Στον «τηλεοπτικό αέρα» βγήκαν τα μυστικά της παραδοσιακής σκοπελίτικης συνταγής «ροφός στιφάδο» με σκοπελίτικα δαμάσκηνα και κόκκινο κρασί «Στάφυλος», παραγωγής του Γιάννη Ξηρογιάννη, μουσικού και ιδιοκτήτη της παραδοσιακής ταβέρνας «Δούγια», που βρίσκεται στον περιφερειακό Σκοπέλου.
Στη «Δούγια», λοιπόν, γνωστή όχι μόνο για την εκλεκτή μουσικοπαρέα της, η οποία κάθε βράδυ μαζεύεται στη δροσερή αυλή και χαρίζει σε ντόπιους και επισκέπτες λαΐκές βραδιές, αλλά και για την κουζίνα της την οποία επιμελείται ο σεφ Θοδωρής Κυρίτσης, γνώστης της ντόπιας κουζίνας, βρέθηκε συνεργείο της πρωινής εκπομπής «Καλοκαίρι μαζί» και σε ζωντανή μετάδοση παρουσιάστηκε το διάσημο σκοπελίτικο πιάτο, η τυρόπιτα Σκοπέλου, αλλά και τα σκοπελίτικα κρασιά «Στάφυλος», τα οποία παράγει με πολύ κόπο και μεράκι ο Γιάννης Ξηρογιάννης, από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του.
Δούγια
Παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και ορεκτικά, ψητά της ώρας, ντόπιο σκοπελίτικο κρασί και τσίπουρο.