόρειες Σποράδες | του Δημήτρη Συμεωνίδη

Μακριά από τις σειρήνες του μαζικού τουρισμού, οι Βόρειες Σποράδες χαράζουν το δικό τους δρόμο στον ελληνικό τουριστικό χάρτη, προσφέροντας εναλλακτικές επιλογές στο χώρο με μια πιο «πράσινη» προσέγγιση.

Διαβάστε περισσότερα »
Κοινητοποίηση αγροτών

Οι αγρότες θα θυσιαστούν στον βωμό του Δία;

Η πράσινη μετάβαση και τα μέτρα προστασίας από την κλιματική αλλαγή είναι ένα προσχηματικό εργαλείο με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός κυματοθραύστη των δικαίων αιτημάτων και της αγωνίας των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής ολόκληρου του πλανήτη, για την πατροπαράδοτη ελεύθερη δραστηριότητα και δημιουργία προς όφελος όλων.

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Γιατί δεν πρέπει να χάνουμε γεύματα; | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Παραδέξου το! Πόσες φορές είπες ότι θα ξεκινήσεις διατροφή για να χάσεις κάποια περιττά κιλά και αντ’ αυτού αντικατέστησες όλα σου τα γεύματα με 1 ή 2 νομίζοντας ότι έτσι θα ξεμπερδέψεις γρήγορα;

Διαβάστε περισσότερα »
Πλημμύρα Πληγέντες

Πρόταση 5 φορέων για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

Η αποτελεσματική πρόβλεψη και διαχείριση του συνόλου των προκλήσεων επιβάλλει την εκπόνηση ενός πολυ-επίπεδου Μακροχρόνιου Σχεδίου Οικονομικής, Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας (Master Plan), με πέντε (5) βασικούς άξονες

Διαβάστε περισσότερα »
dietanddiabetes | Ένα σύγχρονο διαιτολογικό γραφείο από τη Μάγδα Χ. Στιβαχτή, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, M.Sc. στην Κλινική Διαβητολογία

Λευκή ζάχαρη vs καστανή ζάχαρη | της Μάγδας Χ. Στιβαχτή

Η ζάχαρη είναι ένα συστατικό το οποίο το συναντάμε σε πολλά έτοιμα, τυποποιημένα τρόφιμα, καθώς επίσης και στην καθημερινή μας χρήση (προσθήκη στον καφέ/τσάι, κέικ, σπιτικές μπάρες, κ.λπ.). Στο εμπόριο μπορούμε να την βρούμε σε δύο μορφές: την λευκή και την καστανή ζάχαρη.

Διαβάστε περισσότερα »
Search

Ροή Ειδήσεων

Τοπικά

Πολιτισμός

Πολιτική

Αθλητικά

Υγεία

Καιρός

Περιβάλλον

Κοινωνία

Τουρισμός

Θρησκεία

Απόψεις - Άρθρα

Στιγμιότυπα

Αγορά

Αγγελίες

+

Περισσότερα

+

Επικοινωνία