Για να μην αποτελεί ακόμα μια παγκόσμια ημέρα, η 25η Νοέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, χρειάζεται η ενδυνάμωση του συλλογικού αγώνα ενάντια στην πολύμορφη βία που βιώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες στο χώρο εργασίας, στην οικογένεια, σε κάθε πλευρά της κοινωνικής τους ζωής.
Αγώνα ενάντια στη βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που βιώνει τη βία του κατοχικού κράτους του Ισραήλ, με καθημερινούς βομβαρδισμούς, δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς, ειδικά γυναίκες και παιδιά. Κόντρα στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, από το κράτος και την εργοδοσία, για να μην εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Αγώνα για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ, στα αστικά κόμματα που στηρίζουν το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ και τους βρώμικους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ.
Αγώνα ενάντια στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση απέναντι σε εργαζόμενες στους χώρους δουλειάς. Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Το αντεργατικό οπλοστάσιο, που όλοι μαζί έχουν χτίσει, καταδικάζει τις εργαζόμενες στη βία της ζωής – λάστιχο, των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της δουλειάς τις Κυριακές, της εντατικοποίησης της εργασίας, της τηλεργασίας, με βαριές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των γυναικών.
Αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην ένταση της φοροληστείας. Ενάντια στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας, της προσχολικής φροντίδας και αγωγής, της ειδικής αγωγής, της προστασίας της οικογένειας.
Για την διεκδίκηση όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζόμενων γυναικών, ώστε η κάθε γυναίκα να στέκεται στα πόδια της, οικονομικά ανεξάρτητη. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με αξιοπρεπές εισόδημα αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορέσει μια γυναίκα να απεγκλωβιστεί από μια βίαιη, παθογόνα διαπροσωπική ή οικογενειακή σχέση.
Ενδυνάμωση του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων μέσα απο τα σωματεία, αντρών και γυναικών, ενάντια στην βία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, που αποτελεί πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στην πολύμορφη βία και την ανισοτιμία των γυναικών. Σε αυτό τον αγώνα σπάνε στην πράξη αντιδραστικές αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας, τις σχέσεις των δύο φύλων.